Bli med på en annerledes omvisning på UiA!

KRSby har sjekket ut universitetets kriker og kroker med selvutnevnt guide og UiA-student Kjersti Rennestraum (24).

Publisert:
Sammen med UiA-student Kjersti Rennestraum ble vi kjent med UiA på en litt annen måte enn man vanligvis blir. Foto: Sondre Steen Holvik

Etter snart fem år som student på Universitetet i Agder og studentambassadør, kjenner Kjersti Rennestraum (24) universitetet nesten ut og inn. Hun har også oppdaget sider ved campus som kanskje ikke så mange er klar over. KRSby ble med Kjersti på en litt annerledes omvisning.

LES MER:

– Ja, det er verdt å slutte å snuse

- Verste dritedo: I kjelleren på biblioteket har Kjersti funnet den verste dritedoen. For å poengtere det åpenbare, så er det som man ser lite privatliv på denne dobbeltdoen.

Ifølge Kjersti er dette den verste doen du kan gjøre nummer to på, nede i kjelleren på biblioteket. Foto: Julie Sørensen Molvik.

- Beste dritedo: Går du gjennom kantina, forbi de vanlige doene og opp en trapp mot E-bygget (som ikke er så lett å finne..) finner du en handikap-do hvor du kan gjøre nummer to i fred og ro.

Her har man privatliv, og er et godt stykke der studenter oppholder seg. Foto: Julie Sørensen Molvik.

- Beste utsikt: Helt øverst i A-bygget kan du skue utover nesten hele Kristiansand.

UiA har noen gjemte perler, og dette er en av de. Tenk å nyte lunsjen her en varm vårdag? Foto: Julie Sørensen Molvik.

- Beste treningsspot: Apropos A-bygget, her er det hele sju etasjer så hvis du trenger et avbrekk fra lesingen er dette et ypperlig sted for trappetrening.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Så mange kaffekopper selger UiA per skoleår

Er du av den spreke typen, er trappene i A-bygget en perfekt treningsspot. Foto: Julie Sørensen Molvik.

- Garderober: Sykler du til campus, eller velger å ta opp tipset vårt om trappetrening, er det jo praktisk med en dusj. Det fins det faktisk flere av på campus!

Nede i blant annet I-bygget og under kantina finnes det garderober med dusj og garderobeskap. Foto: Julie Sørensen Molvik.

- Beste hooke-rom: Det egentlige hooke-rommet som Kjersti hadde i tankene var låst. Har det kanskje blitt misbrukt? Uansett, UiA har flere handikap-doer, og den på Østsia er godt gjemt. Så der er det mulighet for litt privatliv.

Nede i kjelleren ved Østsia. Foto: Julie Sørensen Molvik.

- Det gjemte eksamensrommet: Hvis du noen gang har fått beskjed om å møte opp i rom 46–308 vet du hva vi snakker om. Der må det til og med skiltes på veien.

I tredje etasje i bygg 46 ligger det gjemte eksamensrommet/grupperommet. Foto: Julie Sørensen Molvik.

- Beste sovesofa: Trenger du en liten powernap i løpet av en tung dag på universitetet, burde du ifølge Kjersti velge den på biblioteket. Der får du også stillhet.

Sofaen på biblioteket ved servicetorvet er perfekt til en powernap. Foto: Julie Sørensen Molvik

- Alternativ leseplass: I kjelleren på biblioteket er det et koselig grupperom med lenestoler, som kan brukes som et alternativt til lesesalen.

Liker du å ha det behagelig når du leser, er grupperommet nederst på biblioteket ypperlig. Foto: Julie Sørensen Molvik.

- Verste grupperom: Noen av grupperommene på UiA har ikke vinduer, slik som dette, og det blir fort veldig tett luft. Noen grupperom har vindu, men de kan ikke åpnes, så de kan vel også puttes i denne kategorien.

Innsyn og null vinduer. Ikke det ideelle grupperommet. Foto: Julie Sørensen Molvik

- Verste grupperom 2: Disse kjellerrommene gir lys, men ingen luft. Kreativ løsning, da!

Nå som det er snø er «utsikten» blokkert, men når det er bart kan man se opp til sykkelparkeringen ved bygg I. Foto: Julie Sørensen Molvik

- Det gjemte bygget: De aller fleste vet hvor A, B og C-bygget er, og på bildene ser man resten. Men, hvor er egentlig E-bygget? Til og med på omvisningen slet Kjersti med å finne bygget.

Over ser man bygg D, F, G, H, I og J, men hvor er E? Foto: Julie Sørensen Molvik.

Vet du om noen gjemte rom på UiA?

LES OGSÅ: Sjekk hvem som tok festen i UiA-kantina

Publisert:

Gjør UiA-kantina om til en nattklubb

I kveld bytter campus-kantina ut lesende studenter med DJ, beerpong, nattmat og ølservering.

Publisert: