Rogalands største sportsbar åpner på Forus

Forus Travbane har pusset opp for 20 millioner kroner. Den nye sportsbaren Paa Forus åpner fredag 28. mai.

Oppdatert:
Bagstevold er klar over at det må litt til for å trekke folk til Forus.

– Travbanen har ligget her i hundre år, nå vil vi gjøre den til noe mer, sier daglig leder for Forus Travbane og sportsbaren Paa Forus, Bjørn Bagstevold.

Oppussingen startet i august i fjor, etter å ha fått grønt lys av kommunen. Ni måneder – og 20 millioner kroner senere – står lokalene klare for å ta imot 550 gjester.

– Så langt har de bare blitt brukt til våre arrangementer i sammenheng med travarrangementer som vi har førti ganger i året. Det er det vi ønsker å gjøre noe med. Vi skal bli en fullverdig sportsbar og restaurant.

Dørene til Paa Forus åpner 28. mai.

LES MER:

Har holdt stengt i 124 dager: – Vi gleder oss til å se folk igjen

Den nye restauranten skal by på en «fun dining»- opplevelse ifølge daglig leder Bjørn Bagstevold.

Åpner forsiktig

Selv om det er plass til 550 gjester i sportsbaren, vil det ikke fylles opp med det første.

– Nå som det er korona så må vi følge smittevernreglene og da klarer vi ikke å ta imot så mange gjester. Vi klarer halvparten, så omtrent 250, sier Bagstevold.

Travbanen har vært i drift gjennom pandemien, og det har vært aktivitet der en gang i uka med forskjellige løp. Nå som alt er totalrenovert og det er brukt mye penger, mener Bagstevold at det er naturlig å åpne sportsbaren.

– Det er ikke vits i å ha en ferdigrenovert restaurant og så ikke åpne. Vi åpner nå og følger det smittevernet vi må. Når vi kan slippe inn flere og flere mennesker, blir det bare hyggeligere.

Åpningshelga sammenfaller med flere store idrettsarrangementer. På lørdagskvelden er Champions League-finalen, og på søndag kan man se Europas største travløp som går i Stockholm.

LES MER:

Åpnet i Pedersgata: Nei, du skal ikke ha rømme på tacoen. Det vet Patricia alt om

Fra da Justin Bieber gjestet Forus travbane i 2017.

– Må trekke folk til Forus

Selv om sportsbaren skal være for folk flest, så er ikke Forus den mest sentrale beliggenheten.

– Vi vet jo at vi har en lokasjon hvor vi må trekke folk, vi ligger ikke i Vågen. Så vi må trekke folk ut med artige konsepter, sier Bagstevold.

Arrangementene som har vært på travbanen før, har for det meste vært knyttet opp mot trav og hest. Unntakene er når artister som Justin Bieber og Guns N’Roses kommer – og bruker det store området til konsert.

– Nå ønsker vi alle velkommen, om du har lyst til å se fotball eller spille shuffleboard, dart, quiz eller bare ta en lunsj.

LES MER:

Bydelsrestaurant kommer også til Stavanger sentrum

Den hundre år gamle travbanen skal nå tilby flere arrangementer enn tidligere.

– Ikke rakettforskning

Bagstevold startet som daglig leder for Forus Travbane i 2018, og har lekt med ideen om en sportsbar siden. For ham var det helt naturlig å gå for temaet sportsbar.

– Travbanen er en idrettsarena, så for oss var det naturlig å lage en sportsbar og restaurant.

LES MER:

Ny sportsbar i Stavanger sentrum åpner «endelig» dørene

Menyen vil være en tradisjonell sportsbarmeny med kyllingvinger, pizza, hamburger, spareribs og fish’n chips. Paa Forus ønsker også å være et lunsjsted for næringslivet på Forus, blant annet med å ha lang åpningstid.

Bagstevold forteller at de var i dialog med en stor internasjonal kjede, men valgte å avbryte forhandlingene da de ikke ble enige.

– Da prøvde vi å finne på noe eget i stedet.

Han forteller videre at det ikke ligger noe «rakettforskning» bak inspirasjonen, men at de ønsker å lage en hyggelig plass, med «fet lyd og gode bilder».

Publisert:
Oppdatert:

Nytt konsept på Storhaug: – Noe måtte gjøres

– Alle bydeler bør ha en nabolagspub, mener daglig leder for utestedet som nå heter Storhaug Sportsbar.

Oppdatert: