På Tango serverer de nå en rett så hemmelig at du ikke kan ta bilde av den
Skal serveres under kokke-VM i januar.
– Vi følte at vi ville prøve noe nytt. Derfor serverer vi nå retten til «mannen i gata» for å høre hva folk synes om den. Det er veldig god trening i å gjøre dette på en av Stavangers mest travle restauranter, sier Christopher Davidsen.
Tirsdag, onsdag og torsdag denne uka er det han som har tatt over kjøkkenet til den velrennomerte restauranten Tango i Stavanger.
Maten på Tango har høstet toppkarakter av Aftenbladets restaurantanmeldere tidligere. Maten er god, det er det ikke tvil om.
Men denne uka får gjestene smake på noe helt spesielt.
Nemlig hovedretten Norge skal servere under Bocuse d'Or i Lyon i januar, også kjent som kokkenes VM.
Glem Instagram
Er du glad i å dele det du spiser på Instagram, sliter du dersom du skal spise denne retten.
Stavanger-kokken ønsker nemlig å holde kortene tett til brystet.
Derfor får gjestene beskjed om at det er fotoforbud.
– Vi ønsker å holde dette hemmelig for konkurrentene våre, sier Davidsen.
* Runar Helgeland (20) fra Sandnes imponerte under NM i kokkekunst
* Han strøk i heimkunnskap - nå er Tony (29) gourmetkokk
Første gang
Davidsen ble kåret til årets kokk i 2015, dermed var det han som fikk billetten til kokke-VM i januar.
* Noen lokale kokker har gjort det veldig bra allerede: Filip og Tony tok Norges første gull i årets kokke-OL Gull-gutta: Filip og Tony tok Norges første gull i årets kokke-OL
* Tango ble tidligere i år kåret til #byasbeste restaurant.
At mannen i gata får smake på hovedretten til et VM tre måneder før det braker løs, er ikke hverdagskost.
– I vår bransje er det ikke uvanlig at vi får kokker på gjestebesøk. Men en slik setting som dette, der Christopher bruker vårt kjøkken til verdifull trening og lager hovedretten som skal serveres under Bocuse d'Or, det er unikt og er aldri gjort tidligere, sier daglig leder ved Tango bar & kjøkken, Tommy Oppedal Raanti.
Det er kun hovedretten som er en del av det norske bidraget til VM, resten av femretters-menyen er satt sammen av kokkene på Tango.
- Lurer du på hvor du får den beste maten? Sjekk ut denne oversikten!
– Hovedretten vil gjerne bli presentert litt annerledes under VM, men når folk som har spist retten ser bildene fra Frankrike, vil de definitivt kjenne den igjen, sier Raanti.
Få får smake
Da Tango gikk ut med nyheten om at det var mulig å smake på VM-retten tre kvelder i oktober, tok det bare 40 timer før alle bordene var reservert.
I tillegg ble en prøvesmaking av Norges Bocuse d'Or-meny auksjonert bort under høstens TV-aksjon. Kjøperen bladde opp 4800 kroner.
– Kun sponsorer, familie og noen kokker fra hele landet får smake på det vi lager, sier Davidsen.
I tillegg til de heldige gjestene på Tango, selvsagt.
Så det er ikke er mange som får sette tennene i Norges VM-bidrag.
– Vi ser at det er stor interesse for dette. Christopher får verdifull trening mot å bli verdens beste kokk, i tillegg får vi penger i kassa og kunder som aldri har vært hos oss før, sier Raanti.
– Kunne dere tenke dere å gjøre noe lignende igjen?
– Gjerne, men mye avhenger av timing og kostnader. Uansett så er det veldig moro å kunne tilby noe slikt som dette, sier Raanti.
Mer fra Byas:
* - Jeg vil hjelpe folk å velge god og enkel mat som kan spises med god samvittighet
* Tamara (31) skiftet ut olje med mat
* Vi bruker 51.000 i året på mat. Slik kutter du i matutgiftene
«Fortou» fornyer seg: – Mer autentisk, mer eksplosjon
Gatekjøkkenet «Fortou» åpnet dørene i oktober. Nå gjør de endringer i konsept og meny.
Relaterte artikler
- AKTUELTTango skal åpne neste uke: - Foreløpig er det bare en gigantisk byggeplass5 ÅR SIDEN
- AKTUELTAnmeldelse Tango: Holder stand som en av de aller beste restaurantene i distriktet6 ÅR SIDEN
- AKTUELTDerfor slår Tango seg sammen med Fish & Cow5 ÅR SIDEN
- AKTUELTDette er de beste restaurantene i Stavanger-regionen5 ÅR SIDEN
- AKTUELTPå lørdag drar Filip (28) til Trondheim. Der skal han isolere seg i over to måneder.6 ÅR SIDEN
- AKTUELTAnmeldelse Allegro: I toppsjiktet blant byens italienske restauranter, men...5 ÅR SIDEN