Storbank frir til studentene: – Vi må ut med «gamlisene» i dress og inn med unge folk i hettegensere

Har du en gründer i magen?

Publisert:
STUDENT? Nå har DnB bruk for din unge, nytenkende hjerne! (Illustrasjonsfoto)

– Vi inviterer studenter til å være med og forme fremtidens bank.

Terje Roalsvig Fanebust er banksjef for små og mellomstore bedrifter i DNB i Sør-Rogaland, og leder av Digital Challenge-arrangementet her lokalt.

– Digital Challenge er et konsept som ble introdusert for NTNU-studenter i Trondheim i fjor. I år arrangeres det i Stavanger, Oslo, Bergen, Trondheim og London.

Digital Challenge er rett og slett en konkurranse for studenter, hvor 2-4 skal gå sammen i lag og tenke ut de beste ideene for hva som skal forme banken i årene fremover.

Viktige stikkord er mer teknologi og smarte forretningsmodeller.

Har du digital kompetanse og en gründer i magen?

Følg Byas.no på Facebook!

40.000 i pengepotten

I Stavanger skjer dette på Innovation Dock, helgen 10.-12. februar. Du må melde deg og eventuelt laget ditt på innen 2. februar hvis du ønsker å være med.

Da møter dere opp på fredagen og får en oppgave dere skal jobbe med gjennom hele helgen. På søndagen pitches alle ideene for en jury, som deretter plukker ut de beste.

Vinnerlaget lokalt får en plass i den internasjonale finalen som er i Oslo 13. febuar, med mulighet til å vinne 40.000 kroner og en betalt prosjektperiode for å videreutvikle av konseptet.

Andre og tredje plass nasjonalt får også pengepremier, samt gode muligheter for internship i DnB.

Ved å invitere studentene til å være med og utvikle ideer for dem, håper altså DnB at de etterpå sitter igjen med mye snadder.

– Studenter tenker utenfor boksen - det er ikke alltid vi like flinke til. Vi er ikke alltid de mest kreative menneskene, sier Fanebust og ler.

FRIR TIL STUDENTENE: Terje Roalsvig Fanebust, banksjef for små og mellomstore bedrifter i DNB i Sør-Rogaland og leder av Digital Challenge i Stavanger.

– Tradisjonell CV og søknad funker dårlig

– Hvis du noen gang har vært på en bedriftspresentasjon, hvor bedrifter kommer og forteller om seg selv i håp om å rekruttere studenter, vet du at det kan være litt tørt. Det går som regel i snakk og Power Point-presentasjoner, sier Fanebust og fortsetter:

– Vi tror at en mer praktisk tilnærming, hvor studentene får se mer av innsiden av det de kanskje vil jobbe med senere, er lurt. Å bruke denne metoden for å spotte talenter og flinke folk blir mer og mer vanlig.

Banksjefen mener at når det kommer til jobber innenfor IT og digitalisering, så fungerer det dårlig med tradisjonell CV og søknad.

– De som er unge i dag har vokst opp med digitale duppedingser fra de var små, og har digital forståelse i ryggmargen. Det er denne veien jeg tror verden går, i større og større grad. Verden endrer seg raskt, og nå er det nesten litt sånn «leve eller ikke leve» for bankene, sier han og fortsetter:

– Vi har 800 folk som jobber med IT i DnB, og skal ansette 100 nye i løpet av året. Vi må ut med «gamlisene» i dress og inn med unge folk i hettegensere!

Foreløpig er det påmeldt nok personer til fem og et halvt lag i Stavanger. Fanebust håper de innen fristen har klart å mobilisere nok til å fylle opp ti lag med fire personer på hvert lag.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Butikken er under full ombygging: Til våren står forhåpentlig en ny kafé klar

LES MER:

* Ellen (25) fra Stavanger har skrevet bok om kvinners underliv

LES MER:

* Linda brukte nesespray i syv år: Derfor blir du avhengig

Publisert:

Slik skal Isabella (29) fra Tasta gjøre influencere grønnere

Studentbedriften Influencer Brands fikk en million kroner av Forskningsrådet for å videreutvikle seg. Etter sommeren kommer første kolleksjon med en av Norges største influencere.

Oppdatert: