Flere av byens nattklubber blir nattklubber igjen

Etter at regjeringen lettet på koronatiltakene, begynte søknadene å renne inn til Stavanger kommune. Alle søknadene er innvilget.

Publisert:
Utelivet måtte stenge dørene ved midnatt 9. august. Natt til 13. oktober fikk utestedene lov til å gå tilbake til normale åpningstider igjen. Med dette kommer flere av byens nattklubber tilbake.

Da den nasjonale skjenkestoppen etter midnatt ble innført 9. august, ble sju nattklubber til ordinære barer.

Nå ønsker disse nattklubbevillingen tilbake.

Dette er nattklubbene

– Sju steder fikk endret fra nattklubbevilling til ordinær bevilling i forbindelse med skjenkestoppen. Samtlige av disse har søkt om å få ny nattklubbevilling, og søknadene er allerede innvilget, skriver juridisk sjef i Stavanger kommune, Anita Wirak, i en tekstmelding til Byas.

Stedene som nå blir nattklubb igjen er:

  • Cementen
  • Checkpoint
  • Backstage
  • Rabalder Bar
  • Heidi’s Bier Bar
  • Sting Nere
  • Stavanger Underground

Skjenkebevillingen er med på å bestemme når et utested kan ha åpnet.

Driver du et sted som har nattklubbevilling, kan du ifølge skjenkeretningslinjene til Stavanger kommune ikke åpne før klokka 20.00. Med skjenkestopp ved midnatt hadde dermed nattklubbene svært få timer å tjene penger på.

Dersom man har alminnelig bevilling kan man derimot åpne så tidlig som klokka 10.00, bortsett fra søndager hvor man tidligst kan starte skjenkingen klokka 13.

LES MER:

Skroter planene om sportsbar i Stavanger sentrum

LES MER:

Utelivsbransjen er lettet og glad for at skjenkeforbud oppheves

– Veldig glad

I slutten av september lettet regjeringen på koronatiltakene og åpnet opp for at utelivet kunne gå tilbake til normale åpningstider fra og med 13. oktober.

Det er opp til hver enkelt kommune å vurdere om smittesituasjonen tillater dette. Utelivsbransjen har imidlertid fått grønt lys av ordføreren og resten av kommunens beredskapsledelse.

– Nå må jeg snu døgnet igjen, men jeg er veldig glad for at dette lot seg gjøre, sier Backstage-eier Elisabeth Svela.

Hun skryter av samarbeidsviljen til kommunen, som raskt og effektivt har latt nattklubbene få lov til å være ordinære barer i en kort periode.

– Men det er viktig å huske på at vi ikke er tilbake til normalen. Nå er vi tilbake der vi var i sommer. Folk må fortsatt respektere smittevernreglene, sier Svela.

Publisert:

Utelivet i Stavanger og Sandnes går tilbake til normale åpningstider

Men kommunene er klare for å redusere åpningstidene igjen dersom det blir nødvendig.

Publisert: