Åpen for idéen om døgnåpent UiA-bibliotek

I Stavanger har døgnåpent bibliotek på universitetet blitt en suksess. Bibliotekdirektøren på UiA liker idéen.

Oppdatert:
Foto: Tore André Baardsen

Universitetet i Stavanger (UiS) er det første universitetet i Norge med døgnåpent bibliotek på campus. Slik har de hatt det i ett år, og det er ingen tvil om at tilbudet var etterspurt.

– Antall besøkende har økt med 48 prosent,

LES MER:

forteller bibliotekdirektør på UiS, Gitte Solveig Kolstrup, til byas.no

.

Vil tilpasse etter studentenes ønsker

I følge Facebook-gruppa til UiA og blant flere studenter KRSby har snakket med, er interessen stor for en tilsvarende ordning i Kristiansand stor.

Skjermbilde fra Universitetet i Agder sin facebookside, hvor døgnåpent bibliotek på UiA blir diskutert. Skjermbilde fra Universitetet i Agder sin Facebook-gruppe 20. oktober, hvor døgnåpent bibliotek på UiA blir diskutert.
LES MER:

Superelevenes beste tips til gode karakterer

– Hvis studentene ønsker det, vil jeg som bibliotekdirektør prøve å tilpasse til dette ønsket. Så hvis de ønsker å ha et åpent universitetsbibliotek 24/7, så må vi prøve å få til det, forteller bibliotekdirektør ved UiA, Jesper Christian Mørch.

Mørch kommer fra Danmark, og har vært ansatt som bibliotekdirektør ved UiA i halvannet år.

– I løpet av min tid her så har ikke dette vært diskutert. Men når det er så stor suksess i både Danmark og Stavanger, så burde vi få det til her i Kristiansand også.

I løpet av 2017 vil det foregå ombygginger i Vrimlehallen og rundt biblioteket på UiA. Mørch tenker at timingen god.

– I forbindelse med ombyggingen, så kunne det vært en idé å få inn døgnåpent bibliotek.

Er det behov for døgnåpent bibliotek på UiA? (poll 9557844) | Polldaddy.com
Antall søkere som har UiA som førstevalg har gått litt ned. Foto: Magnus Nødland Skogedal I eksamensperioden er ofte leseplass-kapasiteten på UiA sprengt. I en slik situasjon ville en utvidet åpningstid lettet litt på trykket. Foto: Arkiv/Magnus Nødland Skogedal

Birgitte Kleivset, bibliotekar på UiA, er positiv til forslaget.

– Jeg tror absolutt det er mulig at UiA kan gjøre det samme. Det virker litt som at det er denne veien det går. Det beste er jo at det er et initiativ fra studentene selv, sier hun.

LES MER:

Første artist til Skral 2017 er klar!

Følger studentenes ønske

Helene Vedal, nestleder i Studentorganisasjon i Agder (STA), forteller at døgnåpent bibliotek på UiA ikke har vært tema hos STA.

– Døgnåpent bibliotek har ikke vært oppe, men i politikken vår står det at vi på vegne av studentene ønsker at biblioteket skal være åpent til elleve i stedet for åtte, sier Vedal.

– Hva tenker dere om et døgnåpent bibliotek på UiA?

– Vi har døgnåpne bygninger på campus med grupperom og leseplasser, som man kommer inn på med studentkortet. Så jeg har et inntrykk av at det er god plass der, men hvis det kommer et tydelig signal fra studentene om at de ønsker et døgnåpent bibliotek, så må vi ta en diskusjon.

Nestleder i STA Helene Vedal, ser på dette som et skritt i riktig retning for studentene i Kristiansand og Grimstad. Foto: Arne Borgersen. Døgnåpent bibliotek på UiA har ikke vært oppe til diskusjon hos STA, forteller nestleder i STA Helene Vedal. Foto: Arne Borgersen.

Vedal tror ressurser vil bli den største utfordringen med døgnåpent bibliotek.

– Sånn som det er i dag så henger det endel dyr kunst på universitetet, så det kan bli litt utfordrende uten ansatte. Men biblioteket har en løsning hvor du kan låne bøker og levere selv, så vi er jo på vei til å kunne ha åpent lenger uten at det trenger å være ansatte.

LES MER:

_**Hvilket spisested er studentenes favoritt?**_

Publisert:
Oppdatert:

Fryktet fester og stjeling fra universitetsbiblioteket. I stedet ble det en suksesshistorie

Døgnåpent bibliotek førte til 66.000 flere besøkende.

Publisert: