Greta Thunberg fikk klima-pris - invitert til Stavanger i høst

Under klimastreiken ble det offentliggjort at den svenske aktivisten hedres med Rachel Carson-prisen 2019 for sin innsats i kampen for klimaet.

Oppdatert:
Greta Thunberg under «Global strike for future» i Stockholm 15 mars 2019. Nå har hun fått pris.

- Hun har trosset store utfordringer og er nytenkende i måten hun får frem budskapet sitt på, sier Ingjerd Haarstad som sitter i styret for Rachel Carson-prisen.

Den siste uken har det vært to klimastreiker i Stavanger - men de er bare toppen av isfjellet. Forrige fredag streiket tusenvis av ungdom i 112 land med krav om å endre klimapolitikken. Og i dag streiker hele Norge med samme krav.

Alt dette initiert av 16 år gamle Greta Thungberg.

Stavanger fredag formiddag.

– Dere eier en del av denne prisen, for dere er med på å gjøre denne prisen mulig, sier Ingjerd Haarstad som sitter i styret for Rachel Carson-prisen.

Det hele begynte da Thunberg startet sin skolestreik for klimaet i forkant av riksdagsvalget i Sverige i fjor. I desember 2018 talte hun til verdenslederne på FNs klimatoppmøte i Katowice. I januar i år talte hun på på 2019 World Economic Forum i Davos og i februar for EUs ledere.

I skrivende stund har Greta Thunberg over 900.000 følgere på Instagram, og ytterligere 450.000 på Facebook.

Rachel Carson-prisen er ikke den eneste utmerkelsen Thunberg har fått. Sist uke ble det kjent at hun er nominert til Nobels fredspris. Bakgrunnen
for Nobelprisnominasjonen er at klimatrusselen er et av de viktigste bidragene til krig og konflikt, og den massive bevegelsen Greta har satt i gang, er derfor et viktig fredsbidrag.

Thunberg inviteres til å motta prisen i Stavanger i høst.

Publisert:
Oppdatert:

Andre klimastreik på kort tid: – Vi får ikke stemme ved valg. Derfor streiker vi

Flere hundre møtte opp til den andre klimastreiken som blir arrangert i Stavanger sentrum på kort tid.

Publisert: