New York Times lister opp 52 steder du må reise i 2019. Denne Stavanger-baren er et av dem

New York Times mener du må besøke Vestlandet og drikke øl med kveikgjær på Cardinal i 2019.

Oppdatert:
Cardinal Pub har blitt omtalt i New York Times som et sted du kan dra for å smake øl med gjæren kveik. Daglig leder Tom Erichsen syns det er ganske kult.

«A bucolic paradise for mountain-climbing beer lovers», lyder overskriften på New York Times beskrivelse av Vestlandet, en av de 52 stedene de mener leserne sine må besøke i 2019. Fritt oversatt betyr det «Et landlig paradis for fjellklatrende ølelskere».

New York Times beskriver Vestlandet som hjemmet til noen av Skandinavias flotteste landskaper, og beskriver blant annet området rundt Loen og Loen Skylift som et område som må besøkes.

Men størsteparten av artikkelen handler om den øl med kveik. New York Times skriver at kveik er en lokal gjæringsprosess som har fengslet bryggere og forskere rundt om i verden de siste årene, for dens fruktige aromaer og dens høye gjæringstemperatur.

«Du kan finne den på barer som Tre Bror i Voss, Smalahovetunet restaurant og bryggeri i Voss og på Cardinal pub i Stavanger», skriver de.

– Veldig kult

I tillegg er også bildet i New York Times tatt fra Cardinal, og fronter bartender Tom Anders som tapper øl.

– Vi syns dette var veldig kult. Vi vet ikke helt hvor det kom fra, men jeg tror de har folk som reiser rundt i verden og lager denne artikkelserien hvert år. Da har det nok vært en på Vestlandet og sett på tradisjonsøl i Norge. Etterpå har de nok funnet ut at vi ligger på 1. plass over kveikøl i verden og valgt å ta bilde hos oss, sier daglig leder Tom Blomberg Erichsen til Aftenbladet.

De har vært frempå med kveik før andre har begynt med det, og Erichsen har etterlyst det i Norge i en årrekke. Kveik er en veldig gammel gjæringskultur, som stammer fra før en visste hva gjær egentlig var.

LES MER:

Salikatt Bryggeri får åpne bryggeriutsalg

– Mer genuint

Sigmund Gjernes på Voss er en av dem som har tatt vare på denne tradisjonen gjennom årene, når alle andre har glemt det. Nå har det fått en renessanse, og flere lokale bryggerier har de siste årene laget sin egen kveik.

– Vi nordmenn har hengt oss for mye opp i American Pale Ale og India Pale Ale. Kveik er norsk og mer genuint. Nå får vi det bekreftet at det er andre også som syns dette er interessant, sier Erichsen.

– Hva vil denne omtalen bety for Cardinal?

– Klart det betyr jo litt for oss. Vi er stolte av det vi driver med. Vi har vært topp 50 puber i verden i 10 år. Det er et kvalitetsstempel. Vi har hørt noe, og det har vært litt skriverier på nettet fra folk som vil smake på dette nå. Vi håper det er et slag for det gode ølet. Er det det, er det et slag for oss også, sier Erichsen.

LES MER:

Hvor ble halvliteren av, egentlig?

LES MER:

14 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk

Publisert:
Oppdatert:

Kort vei mellom vannhullene

Du trenger ikke gå langt for å drikke godt øl i Stavanger.

Oppdatert: