Aktuelt

Hva er #byasbeste takeaway? Her er de nominerte!

Av alle forslagene som kom inn, har juryen valgt ut ti takeaway-steder som skal kjempe om å bli #byasbeste.

Oppdatert:
  • Janne Håland

En av disse blir #byasbeste takeaway! FOTO: Janne Håland/fotomontasje

Da var det dags igjen - ny #byasbeste-kategori! Denne gang er det altså takeaway som gjelder. Mange av dere har på vår Facebook-side sendt inn forslag til hvem som bør være blant de nominerte.

Basert på disse forslagene har juryen kommet fram til ti verdige kandidater dere kan stemme på nederst i saken.

Du kan gi din stemme fra nå og fram til onsdag 8. november klokken 10.

Disse har vunnet i de tidligere #byasbeste-kåringene:

Markedssjef Ida D. Midtbø i Lyse og markedsansvarlig Hilde Willumsen i Sandnes Sparebank er sammen med Byas i juryen som har valgt ut de nominerte. FOTO: Janne Håland

Express Pizza Curry Grill Kebab

Hvor: Randabergveien 53, Stavanger

– Det er kjekt å være nominert. Vi har mange faste kunder etter å ha vært her i mer enn 15 år, sier daglig leder Tasnim Fiaz.

– Hva er bra med maten deres?

– Her har vi hatt pizza og kebab i alle år, og de siste årene har vi også fått pakistansk mat. For en familie holder det å gå her - her finner du alt på en plass. Vi har mye å velge i. Ingenting er ferdiglaget, vi lager alt fra pizzabunner til dressinger selv. De som lager maten er flinke, de kan det de gjør.

– Hva selger dere mest av?

– Vi selger mye av alt, men butter chicken er veldig populær. Så har vi også mye vegetarmat som selger godt, sier Fiaz.

– Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Jeg synes vi har god mat og gode priser. Vi har vært samme sted og levert god mat i mange år. Jeg har jobbet her alle årene og sett barn og ungdommer bli voksne, de er fortsatt kunder hos oss.

Tasnim Fiaz foran disken til Express Pizza Curry Grill Kebab på Tasta. FOTO: Janne Håland

Fortou

Hvor: Kvitsøygata 25 (ved Tou Scene), Stavanger

– Det var hyggelig! Vi håpte absolutt på å bli blant de nominerte, men det var likevel ikke forventet. Vi var overrasket over at så mange hadde foreslått oss, sier kjøkkensjef Arnt Skjerve.

– Vi har vært her i ganske nøyaktig ett år, og det er kjekt at så mange har funnet ut om oss. Vi ligger jo litt sånn gjemt, sier han.

– Hva er bra med maten deres?

– Vi lager absolutt alt selv, fra bunnen av, og bruker det som går an av lokale varer. Vi er veldig bevisste på hva vi putter i maten og miljøet rundt. Vi prøver derfor å ha hundre prosent nedbrytbare emballasje, og er på god vei. Det er flinke folk her, som legger masse kjærlighet i det de gjør, som med hånden på hjertet gjør det fordi de synes det er kjekt. Vi er stolte over produktet vårt, sier Skjerve.

Han sier at Fortou bevisst prøver å skille seg litt ut fra andre takeaway-steder.

– Det er mye stekt ris, kebab og burger i Stavanger. Vi har lyst til å lage noe nytt. Reiser man til større byer, får man gjerne nudelsalater eller bahn mi, som vi serverer. Det er gjerne litt friskere, med crisp og spice.

– Hva selger dere mest av?

– Det er vanskelig å si, det går litt i bølger. Jeg tror nok det er bahn mi vi selger mest av ennå.

– Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Fordi vi selv synes det vi lager er veldig bra, og jobber beinhardt for å lage mat folk elsker og har lyst å komme tilbake til. Vi er sunnere enn tradisjonell takeaway. Dessuten støtter vi lokale aktører og de som jobber med lokale råvarer, sier han.

- Nice å være nominert, synes Solveig Eiane Brandal. Her med kokk Sebastian Wietrzykowski. FOTO: Janne Håland

Istanbul Pizza Kebab og Grill

Hvor: Pedersgata 20, Stavanger

– Det er imponerende, hyggelig, og veldig god tilbakemelding fra kundene at vi er blant de nominerte, sier Omit Kama.

Restauranten serverer tyrkisk mat, i tillegg til pizza.

Hva gjør maten her bra?

– Smaken er jo bra. Så er det greit prismessig. Alt her er ferskvare, vi lager alt selv. Her er lite konserveringsmidler, sier Kama.

– Sausene, pizzabunnene og vi parterer også kjøttet selv, sier Murat Dinsel.

– Så er det hyggelige folk her, og et multikulturelt sted.

Hva er deres bestselger?

– Kebabpizza med salat! Kebaben er også godt likt.

Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Vi har god mat, og det er hyggelig her. Så er det åpen dør for alle, enten du er fra Tyrkia, Somalia, Norge eller hvor det måtte være, sier Omit Kama.

Murat Dinsel og Ali Ihsan Duran fordan disken. FOTO: Janne Håland

Lille Bangkok

Hvor: Langgata 25, Sandnes

– Det er kjekt at mange kunder tenker på oss, sier daglig leder Amporn Krailum om å være nominert.

– Hva er bra med maten her?

– Vi må ha god, skikkelig mat. Vi lager til kundene, og vi spiser den også selv. Vi bruker kun ingredienser som brukes originalt i Thailand, slik at det smaker ekte thaimat. Vi bruker to pakker chili hver dag. Vi passer på at maten skal smake godt, og lager den raskt. Er det ingen kunder, får du den på ti minutter. Cirka halvparten av kundene våre er takeaway-kunder, og vi setter like mye pris på dem som de som spiser i restauranten. Man havner ikke bak i køen selv om man ringer for å bestille.

– Hva selger dere mest av?

– Phad thai og rød karri, og en rett som heter phad ki mao.

– Hvorfor skal folk stemme på Lille Bangkok?

For meg er kundene familie. Vi må passe på at de er fornøyde. Jeg husker hvem som skal ha hva, og her får man mye for pengene. Vi må sørge for at de vil komme tilbake.

Amatcha Wangchidklang , Apirat Garaguso og Amporn Krailum jobber på Lille Bangkok. FOTO: Janne Håland

Ostehuset

Hvor: Hospitalgaten 6, Stavanger

– Det er alltid kjekt å bli nominert. Det viser at folk liker det de får her, sier daglig leder Børge Svensen på avdelingen i Stavanger sentrum.

– Hva gjør maten deres god?

– Den er ren, vi bruker ingen tilsetningsstoffer. Alt blir laget her, i de ulike avdelingene. Her finner du ingen halvfabrikata. Smakene er gode, fordi vi har profesjonelle kokker som lager maten. Vi har alt fra veganske retter til burgere. Det er muligheter for alle, og vi har mye sunn mat, sier Svensen.

Han anslår at takeaway står for omtrent fem prosent av den totale omsetningen, og sier at alt på menyen kan fås som takeaway-mat.

– Noen tar med seg sunne varer, andre vil ha brownie i farta, sier han.

– Hva selger dere mest av?

– Det varierer, og det går mye av alt, men club sandwich er jo en klassiker.

– Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Vi har et stort utvalg, som treffer alle. Vil du ha burger, kan du få det. Vil ungene ha en halv club, kan de få det. Og svigermor kan få salat hvis hun vil ha det. Vår styrke er utvalget og kvaliteten, sier Svensen.

Caspary Røstad sammen med daglig leder Børge Svensen. FOTO: Janne Håland

Sabi Sushi

Hvor: Storgata 42, Sandnes

– Så kjekt! sier daglig leder Ole Dysjaland.

Sabi har vært nominert til #byasbeste takeaway to ganger tidligere.

– Det er bra. Vi er i godt selskap, da. At folk setter pris på oss, er veldig viktig, sier han.

– Hva gjør maten deres bra?

– Det er rask, enkel og ærlig takeaway. Alt er laget for hånd, ikke maskiner, og vi forbereder maten når bestillingene kommer inn. Vi bruker norsk fisk i den grad vi får tak i det, og behandler den selv. Så er det enkelt å ta med seg og spise, enten det er hjemme, på hytta eller til fredagskosen, sier han.

– Hvilken rett selges det mest av?

– På dagtid er det «dagens lunsj». Bitene varierer fra dag til dag. På kvelden er det Kuro og Shiro, som er samlepakker for to eller flere personer.

– Hvorfor skal folk stemme på Sabi?

– Nå har vi vært her i fem år. Hvis folk synes vi har levert jevn kvalitet og vært fornøyde med oss, synes jeg vi fortjener en plass på pallen i år. Så har vi den beste sushien, da!

Ole Dysjaland sammen med sushikokk Mikael Khan. FOTO: Janne Håland

Shahi Kitchen

Hvor: Pedersgata 10, Stavanger

– Det er kjempekjekt at folk liker oss! Det er hyggelig at de har foreslått oss, sier Samreen Javed, som driver familiebedriften sammen med søsteren Farheen.

Restauranten, som serverer indisk og pakistansk mat, åpnet i august. Til tross for den korte tiden de har drevet, var det altså mange som hadde foreslått Shahi.

– Hva gjør maten her god?

– Aromatiske krydder og gode smaker. Pakistansk mat er gjerne litt mildere enn indisk mat, og har litt andre krydder. Man kan bestemme styrken på maten selv, sier Javed

Mandag til onsdag er dagene de selger mest takeaway-mat. Shahi betyr «kongelig» på urdu, som er morsmålet til de ansatte.

– Hva selger dere mest av?

– Butter chicken og kylling tikka-spyd.

– Hvorfor skal folk stemme på Shahi?

– Vi ønsker at folk blir fornøyde, og lager maten de vil ha, sier Asim Mohammad, som jobber i restauranten.

– Vi prøver å lære noe nytt hver dag. Bare på disse to månedene har vi lært mye, sier Javed.

Samreed Javen og Asim Mohammad i familiebedriften Shahi. FOTO: Janne Håland

The Shack

Hvor: Breidablikkveien 6, Stavanger

The Shack ble #byasbeste takeaway i 2015, og er for tredje år blant de nominerte.

– Det var jo kjekt, sier Rune Ludvigsen, en av gründerne bak The Shack.

– Det er sterk konkurranse, men vi håper selvfølgelig å vinne igjen, sier han.

– Hva er bra med maten deres?

– Den er alltid fersk og kortreist. Så er det vel smakskombinasjonene, da. Vi prøver hovedsaklig å holde oss til lokale råvarer, og støtte opp om lokale produsenter. Vi tilbyr burgere, spareribs og kylling, stort sett det samme vi har hatt siden vi åpnet. Vi har fått flere typer fries, som bacon cheddar fries. Det står vel stort sett på håndverket. Alt er laget på kjøkkenet, her tar vi ingen snarveier, sier han.

– Hva er bestselgeren deres?

– Det er vel hangoverburgeren, med baconaisse, bacon, ost, jalapeños, syltet løk og tomat.

– Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Jeg håper jo de vil stemme fordi de synes vi fortjener det, og det håper jeg det er nok folk som synes. Stem på oss!

Dawid Bojakowski (venstre) og Sebastian Rinaldo jobber på The Shack. FOTO: Janne Håland

Wrap and Roll

Hvor: Kilden

– Er vi nominert? Så gøy! sier Max Gouchan.

Byas skrev om da han og makkeren (som også heter Max!) åpnet businessen tidligere i år.

– Hva gjør maten her god?

– Vi bruker de beste ingrediensene vi finner, og leverer mat til god pris. Her finner du også sushi med kylling, for eksempel, så selv de som ikke er sushifantaster finner noe godt her, sier Gouchan.

Konseptet deres er sushi i «burrito-ruller».

– Men ganske mange tar dem med hjem og kutter dem opp.

– Hva er bestselgeren deres?

– Det er faktisk «Naughty Chicken»! Vi trodde den skulle bli populær, men den selger også mest, sier Max Dahlén.

– Hvorfor skal folk gi dere sin stemme?

– Fordi vi er the new guys on the block! Vi gir alt, for at alt skal bli superbra. At vi har vokst så raskt (fra food truck i sommer, til Madla Amfi og nå ny restaurant på Kilden, red anm.), viser at dette funker. Vi er kick ass bra! sier Gouchan.

Max Dahlén og Max Gouchan startet Wrap & Roll sammen. FOTO: Janne Håland

Zouq

Hvor: Pedersgata 12, Stavanger

Denne restauranten kunne i fjor smykke seg med tittelen #byasbeste takeaway. Klarer de det igjen i år?

– Ja, jeg håper i alle fall det. Vi ønsker å vinne igjen i år, og kommer til å jobbe for det, sier daglig leder Rizwan Rafiq.

– Hva gjør maten deres bra?

– Vi lager maten fra bunnen, ikke noe pulver, ikke noe paste. Her får du ferske råvarer, og vi har kokker hentet fra utlandet. På menyen har vi litt av alt, og du kan justere styrken på rettene. Vi har alt fra veldig milde til veldig sterke retter, sier Rafiq.

Han mener de har retter kanskje ingen andre pakistanske eller indiske restauranter i Norge har.

– Jeg føler vi alltid har vært veldig flinke til å pushe og introdusere nye smaker, og vi er stolte av det. Vi kommer også til å innføre flere retter neste år. Det er mer konkurranse nå, men vi konsentrerer oss om maten.

– Hva er bestselgeren?

– Det har siden dag én vært butter chicken, sikkert fordi den er en kjent rett for mange, og at den er veldig god. Hva som gjør den så god, er hemmelig.

– Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Fordi vi er #byasbeste takeaway, hehe. Det er helt ærlig litt kleint å svare på. Alle er jo best på sin egen måte.

Abdul Hafeez og Gosia Kufel jobber på Zouq. FOTO: Janne Håland

Stem og vinn!

Alle som stemmer på sin favoritt i de ulike kategoriene er også med i trekningen av #byasbeste-experience!

Den som vinner trekningen får noe fra alle #byasbeste-vinnerne til en verdi på rundt 10.000 kroner.

Du kan gi din stemme fra nå og fram til onsdag 8. november klokken 10.

Publisert:
Oppdatert:
  1. byasbeste2017

Hvem har #byasbeste takeaway? Du bestemmer!

Her snakker vi mye snadder! Men hvem mener du har #byasbeste takeaway?

Oppdatert: