Alex vil fylle tomme butikklokaler med kunst og kultur

I ren frustrasjon startet han en Facebook-side som skal få oss til å våkne!

Oppdatert:
INITIATIV: - Mye står tomt. Hvorfor ikke fylle disse tomme lokalene med noe meningsfullt, spør Alex Bouché.

Alex Bouché har sett seg lei på tomme og triste lokaler som dukker opp rundt omkring i Stavanger. Derfor startet han nylig Facebook-initiativet "Tomme lokaler i Stavanger som ikke blir brukt".

- Det er bare å gå gjennom sentrum å se. Mye står tomt. Hvorfor ikke fylle disse tomme lokalene med noe meningsfullt, spør han.

Facebook-gruppen er laget i et forsøk på å vekke deg og meg. Hva kan gjøres med lokalene som står tomme? Han har selv noen forslag.

\- Øvingslokaler til band, pop up-butikker, street food, kunstutstillinger. Her er det bare å tenke muligheter, sier Bouché, som mener folk trenger en plass de kan skape ting i Stavanger.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Michael Kors kommer til Stavanger

DOKUMENTERER: Byas fikk være med da Alex Bouché fant nok et lokal som står tomt i Stavanger sentrum. Foto: Hanne Høyland.

- Kom og hjelp Stavanger!

Ideelt sett skulle han ønske at det fantes en organisasjon som forvaltet tomme lokaler til kulturelle tiltak, en slik organisajon finnes i Danmark, og den tok han selv kontakt med.

- Jeg skrev vel noe sånt som "hjelp meg, kom til Stavanger", sier han og ler.

Hele poenget med en slik organisasjon er at de hjelper kulturelle aktører inn i lokaler, uten at aktørene selv blir sittende med en evig lang søkeprosess og papirmøller.

LES MER:

finnes lite kulturelt i Stavanger

Selv er han musiker, og ser behovet for blant annet øvingslokaler.

\- Vi trenger flere grupper hvor folk med felles interesse kan samles, og færre av dem som sitter hjemme alene og jobber med f.eks musikk. Man blir ikke bedre av å sitte alene, sier Bouché.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Zara-bygningen er ferdig!

TOMME: Et trist syn, mener Alex Bouché. Foto: Hanne Høyland.

Planer for flere lokaler

Stavanger sentrum AS (STAS) har oppdaget den nye Facebook-gruppa.

- Vi er kjent med Facebook siden og er nysgjerrig på hvilken positiv tanke som ligger bak dette, sier Siri Melberg som er fungerende daglig leder i STAS.

Hun påpeker at det allerede er planlagt flere nye konsepter i de lokalene som står tomme pr i dag.

Michael Kors, TGR, Zara og Embla bunader åpner blant annet nye butikker. Det er med andre ord flere kjekke nyheter å se frem til denne høsten!

**LES OGSÅ:

LES MER:

Nå skal Stavanger-kunstneren bak disse stille ut i USA

KOMMER: I lokalet som tidligere huset ALDO, kommer Michael Kors i august!

Positiv til popup

I tillegg ser STAS at flere etablerte aktører som feks Dick & Daisy og Vakkert flytter inn i større eller mer passende lokaler for å fremme sitt utvalg og for å gjøre handle-opplevelsen bedre for sine kunder.

LES MER:

gjennom bruk av såkalte popup-butikker

- Dette vil og være med på å berike tilbudet i sentrum - og kanskje spesielt mot en yngre målgruppe. Hvis noen skulle være interessert i dette bidrar Stavanger Sentrum mer enn gjerne med å formidle kontakt med gårdeierne for videre dialog, sier hun.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Har Lise Bjørnsen (29) drømmejobben?

Publisert:
Oppdatert:

10 gutter som har imponert oss det siste halvåret

Det er selvfølgelig ikke bare damene som har imponert oss.

Publisert:
  • AV: Tone Pedersen & Ivar Vasstveit