Utsalget på Nytorget utvider: – Ingenting er kjekkere enn Fargegata
Bak Til Livet har holdt til på Nytorget siden juni i fjor. I mai er planen å åpne et nytt utsalg på hjørnet av Østervåg og Øvre Holmegate.
«Gled deg!! Her kommer Bak Til Livet», står det på flere av arkene som henger i butikkvinduet.
Daglig leder, Monica Skuterud, bekrefter etableringen.
– Vi fikk nøkkelen 1. februar. Nå jobber vi med å bygge opp butikken, det er en del å ta tak i før vi kan åpne, sier hun.
Skal drive begge steder
Bak Til Livet åpnet på Nytorget i juni. Her får du servert forskjellige salater, tradisjonsrik husmannskost og bakervarer.
Hun understreker at det ikke er snakk om en flytting. Bak Til Livet skal drive begge steder.
Avhengigheten kunne tatt livet av dem, men nå har de funnet en annen rus
Kan vi snakke litt om fenomenet selvmord nå?
– Det er mange som har etterspurt sitteplasser. Så har vi veldig lyst til å komme oss ned i byen. Ingenting er kjekkere enn Fargegata, jeg tror konseptet vårt kan passe bra der, sier hun.
– Det må gå bra for dere når dere åpner to steder på så kort tid?
– Vi startet da det var korona. Gikk inn i en dårlig fellesferie og har fortsatt driften under pandemien. Vi kunne nok hatt det bedre, men vi overlever. Det er noe med det å starte opp, bli kjent og la folk få øynene opp for oss, sier Skuterud.
Arbeidstrening og ettervern
Bak Til Livet skiller seg ut i miksen av serveringssteder. Det er de ansatte som gjør kafeen spesiell.
Her skal de som trenger hjelp til å komme inn i arbeidslivet få en sjanse. Stikkordene er arbeidstrening og ettervern. Per i dag har kafeen 11 ansatte. Det antallet kommer til å stige når utsalget på hjørnet av Fargegata og Østervåg står klart i mai.
Skal åpne bar og restaurant over to etasjer i Fargegata
Dette bygget i Fargegata er solgt: På sikt kommer nytt serveringssted
– Hos oss er det lov å ha tøffe perioder, men vi hjelper og heier. Dersom noen faller fra, er det viktig for dem å vite at døren ikke lukkes. De må prøve å komme seg til hektene igjen. Det er en stor motivasjon å vite at det er noen som står og venter på deg, sier Skuterud.
Åtte måneders drift har bydd på mange utfordringer, men også mange oppturer.
– Heldigvis er de gode og kjekke sidene flere enn de vonde. Vi er blitt så mye mer enn bare en kafé, sier hun.
Ser for seg 1000 kvadratmeter med mat og drikke på hjørnet av Pedersgata
En frisørsalong, matbutikk og en gammel polkjeller kan bli en ny mathall.
Relaterte artikler
- AKTUELTBurger-gründere flytter fra barkjøkken i Fargegata til egne lokaler i Østervåg2 ÅR SIDEN
- AKTUELTBydelsrestaurant kommer også til Stavanger sentrum2 ÅR SIDEN
- AKTUELT19 spisesteder som åpnet i Stavanger og Sandnes i fjor2 ÅR SIDEN
- AKTUELTKlart for åpning: - Eneste kafeen i dette området2 ÅR SIDEN
- AKTUELTHar holdt stengt i 124 dager: – Vi gleder oss til å se folk igjen2 ÅR SIDEN
- AKTUELTÅpner etter å ha vært stengt siden jul: – Helt fantastisk2 ÅR SIDEN