– Det er helt i orden å slurpe og drikke rett fra bollen
Både Food Asylum og Kobu satser på ramen, den neste store mat-trenden fra Japan. Fra før av serverer også Monsoon ramen.
– Ramen skal spises raskt, helst så fort som mulig etter servering, sier Shintaro Hasegawa.
Han er daglig leder av Kobu, en japansk restaurant i Vestre Strandgate. Tidligere var han kjøkkensjef på Food Asylum, før han åpnet sin egen restaurant tidligere i år.
Snart åpner byens nye japanske restaurant
Mai Oishi-gründer åpner vietnamesisk restaurant i nabobygget
Uten høstferieplaner? Her er noen gode tips!
– Best å spise med én gang
– Mange av mine kunder har etterspurt ramen, fordi de forventer å få det på en japansk restaurant. I Japan finnes det flere ramen-restauranter enn sushi-restauranter, så det er veldig populært. Men det er vanskelig å lage skikkelig ramen, sier Shintaro.
Ramen er en nuddelrett med suppe, med tilbehør som egg og kjøtt. Selve suppen tar lang tid å lage, men nudlene kokes kun i ca. 90 sekunder, like før servering.
– Smaken og teksturen endrer seg jo lengre du venter, så det beste er å spise med én gang, sier Shintaro.
Å spise ramen, og gjøre det raskt, byr på noen utfordringer. Det blir mye slurping, men ifølge kokken går dette helt fint.
Slik lager du digg mat på stramt budsjett
Sluttet på skolen og satser alt på baconkrydder
Slurp og drikk fra bollen
– I Japan er det helt i orden å lage en del lyd når du spiser. Det er helt i orden å slurpe og drikke suppe rett fra bollen, men jeg serverer ramen med en skje i tilfelle kundene foretrekker det, sier han.
På Food Asylum ble ramen også introdusert denne uka, på grunn av forespørsler fra kunder.
– Vi har tenkt på å introdusere retten en stund. Mange har nok forventet å kunne få den hos oss, og nå som høsten er her er det veldig godt med varm suppe, sier daglig leder Alf Thomas Dørum.
Han tror nordmenn flest vil spise ramen på en mindre bråkete måte enn i Japan.
– Jeg tror ikke nordmenn er så komfortable med å drikke suppe rett fra skåla, men det går fint an å spise det med spisepinner og skje også, sier han.
Ifølge Shintaro er det tilfeldig at begge restaurantene introduserte rettene på samme tid, men han håper konkurrenten serverer et godt produkt.
– Jeg håper deres ramen er god, for å gi folk et godt inntrykk av retten, sier han.
To nye sushisteder har åpnet: – Konkurranse er sunt
Sushi er i vinden i Kristiansand som aldri før. Nå har både LV Sushi og Royal Sushi åpnet nye filialer.
Relaterte artikler
- AKTUELTNå skal Thomas (27) åpne kafé på Våland4 ÅR SIDEN
- AKTUELTNå er det studentenes tur til å spise for en hundrelapp2 ÅR SIDEN
- AKTUELTØkonom og pilot åpnet vegansk restaurant: – Mye å sette seg inn i4 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTYum Asian Food har åpnet i Kuro Sushis gamle lokaler - og har pusset opp for 1,2 millioner kroner5 ÅR SIDEN
- KULTURHer er hele «Spis for 100»-menyen2 ÅR SIDEN
- AKTUELT«Spis for 100» startet mandag: Restaurantene koker3 ÅR SIDEN