To Stavanger-restauranter til topps i prestisjefull kåring

Rankes på samme nivå som Maaemo i Oslo.

Oppdatert:
TIL TOPPS: Sabi Omakase legges på samme list som trestjerners Michelin-restaurant Maaemo.

I en rykende fersk utgave av den nordiske restaurantguiden The White Guide finner vi et par lokale kjenninger helt i toppsjiktet:

Sabi Omakase og Re-Naa er ranket som to av de tre beste restaurantene i Norge, kun med Maaemo i Oslo foran seg. Begge Stavanger-restaurantene er også blant de 30 beste i Norden.

LES MER:

Sabi Omakase er et konsept Sabi Sushi startet i fjor vår , til stor begeistring for vår restaurantanmelder. Den knøttlille restauranten i Pedersgata er en luksusversjon av av Sabi, og har kun 12 sitteplasser.

LES MER:

* Anmeldelse Sabi Omakase: Kan ikke sammenlignes med noe annet i byen

Omakase betyr «jeg overlater det til deg», men betyr i dette tilfellet at kokken bestemmer for deg.

Det har nok ikke vært så dumt å la Sabi-gründerne Roger A. Joya og Njål Gaute Solland bestemme, for nå har altså Omakase-restauranten blitt kåret som Norges tredje beste restaurant.

LES MER:

* Roger A. Joya med råsterk fjerdeplass i sushi-VM

– Det føles fantastisk

At lille Sabi Omakase i guiden blir ranket på samme nivå som Maaemo i Oslo, som har gjeve tre stjerner i Michelinguiden, er ikke hverdagskost:

– Det er en utrolig sterk prestasjon å posisjonere seg så høyt på listen etter å ha vært åpen så kort tid, sier redaktør av The White Guide Nordic, Lena Ilkjaer til Dagbladet, som først omtalte saken.

The White Guide er opprinnelig en svensk spiseguide som første gang kom ut i 2005, og har siden 2014 vært utvidet med en en nordisk utgave.

Følg Byas.no på Facebook!

Sabi-gründerne selv er meget fornøyde:

– De kaller oss Nordens beste sushirestaurant. Vi er «heilt øvegidde», dette hadde vi ikke sett komme. [...] De har sett oss og forstått oss. Det føles fantastisk. Vi er veldig glade og stolte nå, sier daglig leder av Sabi Omakase, Njål Gaute Solland, til Dagbladet.

Re-Naa i Stavanger rankes som nummer to i Norge. I februar i år ble de den første restauranten i Stavanger som hanket inn en Michelin-stjerne.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Slutt for Mathallen i Stavanger

LES MER:

* Denne kritikerroste restauranten i Stavanger legger ned

LES MER:

* Spaghettibrua tålte nesten 100 kilo: Nå skal de til VM

Publisert:
Oppdatert:

Denne Stavanger-restauranten kan bli kåret til den beste i Norden

Danket ut konkurrenter som Maaemo, Re-Naa og Statholdergaarden.

Oppdatert: