På Tango serverer de nå en rett så hemmelig at du ikke kan ta bilde av den

Skal serveres under kokke-VM i januar.

Oppdatert:
Tirsdag, onsdag og torsdag kan du smake på en helt spesiell hovedrett på Tango. Men husk: Ingen bilder! Dette bildet derimot, er tatt ved en annen anledning.

– Vi følte at vi ville prøve noe nytt. Derfor serverer vi nå retten til «mannen i gata» for å høre hva folk synes om den. Det er veldig god trening i å gjøre dette på en av Stavangers mest travle restauranter, sier Christopher Davidsen.

Tirsdag, onsdag og torsdag denne uka er det han som har tatt over kjøkkenet til den velrennomerte restauranten Tango i Stavanger.

Maten på Tango har høstet toppkarakter av Aftenbladets restaurantanmeldere tidligere. Maten er god, det er det ikke tvil om.

Følg Byas.no på Facebook!

Men denne uka får gjestene smake på noe helt spesielt.

Nemlig hovedretten Norge skal servere under Bocuse d'Or i Lyon i januar, også kjent som kokkenes VM.

Glem Instagram

Er du glad i å dele det du spiser på Instagram, sliter du dersom du skal spise denne retten.

Stavanger-kokken ønsker nemlig å holde kortene tett til brystet.

Derfor får gjestene beskjed om at det er fotoforbud.

– Vi ønsker å holde dette hemmelig for konkurrentene våre, sier Davidsen.

LES MER:

* Runar Helgeland (20) fra Sandnes imponerte under NM i kokkekunst

LES MER:

* Han strøk i heimkunnskap - nå er Tony (29) gourmetkokk

Stavanger-kokken Christopher Davidsen skal representere Norge under Bocuse d'Or. Er du en av de heldige, kan du allerede nå få en liten smakebit av VM-menyen på Tango. Her er han avbildet under EM i Ungarn i mai, da ble han nummer to.

Første gang

Davidsen ble kåret til årets kokk i 2015, dermed var det han som fikk billetten til kokke-VM i januar.

LES MER:

* Noen lokale kokker har gjort det veldig bra allerede: Filip og Tony tok Norges første gull i årets kokke-OL Gull-gutta: Filip og Tony tok Norges første gull i årets kokke-OL

LES MER:

* Tango ble tidligere i år kåret til #byasbeste restaurant.

At mannen i gata får smake på hovedretten til et VM tre måneder før det braker løs, er ikke hverdagskost.

– I vår bransje er det ikke uvanlig at vi får kokker på gjestebesøk. Men en slik setting som dette, der Christopher bruker vårt kjøkken til verdifull trening og lager hovedretten som skal serveres under Bocuse d'Or, det er unikt og er aldri gjort tidligere, sier daglig leder ved Tango bar & kjøkken, Tommy Oppedal Raanti.

Det er kun hovedretten som er en del av det norske bidraget til VM, resten av femretters-menyen er satt sammen av kokkene på Tango.

– Hovedretten vil gjerne bli presentert litt annerledes under VM, men når folk som har spist retten ser bildene fra Frankrike, vil de definitivt kjenne den igjen, sier Raanti.

Tango blir omtalt som en av landets beste restauranter av Aftenbladets restaurantanmeldere.

Få får smake

Da Tango gikk ut med nyheten om at det var mulig å smake på VM-retten tre kvelder i oktober, tok det bare 40 timer før alle bordene var reservert.

I tillegg ble en prøvesmaking av Norges Bocuse d'Or-meny auksjonert bort under høstens TV-aksjon. Kjøperen bladde opp 4800 kroner.

– Kun sponsorer, familie og noen kokker fra hele landet får smake på det vi lager, sier Davidsen.

I tillegg til de heldige gjestene på Tango, selvsagt.

Så det er ikke er mange som får sette tennene i Norges VM-bidrag.

– Vi ser at det er stor interesse for dette. Christopher får verdifull trening mot å bli verdens beste kokk, i tillegg får vi penger i kassa og kunder som aldri har vært hos oss før, sier Raanti.

– Kunne dere tenke dere å gjøre noe lignende igjen?

– Gjerne, men mye avhenger av timing og kostnader. Uansett så er det veldig moro å kunne tilby noe slikt som dette, sier Raanti.

Mer fra Byas:

LES MER:

* - Jeg vil hjelpe folk å velge god og enkel mat som kan spises med god samvittighet

LES MER:

* Tamara (31) skiftet ut olje med mat

LES MER:

* Vi bruker 51.000 i året på mat. Slik kutter du i matutgiftene

Publisert:
Oppdatert:

«Fortou» fornyer seg: – Mer autentisk, mer eksplosjon

Gatekjøkkenet «Fortou» åpnet dørene i oktober. Nå gjør de endringer i konsept og meny.

Oppdatert: