Få oversikten: Disse nye restaurantene kommer til Stavanger

Flere nyetableringer åpner i løpet av det neste året.

Publisert:
I Stavanger dukker det opp flere nye restauranter i løpet av de første månedene neste år.

Lite slår et godt måltid på en god restaurant, eller å ta med seg maten hjem fordi viljen og motivasjonen til å stå over grytene selv ikke er på topp.

Byas har skrevet om flere nye restauranter og take away-utsalg som kommer til byen og planlegger åpning tidlig i 2019.

Her får du oversikten over de nye spisestedene du kan besøke neste år.

Disse fire skal åpne ny take away og restaurant i Pedersgata. Fra venstre: Thomas Hansen (32), Michael Chiu Yin Yip (31), Brock Donovan (32) og Tore Erevik (31).

Yips Dumplings & Digg

Hvor: Pedersgata 33

Åpner: I løpet av februar

I oktober snakket Byas med fire restaurantgründere som hadde tatt over første etasje i Pedersgata 33.

Som du ser av bildet over, er det ikke mye som ligner en restaurant helt ennå.

Planen er å dele lokalet i to. Den ene delen blir for take away, den andre delen for gjester som ønsker å sette seg ned og gå på restaurant.

På menyen står asiatisk mat, som blant annet dumplings og ramen. Den europeisk-inspirerte maten fra Asia uteblir.

OBS: Take away-delen av restauranten er allerede åpen. Kvartetten planlegger å åpne restauranten i løpet av februar 2019.

Hekkan åpner i Pedersgata i løpet av februar neste år.

Hekkan Burger

Hvor: Pedersgata 8

Åpner: I løpet av februar

Hekkan varslet åpning allerede i august dette året, men åpningen ble utsatt på grunn av omfattende oppussing.

Burgergutta fra Sandnes har fått svært gode skussmål fra både kunder og kritikere. I Sandnes er burgersjappa et rent take away-utsalg, men i Stavanger er det planlagt flere sitteplasser og alkoholservering.

Edin Basic (t.v.) bistår Mano Pizza med oppstarten, mens Mauro Taparini blir kjøkkensjef på den nye restauranten.

Mano Pizza

Hvor: Langgata 16

Åpner: Slutten av januar

En delegasjon pizzaelskere fra Stavanger dro til London for å finne den beste pizzaen. Der traff de på Edin Basic, som de siste månedene har hjulpet til med smaker, ingredienser og oppskrifter.

Daglig leder Stian Sonerud har allerede sagt at Mano Pizza skal bli en større kjede i framtiden, men først ut er restauranten på Storhaug.

Ekteparet Elise og Arnt Skjerve skal åpne bar- og matkonseptet Tako i Ryfylkegata 22.

Tako

Hvor: Ryfylkegata 22

Åpner: I løpet av mars

Fortou har lenge ønsket å utvide, men da med et helt nytt konsept. I over ett år har take away-gründerne vært på jakt etter et nytt lokale. De traff blink i Ryfylkegata 22, rett ved siden av Lervigtunet park.

Her blir det servering av småretter inspirert fra Mexico. Restauranten har også søkt om skjenkebevilling og blir et barlokale om kveldene.

PS: Flere ting skjer på samme adresse. Her flytter også Kanelsnurren inn. I tillegg er det ett lokale som står ledig.

 Andreas Koll Svensen (26) er daglig leder i den nye restauranten Diablito.

Diablito

Hvor: Nedre Strandgate 23–25

Åpner: Februar/mars

Restauranten Tango varslet at de skulle inn til Fish & Cow i oktober i fjor. Siden den gang har lokalet i Nedre Strandgate stått tomt.

Nå har noen andre tatt over og planlegger åpning av en helt ny restaurant i lokalene. Her åpner nemlig Diablito i løpet av februar eller mars neste år. Restauranten finnes allerede på Mallorca og i Abu Dhabi.

– Her er det genuin, spansk tapas som står på menyen, ikke dadler med bacon eller kyllingvinger, men kjøttstykker og croquetter, sa daglig leder Andreas Koll Svensen (26) til Byas.

Sabi Sushi åpner i Randabergveien i midten av januar.

Sabi Sushi Tasta

Hvor: Randabergveien 28

Åpner: Januar

Sabi Sushi slår på stortromma og varsler flere nyetableringer. Flere bydeler har allerede egne Sabi-utsalg, som både Madla, Hinna og Storhaug.

Nå holder Sabi Sushi på å pusse opp et tidligere tannlegekontor på Tasta. Planlagt åpning er i midten av januar.

Etter det Byas kjenner til leter sushikjeden etter lokaler også i Tananger og Sola.

Slik så de framtidige lokalene til Re-Naa ut da Aftenbladet besøkte luksushotellet i begynnelsen av oktober.

Re-Naa

Hvor: Nordbøgata 8

Åpner: Første kvartal 2019

Okei, det er kanskje ikke en ny restaurant, men det er verdt å nevne!

Stavangers første stjernerestaurant, Re-Naa, flytter fra Steinkargata til luksushotellet Eilert Smith Hotel på nyåret.

Kapasiteten blir omtrent den samme i de nye lokalene. Mens det i dag er plass til 21 gjester på Re-Naa, blir det maksimalt plass til 24 etter flyttingen, skriver Aftenbladet.

Publisert:

24 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk

Har du fått testet dem ut ennå?

Publisert: