Ble regionmester i kaffekunst: Nå er Hanne (22) klar for NM

Det siste året har Hanne Urdal (22) gått inn for å spesialisere seg i kaffe, noe som sikret henne førsteplassen i regionmesterskapet i kaffekunst.

Publisert:
Hanne Urdal (22) fra Søgne har fått god kompetanse det siste året som barista på Kaffebaren i Q42. Det sikret henne en førsteplass i regionmesterskapet i kaffekunst.

– Dette er det første året hvor jeg er med på en slik konkurranse. Jeg dro dit egentlig for å lære mer om faget, så jeg ble veldig overrasket da jeg vant regionmesterskapet, sier 22 år gamle Hanne Urdal.

KRSby møter den talentfulle baristaen på Kaffebaren i Q42, hvor hun det siste året har lært seg mye om kaffefaget.

Det gjorde at hun nylig vant regionmesterskapet i kaffekunst, som gikk av stabelen på Sval i Kristiansand 28. januar.

Fått med denne koselige saken?

Norgesmesterskap i Trondheim

Hanne Urdal (22) i Kaffebaren på Q42.

I disse dager forbereder hun seg til det prestisjefylte norgesmesterskapet i kaffe, som i år blir arrangert i Trondheim fra 27. februar til 2. mars.

– Det blir en veldig god erfaring, og ikke minst gøy. Framover må jeg «trene» ved å rett og slett lage mye kaffe, smake meg fram, og lage en fin framføring og presentasjon av det hele, sier Urdal.

Hun oppdaget interessen for kaffe allerede som 16-åring. Men det er jobben som barista på Q42 det siste året som virkelig har inspirert henne.

– Dette året har interessen for kaffe vokst, og jeg har begynt å tenke på det som en mulig yrkesvei. Det er en hel verden av kaffe der ute, og jeg har mye å lære.

Tror Hanne kan nå langt

Steinar Svenning var hoveddommer under regionmesterskapet. Bildet er tatt fra 2016, da han delte ut gratis kaffe til studenter på Universitetet i Agder.

Det var Steinar Svenning fra Sørlandets kaffebrenneri som var hoveddommer under regionmesterskapet.

Han presiserer at det var to finalister som skilte seg ut, men Urdal imponerte mest sammenlagt i de tre kategoriene melkedrikk, espresso-drikk og signaturdrikk.

– Hanne leverte bra under mesterskapet, og klarte å lage den beste kaffen samtidig som hun beholdt roen. Nå framover må hun terpe på detaljer før norgesmesterskapet i Trondheim, hvor det kommer til å bli et høyt nivå, sier Svenning på telefon til KRSby.

Urdal lager en espresso på kaffebaren.

I fjor kom kristiansanderen Tine Brunvand helt til finalen. Svenning har troen på at Urdal også kan gjøre det bra.

– Hun har absolutt en sjanse til å nå langt, sier Svenning avslutningsvis.

Les lignende saker fra KRSby:

LES MER:

Så mange kaffekopper selger UiA per skoleår

LES MER:

Åpnet byens eneste gelato- og kaffebar

Publisert:

Hanne (23) ble regionmester i kaffekunst for andre gang: – Har jobbet mye for å få til dette

Søndag kveld tok Hanne Marie Urdal (23) fra Søgne førsteplassen i regionalt baristamesterskap. Det betyr at hun skal representere Kristiansand i NM i kaffekunst i starten av mars.

Publisert: