Aktuelt

Stor programoversikt: Disse konsertene popper opp nær deg

Lissie, Susanne Sundfør, Minor Majority, Karpe Diem. Jadda, det blir mye bra å høre, også i 2016! Her er en oversikt over noen av sesongens kommende konserter.

Publisert:
 • Ulrikke Valvik Mitchell
Susanne Sundfør, Madcon, Minor Majority og Karpe Diem kommer alle til Stavanger!

Oversikten gjelder fra februar-april.

Hvis du ennå ikke har funnet deg et nyttårsforsett (da er du ganske treig, altså), kan du jo kanskje bli enig med deg selv om at du skal gå på flere konserter i 2016?

Det blir i hvert fall nok av muligheter!

Følg Byas.no på Facebook!

Tou Scene

Torsdag 4. februar: Hanne Vasshus.

Vasshus setter opp sin egen debutkonsert (som band) i Maskinhallen 4. februar. I oktober 2015 tilbrakte Hanne Vasshus tre dager sammen med Erlend Aasland, Simen Ytre-Arne & Jørgen Apeness i Steven Bishop sitt studio i Oslo. Resultatet har blitt til ei plate, men før den sendes ut i verden, vil Vasshus gjerne invitere deg på deres aller første konsert.

Torsdag 11. februar: Erlend Ropstad.

Ropstads «Det beste vi får til» ble sluppet 20.november. Dette er tredje plate på tre år, og er en slags sirkelslutter på et plateprosjekt som henger sammen tematisk, med norske tekster, men som har helt ulike musikalske uttrykk. På den kommende albumturneen blir Ropstad stort sett å finne med sitt nye, faste band.

Erlend Ropstad.

Torsdag 25. februar: Kristoffer Lo & Trondheim Jazzorkester.

Kristoffer Lo ble i 2013 tildelt det årlige Jazzstipendiatet fra Midtnorsk Jazzsenter og Sparebank1 Midt-Norge, og fikk dermed muligheten til å skrive et bestillingsverk med Trondheim Jazzorkester til Moldejazz 2014. Et års arbeid resulterte i «Savages», og med seg har Lo sine favorittmusikere, som for anledningen består av blant andre Ingrid Helene Håvik (Highasakite), Gard Nilssen (Susanne Sundfør), Petter Vågan (The Fjords) og Erik Johannessen (Jaga Jazzist) med flere.

Fredag 26. februar: Luke Elliot (US).

Luke Elliot bor i Norge, men er opprinnelig fra New Jersey i USA. Amerikaneren er spådd som en up and coming artist, og ble kjent på den norske musikkscenen for omtrent et år siden. Han har spilt flere konserter her til lands, deriblant to dager under Norwegian Wood 2015, og er nå klar til å slippe albumet «Dressed For The Occassion». Produsent av albumet er John Agnello, som blant annet har jobbet med Sonic Youth, Patti Smith og Madrugada.

Luke Elliot.

Fredag 4. mars: Minor Majority + Jens Herman Ruge. UTSOLGT

Minor Majoritys fjerde album, «Reasons To Hang Around», var et av 2000-tallets mest kritikerroste album, og plata nådde 2. plass på VG-lista. I januar fyller albumet 10 år, og bandet feirer med Rockefeller-konsert. De tar også turen innom Stavanger i mars, hvor de skal spille hele «Reasons To Hang Around». Jens Herman Ruge er med som support.

Fredag 11. mars: Atlanter.

Hvis du tar litt afrikansk ørkenblues, en dæsj amerikansk deltablues og en klype tysk grovmotirikk fra 70-tallet, får du Atlanter. Kvartetten består av Arild Hammerø (gitar, vokal), Jens J. Carelius Krogsveen (gitar, vokal), Jonas Barsten (trommer) og Morten Kvam (bass). I 2013 albumdebuterte de med «Vidde», og i 2016 kommer etterfølgeren «Jewels of Crime» - et konseptuelt album om diamanter og perler.

Atlanter.

Torsdag 31. mars: Silja Sol.

Det har bare gått litt over ett år siden Spellemann-nominerte Silja Sol fenget norske hjerter med «Stemning» og debutalbumet «På Hjertet». 22.januar er hun klar med oppfølgeren «Væremeh». Låtene hennes handler fortsatt om ensomhet, om det å føle seg misforstått og havne litt på utsiden av det hele. Første singel fra det nye albumet, «Trærene», ble sluppet i august, og har tilbrakt over 16 uker på P3 sine spillelister.

Fredag 1. april: Bendik.

Silje Halstensen startet Bendik i 2008. Bendik utviklet seg mens Silje var musikkteknologi-student ved NTNU i Trondheim, og prosjektet fikk for alvor oppmerksomhet etter å vært en av finalistene i Urørtfinalen på NRK P3 i 2011. Året etter ble debutalbumet «Drømmen Gjør Meg Ingenting» sluppet til strålende kritikker.

Torsdag 14. april: Frøkedal.

Etter å ha frontet de anerkjente norske bandene Harrys Gym og spellemannsnominerte I Was A King, samt spilt i en lang rekke andre sideprosjekter, startet Anne Lise Frøkedal nylig en solo-karriere. Frøkedal slipper solodebuten «Hold On Dreamer» 26. februar, og legger ut på en omfattende turné i inn og utland.

FRØKEDAL.

28. april: Supersilent feat. Jarle Vespestad.

Etter noen år som trio, med Arve Henriksen, Ståle Storløkken og Helge Sten - noen ganger med gjester som Led Zeppelin-legende John Paul Jones - stiller Supersilent denne kvelden med hele den originale rekka. Med seg som support har de Jan-Morten Iversen, en Stavangermann som er nominert til Spellemann 2015 for «Elements» i klassen for elektronika.

28. april: Marit Larsen.

Sist Marit Larsen var i Stavanger, spilte hun for en fullsatt scene i Maskinhallen på Tou Scene. 28. april kommer sangfuglen tilbake, og fortsatt i regi av Tou Scene, men denne gang skal hun spille på Gaffel & Karaffel. Larsen slipper nytt musikkmateriale i april.

– Dette er bare noe av programmet - det er flere programelement vi ennå ikke har offentliggjort, sier musikkansvarlig ved Tou Scene, Espen Yung Svendsen.

Folken

Torsdag 4. februar: Jenny Hval + Carmen Villain + Okay Kaya.

En kveld for deg som liker kunstnerisk popmusikk. Jenny Hval platedebuterte i 2006, og siden har hun gradvis innlemmet bøker, lydinstallasjoner og samarbeid med poeter og billedkunstnere i sitt virke. Carmen Villain kom med sin devutplate i 2013. Musikken kjennetegnes av loops, gitar, vokal, synther og trommemaskiner. Okay Kaya jobber for tiden med sitt debutalbum, som etter sigende kommer i 2016.

Trioen Carmen Villain, Jenny Hval og Okay Kaya er klar for en felles konsertturne. Foto: Testpress / Handout

Fredag 5. februar: Tore Renberg & Lindrende Enhet.

Denne gang står han ikke med en bok i hånden, men med en gitar om halsen. Og han har med seg sitt eget band, Lindrende Enhet. Tore Renberg legger ut på sin første turné som soloartist.

Lørdag 6. februar: Vidar Schanches Twin Peaks.

Vidar Schanche inviterer til resultatet av en mangeårig, usunn Twin Peaks-besettelse og en musikalsk idé han har plundret på i mange år.

Han har med seg John Lilja, Ådne Sæverud, Eva Bjerga Haugen, Ståle Birkeland og Arild Hoem. Erlend Aasland dukker også opp, og i beste Twin Peaks-ånd spretter det nok også fram noen andre, uanmeldte gjester på scenen.

Fredag 12. februar: Indie vår hage: Gold Celeste.

Psychpop, soul og lo-fi glød fra Gold Celeste. Debutalbumet, The Glow, kom ut i september 2015, og er visstnok «en blanding av lo-fi stormannsgalskap koblet med en skarp men avslappet eleganse og tekster som tar for seg den menneskelige tilstand og den økende passivitetskulturen som hyller narsissismen som rir det moderne samfunnet.»

GOLD CELESTE. Kommer i februar.

Lørdag 13. februar: Brynerocken: Circus Maximus + support.

Brynerocken presenterer: Circus Maximus. Bandet ble etablert i 2000, og har delt scene med blan andre Queensryche, Symphony X og Kamelot siden den gang. Ny skive slippes i februar, og de kommer rett fra ett fullstappet Rockefeller til Folken i Stavanger.

Torsdag 18. februar: Oslo Ess + Eurotrash.

Det nærmer seg to år siden forrige plate kom ut, men nå er ventetiden over. 5. februar slipper punkrockerne Oslo Ess sitt fjerde album, Konge uten ei krone. Deres nyeste singel «Amerika» er allerede listet på NRK P3. Våren 2016 legger Oslo Ess ut på en omfattende Norgesturné og de har med seg det unge og lovende bandet Eurotrash.

OSLO ESS. Fra konsert på Folken i 2014.

Fredag 19. februar: Brynerocken: Dirkscneider (U.D.O) spiller Accept + Anvil. UTSOLGT

Udo Dirkschneider spiller Accept sanger for alle siste gang på Folken den 19 ferbuar. I 2016 skal Udo Dirkschneider turnere verden med en 2 timer lang hittparade, bestående kun av Accept-sanger. Turneen har fått navnet «Back To The Roots 2016», og blir den aller siste muligheten for å få høre den originale stemmen synge gamle Accept-klassikere.

Lørdag 20. februar: Lissie (US). UTSOLGT

Dette er ikke første gang amerikanske Lissie kommer til byen, men det er heller ikke uten grunn. Konsertene hennes pleier stort sett å bli utsolgt - noe denne allerede er.

Lissies nye album My Wild West kommer 12. februar. Det blir med andre ord mulighet for nytt materiale under konserten.

TILBAKE: Forrige gang Lissie spilte hos Folken var i 2013.

Onsdag 24. februar: Lee Ritenour (US).

Stavanger Jazzforum presenterer fynky fusion og sofistikert jazz med Lee Ritenour.

Lørdag 27. februar: Perkapella: Prosumer, Mungolian Jet Set (live), Ullis Tapes, Pan Fearnley.

Ja, her skjer det veldig mye på én og samme kveld. Se Perkapellas eget Facebook-event.

Lørdag 27. februar: Death By Unga Bunga.

Etter et rolig 2015, hvor Death By Unga Bunga har hatt blikket på USA, er de tilbake i Norge. 19. februar kommer albumet Pineapple Pizza. Første singel, Tell Me Why, er allerede listet på NRK P3 og en hel haug med amerikanske radiolister, der den peaket på #7 på collegelistene.

Onsdag 2. mars: Madcon og Nico & Vinz. UTSOLGT

Madcon og Nico & Vinz - to av Norges største hitmaskiner. På samme scene. Samme kveld.

«Beggin», «Don't Worry» og «Am I Wrong» - du kjenner nok til hitsene. Nå får du muligheten til å oppleve dem alle live på Folken - men bare hvis du allerede har sikret deg billett, for konserten er nemlig utsolgt.

2014: Madcon under Vinterlyd, på torget i Stavanger.

Torsdag 3. mars: Karpe Diem. UTSOLGT

Magdi Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel - kanskje bedre kjent som Karpe Diem - har siden debutplata Glasskår i 2004 hanket inn både topplisteplasseringer, Spellemanns-priser og pris for Best Norwegian Act under MTV Europe Music Awards (2010). Deres siste plate, Heisann Montebello (2015), med hits som «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» og «Hvite menn som pusher 50» har fått strålende kritikk. Blant deres andre største hits kan vi blant annet nevne Piano, Stjerner, Ruter og Under Overflaten (som Marit Larsen).

HIPHOPHITDUO: Karpe Diem står på Folken-scenen 3. mars.

Fredag 4. mars: Spidergawd.

Spidergawd består av Kenneth Kapstad og Bent Sæther (Motorpsycho), Per Borten (Cadillac, Moving Oos, New Violators) og saksofonist Rolf Martin Snustad (Hopalong Knut, New Violators). Er du rockinteressert og digger MC5 og Grand Funk, så er Spidergawd sikkert allerede et kjent navn for deg.

Lørdag 5. mars: Zang: Lerin/Hystad + Alpine Those Myrads + Jens Borge.

Zang er en konsertserie for eksperimenterende og nyskapende musikk. Stavangermusikeren Pål Asle Pettersen har drevet serien siden 2005 og i 2016 arrangerer Zang en rekke konserter i kaféen på Folken. Første gang den 5. mars med Lerin/Hystad, Alpine Those Myriads og Jens Borge (solo).

Tirsdag 8. mars: Monster Magnet (US) + Scorpion Child (US):

I februar 2015 avlyste Wyndorf og co konserten på Folken, til mange skuffelse. Nå prøver de igjen. I januar gir stoner rock-bandet ut klassikerne fra gruppens tid på A&M Records: Superjudge (1993), Dopes To Infinity (1995), Powertrip (1998) og God Says No (2001). Sangene kommer med nytt bonusmateriale og nye liner notes.

Onsdag 9. mars: Maria Mena.

Maria Mena trer frem fra stillheten med sitt syvende studioalbum, Growing Pains. I kjølevannet av Menas samlivsbrudd var det vanskelig for henne å sette i gang en skriveprosess - i hvert fall i våken tilstand. Underbevisstheten hennes slo inn, og det sies at Mena manet frem halve albumet i søvne (!). Dette inkluderer blant annet singelen «I Don t Wanna See You With Her».

FOLKEN: Maria Mena kommer 9. mars.

Torsdag 10. mars: Violet Road + Kristian Kristensen.

Godt hjulpet av radiohits som «Can You Hear The Morning Singing», «Burning Up», «Face of the Moon» og «Good Girls», har Violet Road festet grepet om platekjøperne. Albumet «Back to the Roadshow» ble et av Sony Musics aller mest solgte i 2014.

Fredag 11. mars: Comet Kid.

Høsten 2015 turnerte bandet sammen med OnklP & De Fjerne Slektningene, og i år kommer bandets tredje album på snaue to år. Første singel fra det kommende albumet, When I'm Dead, gikk rett inn på P3s B-liste.

Lørdag 12. mars: Hurra Torpedo.

Hvitevarerockerne kommer til Stavanger. Den 2. Januar 2013 kunngjorde bandet at de dessverre var oppløst på grunn av helsemessige årsaker. Men nå er de visst friske igjen, for Kristopher Schau, Egil Hegerberg og Aslag Guttormsgaard i Hurra Torpedo melder at de atter har gått i kjeller og baderom og børstet støvet av sine velklingende hvitevarer.

Lørdag 26. mars: Bokassa + Sassy Kraimspri + Borderline Case + The Deviants.

Påskepunk-konsert med all the above. I Grottene.

Onsdag 6. april: Silvana Imam (S).

Den feministiske, anti-nazistiske rapperen Silvana Imam har tatt hele Sverige med storm med sine kontroversielle tekster. I februar slipper Imam sitt etterlengtede debutalbum, og i den anledning gjester hun fem norske byer i april - deriblant Stavanger!

SILVANA IMAM.

Fredag 8. april: Motorpsycho.

Det psykedeliske rockeorkesteret fra Trondheim har holdt den gående med fantastisk stil siden 1989. I februar kommer de med nytt album: «Here Be Monsters».

Onsdag 20. april: Elder (US).

Trioen Elder fra Boston, USA, spiller psykedelisk stoner-doom, og vil begeistre fans av band som High On Fire, Earthless, Windhand eller YOB. Gruppen består av Nick DiSalvo (gitar, keyboard og vokal), Matt Couto (trommer), Jack Donovan (bass) og har siden 2006 gitt ut tre album.

Fredag 22. april: Midnight Ramblers.

Midnight Ramblers er et Rolling Stones tribute band fra Stavanger. I 2016 feirer bandet 25+1 års jubileum og det markeres med konsert på Folken.

23. april: Julie Bergan.

Julie Bergan har allerede både gull- og platinasingler på CV-en, med låter som «Younger» og Astrid S-samarbeidet «Undressed». DJ Matzow varmer opp og holder dansegulvet i gang etter konserten.

JULIE BERGAN.

Lørdag 30. april: Blind Idiot God.

Siden starten i 1982 har Blind Idiot God blandet sjangre. De har kombineret elementer av metal, dub reggae, støy og post-hardcore, i en miks av teknisk og ofte aggressiv instrumentalmusikk.

Cementen

Lørdag 6. februar: RYGIR.

Navnet Rygir kommer fra det historiske navnet på beboerne i Rogaland, der medlemmene har sin base. Bandet startet i 2013, og har spilt på steder som Viljandi Folk Festival i Estland, musikkbransjetreffet i Kristiansand, Bøker & Børst i Stavanger, Ogna Scene, Spor 5 i Stavanger, Vaktbua i Kristiansand, osv.

Fredag 19. februar: Electric Eye - Different Sun.

Cementen: «Det er fullt mulig å høre spor av 60-tallets gyldne, psykedeliske drømmerier og 70-tallets lyriske og naturskjønne progrock i Electric Eyes musikk. En dose motoriske, tyske lyder må vel også nevnes, samt indisk dronemusikk.»

Fredag 26. februar: Thom Hell.

Thom Hell har lang fartstid som låtskriver og produsent for landets fremste artister, men for allmennheten er han mest kjent som artist. Han har gitt ut syv album og har truffet et bredt og stort publikum og høstet både lovord og priser. Hans tredje album, «God, If I Saw Her Now» (2008) høstet to Spellemannpriser.

THOM HELL.

Checkpoint Charlie

Lørdag 6. februar: Dunbarrow + The Kids From Red Bank.

Dunbarrow har base i Trondheim, men er opprinnelig fra Haugesund. Bandet har spilt sammen i over åtte år gjennom ulike bandnavn og sjangre. Bandet beskrives som et fire-hodet troll inspirert av iskalde vinternetter, upolerte demotapes fra 70-tallet, og den svenske throwback-rocken fra starten av det 21. århundre. Med seg har de The Kids From Red Bank - et musikalsk kollektiv fra Sandnes som trekker inspirasjon fra alle typer musikalske og umusikalske konvensjoner.

Lørdag 13. februar: Kal-El + WOE (DK).

Kal-El har av noen blitt kalt et av verdens tyngste band, samt Black Sabbaths arveprinser. De er i ferd med å feste grepet innen Stoner/DOOM rock-sjangeren og har overbevist mange med sin energiske, tunge og melodiøse fuzzrock.

Fredag 11. mars: Long Night.

Bak navnet Long Night finner du tre musikere med lang nasjonal og internasjonal fartstid innen rock og metal. På CV-en finner du band som Tristania, Elusive, Desspo, Theatre of Tragedy, Morendoes og Steelburner. Nå er de klare med debut-Ep, og holder releasekonserten på Checkpoint.

Fredag 1. april: El Capo + Pil & Bue.

Med 15 år i ryggen slår El Caco (spansk for «tyven») til med en syvende plate, enkelt nok titulert «7». Bandet har bestått av en trio helt siden oppstarten i 1998, og har over 70 låter på CV-en.

Martinique

Lørdag 6. februar: Los Antenas!

skrekksurfrockbandet Los Antenas! spiller en blanding av egne låter og støvete, bortgjemte 60-talls-perler, gjerne med rot i Latin-Amerika.

Fredag 12. februar: The Dogs + Amusement Park.

2015 var et godt år for The Dogs. Little Steven mente de hadde laget det foregående årets beste låt, tredjealbumet deres «Black Chameleon Prayer» ble belønnet med terningkast 5 over hele landet og nominert til Spellemann i klassen rock. I tillegg rakk bandet å spille tett oppimot 100 spillejobber over hele Norge.

THE DOGS.

Torsdag 18. februar: Darling West.

Darling West er både en sang og en band. Sangen ble til på fjellet, der mange av låtene til bandet har sett dagens lys. Bandet ble dannet da herr Tor Egil Kreken (vokal, banjo, gitar) og fru Mari Kreken (vokal, gitar, mandolin, mountain dulcimer, munnspill) fant ut at den beste måten å sikre seg kvalitetstid sammen, var å legge til et felles musikalsk prosjekt på timeplanen. Med seg på laget fikk de Kjetil Steensnæs (vokal, gitar, dobro).

Stavanger konserthus

Her er det såpass mange konserter, at vi har plukket ut de vi tror er mest interessant for vår målgruppe.

Tirsdag 2. februar: MANOWAR. UTSOLGT

Heavy-metal bandet MANOWAR returnerer til Skandinavia i 2016 og spiller for første gang i Stavanger. Bandet er kjent for sin blytunge og bombastiske sound og for tekstene om heavy metal, middelalderen, slag og norrøn mytologi. De har også rekorden for å ha spilt den lengste heavy metal-konserten noen sinne, etter en 5-timers maktdemonstrasjon i Bulgaria for noen år siden.

Lørdag 13. februar: Bo Kaspers Orkester.

Bo Kaspers Orkester har i over 20 år blandet pop, soul, jazz og viser. Bo Sundström og hans orkester er å regne blant Nordens aller mest populære liveband, og har i tillegg solgt over en million CD-er på verdensbasis. Nytt album kom i oktober i fjor, og nå er de på en omfattende skandinavisk turné, med Stavanger blant spillestedene.

BO KASPERS ORKESTER.

Fredag 19. februar: Sivert Høyem. UTSOLGT

Sivert Høyem åpner 2016 med en omfattende norgesturné, og slipp av det nye albumet «Lioness». Ryktene fra innspillingen forteller om et atmosfærisk, lysere album med organiske instrument og totalfravær av synth.

Lørdag 20. februar: Ask.

Visepoptrioen Ask slapp debutalbumet i fjor. Bandet har opptrådt på en rekke prestisjefylte scener i løpet av karrieren. De har blant annet delt hovedscenen på Canal Street med Vamp og Bo Kaspers Orkester, spilt på festivaler som Heimover, Sørveiv og Josefine Visefestival, samt varmet opp for store artister som Ásgeir Trausti og Mikhael Paskalev.

Onsdag 24. februar: Melissa Horn.

For ikke veldig lenge siden slapp Melissa Horn sin femte innspilling, til terningkast 5 i Aftenbladet. Tittelen er «Jag går nu», og selv beskriver Melissa den som «en separasjonsplate». Horns gjennombrudd er er fin suksesshistorie, med poprock og visesang med et streif av Lars Winnerbäck.

MELISSA HORN.

Onsdag 2. mars: Ole Edvard Antonsen og Wayne Marshall.

Ole Edvard Antonsen og Wayne Marshall utga i 1994 «Pulling Out The Stops» på EMI. Nå møtes de igjen og tar opp tråden.

Torsdag 3. mars: Susanne Sundfør. UTSOLGT

2015 har vært full av milepæler for Susanne Sundfør. Det nye albumet ble tatt i mot med stormende applaus av internasjonal musikkpresse. Britiske The Guardian mente at Susanne Sundførs musikk bryter alle reglene og er rett og slett forbløffende, og ga henne 5 av 5 mulige da de anmeldte albumet. NRK P3 kastet seg også med i jubelbrølet, omtalte Sundfør som en av Norges aller største musikere og i en klasse for seg – og trillet terningen sin til en sekser.

TORGET: Susanne Sundfør har spilt i Stavanger en rekke ganger før. Her fra en konsert på Torget.

Lørdag 30. april: Dressed to Kill - Kiss Tribute.**

I april kan du oppleve det som omtales som «Europas største og beste hyllest til Kiss» i Stavanger konserthus. Det 25 år gamle britiske showet Dressed To Kill er et tribute-show, spekket med klassiske Kiss som I Was Made For Loving You, Love Gun, Rock And Roll All Nite, Deuce og Hotter Than Hell. Arrangørene lover en fantastisk kveld med klassisk rock og stort show.

Sandnes kulturhus

Torsdag 25. februar: Ingebjørg Bratland.

Låten «Stjernene» og den ganske nylig utgitte «Fordi eg elskar deg» har begge blitt A-listet på P1, og har markert Bratlands nye spennende musikalske retning som beveger seg fra folkemusikk mot pop.

INGEBJØRG BRATLAND.

Torsdag. 10. mars: Bjørn Eidsvåg.

Etter suksessen med «Klassisk Bjørn Eidsvåg», et samarbeid med noen av landets dyktigste symfoniorkestre som har resultert i et album og flere utsolgte hus i Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Oslo, tar han nå turen innom kulturhus og scener landet rundt med et betydelig knippe folkekjære låter.

Onsdag 13. april: Vamp.

Vamp har eksistert i 24 år. De har gitt ut 13 album og blitt belønnet med en rekke hedersbevisninger. Etter sin siste suksess med «Liten fuggel» tok bandet et drøyt friår fra scenen. Nå er hvilen over og bandet kan friste med nye konsertopplevelser igjen.

Løærdag 23. april: Queenie - Remeber Wembley.

I 2008 spillte Queenie som hovedband på verdens største Queen-festival i Montreux, innbydt av Freddie Mercurys personlige assistent,selve Peter Freestone. Det loves autentiske kostymer og en massiv scene og lyd- og lysproduksjon.

Sola kulturhus

Torsdag 10. mars: Rita Eriksen synger Eva Cassidy.

Den store stemmen står sentralt når Rita Eriksen synger seg inn i Eva Cassidys sjelfulle, musikalske univers. Eva Cassidy bergtok en hel verden med sine tolkninger av nyere amerikanske klassikere fra 1960-, 70- og 80-tallet. Rita Eriksen er en beslektet sjel. Hun vokste opp i samme tiår som Cassidy, og har hentet inspirasjon i det samme musikalske landskapet – fra soul til blues, folkemusikk til pop.

RITA ERIKSEN.

Torsdag 14. april: Vamp.

Vamp har eksistert i 24 år. De har gitt ut 13 album og blitt belønnet med en rekke hedersbevisninger. Etter sin siste suksess med «Liten fuggel» tok bandet et drøyt friår fra scenen. Nå er hvilen over og bandet kan friste med nye konsertopplevelser igjen.

Fredag 22. april: Hanne Sørvaag.

Stavangers egen Sørvaag har skrevet mange låter som har gjort internasjonal suksess. For artisten, som Universal Music Publishing Group signerte som låtskriver, har reist verden rundt for å skrive låter for andre.

Tribute

Lørdag 13. februar: The Quireboys (UK)

The Quireboys er et engelsk rockeband som startet opp i 1984 i London, den gang som The Queerboys. Bandet ble oppløst i 1993, men i 2001 var bandet igjen tilbake med den opprinnelige vokalisten, gitaristen og bassisten. Bandet spiller hardrock ispedd gode doser blues.

Fredag 22. april: The Scull (US) + Hex A.D.

The Skull med tidligere Trouble-medlemmer, inkludert vokalist Eric Wagner og bassist Ron Holzner.

Diverse

BØKER OG BØRST. 8. februar: Robin Fassie-Kock Quintet.

Robin Fassie-Kock er en ung trompetist fra Cape Town i Sør-Afrika, som kombinerer afrikanske rytmer med jazz, gospel, soul, hip hop og funk, tolket av hans norske band, som består av: sjefen sjøl Robin Fassie-Kock (trompet/flugelhorn), Roar Kjeldahl (gitar), Åsmund Eikill (bass), Cato Lyngholm (trommer) og Peder Kolsung (piano/keys).

DNB ARENA. 17. februar: TOTO.

TOTO - et av verdens største band gjennom tidene ankommer Norge. Bandet som har holdt det gående siden 1977, og solgt over 40 millioner album, er kjent for å blande alt fra pop, rock, soul, funk, progrock, hardrock, r&b og jazz. Bandets nyeste studioalbum «TOTO XIV» ble utgitt 24. mars i fjor.

Savner du noe? Del gjerne i kommentarfeltet!

Mer fra Byas.no:

LES MER:

Gutta i Tjue Kilo Skjegg øver en gang i uken og pleier skjegget tre ganger til dagen.

LES MER:

Felicia (24) fra Stavanger er moteløve i hovedstaden

LES MER:

Liker du «Suits» og «House of Cards»? Da vil du digge denne!

Publisert:
 1. Stavanger
 2. Sandnes
 3. Musikk

5 ting du kan gjøre i helgen

Snart helg!

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Her er 12 ting du kan gjøre i helga
  4 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  16 ting du kan gjøre i helga
  4 ÅR SIDEN
 3. KULTUR
  Susanne Sundfør kommer til Stavanger
  4 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Disse kommer til Folken i høst
  5 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Julie Bergan kommer til Folken
  4 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  7 ting du kan gjøre i helgen
  5 ÅR SIDEN