Aktuelt

Hvem har #byensbeste russekonsept?

Russetiden er rett rundt hjørnet, hvem blir #byensbeste?

Oppdatert:
  • Magnus Nødland Skogedal

Bli med og stem! Vinneren avsløres på KRSbys russefest på Rederiet 15. april!

Outlaws

- Instagram: @outlaws2k16

outlaws

– Hvem er dere?

– Vi er en gjeng på 8 jenter fra KKG og Kvadraturen. Gruppa består av Vanessa Berg, Marie Ellingsen, Benedicte Adriane Gundersen, Martine Legreid, Misha Mohammadi, Margrethe Riddervold, Nina Srebro og Camilla Voreland.

– Hvordan kom dere frem til deres konsept?

– Navnet vårt, Outlaws, bygger på vårt tidligere dekknavn «Bad Intentions». Fra å ha «Bad Intentions» før russetiden, har vi nå tatt steget videre. Vi har planer om å leve en grenseløs russetid, rett og slett leve livet og gå litt utenfor forventningene i hverdagen. Samt være hverandres «partners in crime».

– Når det gjelder selve navnet fikk vi veldig inspirasjon fra sangen «Outlaw «av 50 Cent. Sitatet «You do what you gotta do, we do what we wanna do», som 50 Cent rapper, er noe vi står fast ved.

outlaws2 Foto: Privat/Instagram

– Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Vi synes folk skal stemme på oss fordi vi mener vårt konsept beskriver hva russetiden skal handle om, det at en ikke skal følge alle regler som er satt men rett og slett bare gjøre hva man vil nå som tretten års skolegang går mot slutten! Vi skal finne på mye sykt, så det er smart å følge med!

Siste Tokt

- Instagram: @sistetokt2016

- Facebook: Siste Tokt

- Russelåt: Siste Tokt – Countsville

siste tokt

– Hvem er dere?

– Vi er ni barndomsvenner fra KKG som gleder oss til ett siste tokt gjennom russetiden. Etter 13 år som landkrabber på skolebenken er vi klare til å sette seil mot nye eventyr!

– Hvordan kom dere frem til deres konsept?

– Med tanke på at vi er fra Kristiansand og nærmest har vokst opp i skjærgården med Kaptein Sabeltann som forbilde, ønsket vi et tema som gjenspeilte dette. Vi valgte derfor et sjørøverinspirert tema, og navnet Siste Tokt handler om at russetiden er vår siste fest sammen før vi splittes, og at dette må feires.

– «Skuta» vår skal blant annet inneholde en skattekiste, gullmynter, en svartebok og andre sjørøver-rekvisitter.

Foto: Privat/Instagram Foto: Privat/Instagram

– Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Gjennom russetiden skal vi fremme Sørlandet på best mulig måte blant annet på Landstreffet i Fredriksten og Landstreffet i Stavanger, hvor resten av Norge skal se hva Sørlandet har å by på. Vil tro alle kjenner til Dyreparken og Kaptein Sabeltann, noe som har blitt brukt som inspirasjon til vårt konsept.

– Vi syns det er et gøyalt, gjennomtenkt og inkluderende tema som kan appellere til enhver sørlending, og vi håper at resten av russen i Kristiansand er med oss på ett siste tokt! Hiv og hoi!

Dazzling

- Instagram: @dazzling2016

- Facebook: Dazzling

- Russelåt: Dazzling 2016 – 4PLAY

- Snapchat: dazzling2016

12309978_1644191412535146_606218115452240367_o

– Hvem er dere?

Dazzling er en jentegjeng fra samme siden av byen som har byen beste konsept! Dazzling betyr i seg selv å bli blendet av noen sin skjønnhet. Så vi håper jo folk blir blenda av oss da hehe? Vi er en veldig god vennegjeng, og finner på mye gøy. Vi er spontane jenter kan man si, og kan ende opp på syke eventyr. Folk oppfatter oss som gøye, og et must på fester er Dazzling-gjengen.

– Hvordan kom dere frem til deres konsept?

– Vårt konsept er glitter, rosa og champagne. Dekknavnet vårt var Glitterjentan, så ville vi ta det et steg videre. Dette konseptet passer oss bra, for vi er det man kan kalle litt «white girls». Vi har tatt den helt ut med rosa konseptgensere.

Foto: Privat Foto: Privat

– Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Vi er en van som skiller oss ut, både i form av konsept og som gjeng. Vi har et gjennomført konsept, og har mange planer i vente som er med på å heve det enda et hakk. Vi har flere sponsoravtaler, så da stiller vi godt til russetiden. Vi har noe veldig spennende på gang, så det er bare å holde seg oppdatert!

Band Camp

- Instagram: @bandcamp2016

- Facebook: Band Camp

- Russelåt: Band Camp 2016 – Falkenberg & Jaquesson

12968808_1049038588475875_759340902_n

– Hvem er dere?

– Vi i Band Camp er en gjeng på ni jenter energiske jenter, bestående av Frida Knutsen, Emely Molid, Silje Devold, Sofie Reisænen, Tone Koland, Anne Stranden, Pria Sehjpal, Susan Mahdi og Jennifer Hicks, alle fra Kristiansand Katedralskole Gimle.

– Hvordan kom dere frem til deres konsept?

– Vi var innom veldig mange forskjellige alternativer, men det meste var allerede tatt fra årene før oss. Vi ønsket å ha noe originalt som ingen andre hadde hatt før, samtidig som vi ville ha et konsept vi kunne lage noe «mer» ut av. Vi kom ganske tilfeldig til å tenke på filmen American Pie, og bestemte oss for å prøve å ta filmen som utgangspunkt. Det har funket veldig bra!

– Vi har valgt å tolke «Band Camp» som et symbol på vår russetid: en måned hvor tiden handler om å feste, ha det gøy, skape nye minner, lære nye ting, og viktigst av alt – være sammen med gode venner!

Foto: Privat Foto: Privat

– Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Vi har lagt utrolig mye arbeid, tid og fingerspisset presisjon i alt vi har gjort. Vi har brukt titalls timer på bilen for å få det som vi ønsker, samtidig som vi oppi alt har vært ekstremt opptatt av å finne en fin balanse mellom russetid og skolearbeid. Fokuset på det estetiske har vært viktig for oss.

– Originale klær, logo, sang og totalforandring av interiør med fokus på «college» tema, fremfor den dyreste bilen og det heftigste anlegget. Vi er en gjeng med mye energi og humor, og for oss handler det om inkludering, ikke rivalisering. Vi har jobbet beinhardt, og vi gleder oss til å senke skuldrene og feire 13 års ferdig skolegang!

Vi Er Gutta

- Instagram: @viergutta2016

- Facebook: Vi Er Gutta

- Snapchat: viergutta2016

- Russelåt: Vi Er Gutta 2016 – Ferno

12633613_1059153354147952_2200844909716475773_o

– Hvem er dere?

– Vi er Gutta består av syv ungfoler fra KKG idrett og allmenn som skal leke seg gjennom vårens russetid. For vi er nemlig gutta 2016. De gutta som henter inspirasjon fra amerikansk mote og musikk og kombinerer det med lettbeint selvironi og humor. Vi er gutta som Wiz Khalifa ville hengt med på en fredagskveld. Vi er en sammensveiset og godt innarbeidet gjeng som holder det like ekte som vi alltid har gjort det.

– Vi kan tulle og tøyse som i gamledager og vi kan levere like godt på skolebenken som det vi gjør på nachspiel. Vi er gutta som skaper uforglemmelige minner som allerede er glemt dagen derpå. Men overfladiske og overlegne? Å nei, du. Vi heller mer mot russens grasrot, og derfra går vi selvironisk inn i rollen som de feteste Gutta 2016.

– Hvordan kom dere frem til deres konsept?

– Konseptet spiller i høy grad på identiteten vår. Navnet er hentet fra rap-artisten Wiz Khalifas låt «We dem boyz» – en sang som står som symbol på gutteturen vi hadde i sommer da vi herjet på Rhodos. Før den tid hadde vi allerede bestemt oss for et annet navn og konsept, men jo mer vi sang og koste oss, jo tydeligere ble det: det var jo vi som var gutta!

– Konseptet, som gjerne kan virke litt arrogant, blusser vi ydmykt ned ved hjelp av mye selvironi i hvordan vi fremstår på nett gjennom diverse videoer og bilder.

Foto: Privat/Instagram Foto: Privat/Instagram

– Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Folk må stemme på oss hvis de faktisk verdsetter imaget vi har bygd og liker måten vi fremstår på. Vi er ikke bedre som mennesker enn noen andre, vi er ikke rikere, penere eller mer populære. Men vi er oss selv, og kanskje viktigere: vi byr på oss selv. Vi er gutta 2016.

Kamuflash

- Instagram: @kamuflash2016

kamuflash

– Hvem er dere?

– Vi fra Kamuflash 2016 er en sammenspleiset russegruppe som består av syv jenter fra både Tangen, Vågsbygd og Kristiansand Katedralskole Gimle. Vi er en russegruppe med «bein i nesa», som tåler et dytt i ryggen. Drama, jentekrangel og intriger er ikke noe for oss.

– Vi takker aldri nei til en fest, noe som ofte resulterer i høy musikk, twerking og litt flashing. En tur på byen med oss er ikke annet enn godt humør, mye latter og uforglemmelige minner. Det må også sies at vi er en gjeng som tåler å bli litt skitne.

– Hvordan kom dere fram til deres konsept?

– Navnet vårt er en blanding av kamuflasje og det ”å flashe”, og konseptet dreier seg i stor grad om militæret og festing. Navnet er kreativt og selvskapt, og beskriver oss jentene veldig godt.

kamuflash Foto: Privat/Instagram

– Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Med et rykte for å ha Kristiansands beste russelogo ønsker vi å følge opp dette med å slippe Kristiansands beste russesang også. Og med et godt samarbeid med Alphabeat og Oak, er vi klare for å skape russesangen det flashes, raves og klikkes til – russesangen som dundrer i vaner og busser på vei til kroer, treff og landstreff. Litt cash hadde hjulpet oss veldig godt på veiene rundt omkring i Norge, og litt bensinpenger takker vi aldri nei til.

Publisert:
Oppdatert:

Disse KKG-jentene har #byensbeste russekonsept!

Over 3000 personer har stemt på sitt favorittkonsept. Med to prosentpoengs overvekt var det til slutt \tatadaaa\ Outlaws-jentene som vant!

Publisert: