Aktuelt

Eric (18) fra Søm er nytt medlem i populært boyband

– Jeg tenkte: Wow, er dette øyeblikket der Eric Tryland skal bare casually joine et boyband?

Publisert:
  • Julie Sørensen Molvik
Eric har gått på barneskole og ungdomsskole på Søm, før han flyttet til Bergen. Foto: Privat.

For to uker siden annonserte boybandet The Main Level på deres Facebook-side at en av deres tre medlemmer har valgt å forlate gruppen. Det nye medlemmet er Eric Tryland (18).

The Main Level besto av Sander Helmers Olsen (t.v.), Alexander Instøy og Laurent Kelmendi, hvor sistnevnte har forlatt gruppa. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix

– Svaret var selvfølgelig ja

Fra før av består gruppa av Alexander Instøy og Sander Helmers-Olsen. Tryland har fungert som gruppas studiomusiker, men har nå tatt steget inn som fullverdig medlem.

– Hva tenkte du når du ble spurt om å bli med i gruppa?

– Jeg tenkte: Wow, er dette øyeblikket der Eric Tryland skal bare casually joine et boyband? Svaret var selvfølgelig ja. Det hele kunne vært en ganske sprø scene i filmen ‘Yes Man’, forteller Tryland.

Tryland har bodd i Kristiansand siden han var åtte år, og valgte etter ungdomsskolen å følge drømmen om å fortsette med musikk. Han flyttet da til Os utenfor Bergen, for å gå på Kongshaug Musikkgymnas. De to andre gutta i gruppa holder til i Bergen, og litt tilfeldigheter og mye engasjement førte ham til The Main Level.

The Main Level ser nå slik ut, med Eric Tryland som ferskt medlem til høyre. Foto: Privat.

– Jeg fikk plutselig ta del i et miljø som lenge hadde vært drømmen min

Han kom etter hvert i kontakt med noen som holdt på i samme musikkstudio, The Tune Park, som The Main Level.

– Jeg var innom musikkstudioet og spilte piano til et storband, og hilste på karene som skulle vise seg å bli mine nye arbeidsgivere. Jeg viste stor interesse for det de holdt på med, og lurte på om jeg kunne komme flere ganger.

Drøm ble fort virkelighet for Tryland.

– Jeg fikk plutselig ta del i et miljø som lenge hadde vært drømmen min, og plutselig var jeg med og spilte gitar og piano på andre prosjekt de jobbet med. Jeg ble kjent med gutta i The Main Level gjennom å henge i samme studio, og vi ble gode buddies. Da han ene av de bestemte seg for å prøve noe litt annet i musikken, fikk jeg tilbud om å bli med.

LES MER:

Skal kåre sørlandets Skam-ekspert

Tryland var kompis med Alexander (bilde) og Sander en stund før han ble en del av boybandet. Foto: Privat.

Han har stått mye på scenen gjennom sin oppvekst, men han innrømmer at dette blir noe annerledes.

– Jeg har stått lite på scenen uten en gitar eller et piano å skjule meg bak, så nå skal jeg virkelig bli kastet ut i nye erfaringer. Vi hadde vår første konsert sammen i Ål forrige fredag. Vi hadde hørt at det kanskje kom 200 personer, men da vi kom fram var det plutselig 3000 mennesker der. Veldig kult, og veldig sprøtt å plutselig se navnet sitt tusjet i pannen på 14 år gamle jenter og gutter. Det hadde jeg ikke helt sett for meg for noen måneder siden. Helt sinnssykt vittig faktisk.

– Hvilke planer har The Main Level framover?

– Vi kjører på framover! Ny singel kommer i april, og den blir søren meg ganske smud! Det blir veldig kult å få et litt tydelig eierskap til gruppa, og der tror jeg en singel kan hjelpe på.

LES MER:

Gigant-duo fra USA kommer til Palmesus

Publisert:

Husker du disse sakene fra mars?

Publisert: