Danseforestilling i Sandnes: - Vi er i direkte konkurranse med VM i fotball

Samme kveld som Russland spiller kamp mot Saudi-Arabia i verdenmesterskapet i fotball, står danseglade barn og ungdommer på scenen for å fremføre sitt show «Trollmannen av HoD».

Publisert:
House of Dance skal ha sine første store danseforestilling i Sandnes kulturhus torsdag 14. juni.

– Vi håper folk løsriver seg fra TVen og kommer til Sandnes kulturhus, sier Kristian Mora (25) med et glimt i øyet. Han er grunnlegger og leder av House of Dance (HoD) i Sandnes.

Siden april har både store og små øvd iherdig for å komme i mål med forestillingen «Trollmannen av HoD». Til sammen 140 barn og unge i alderen ti til 18 år er med på prosjektet, som er den største forestillingen dansestudioet har hatt.

Følg Byas.no på Instagram!

Et mystisk hus og en trollmann

Det er Kristian som har skrevet fortellingen som skal fremføres med dans. Koreografien er lagd i samarbeid med de andre danselærerne på HoD. I tillegg har danseskolen leid inn danser og koreograf Kerrie Milner, som har lagd en koreografi lærerne skal fremføre.

Ved hjelp av en forteller, live musikk og mye dans, skal de ta med publikum inn i en spennende og mystisk historie.

– Det handler om et skummelt hus noen barn finner på vei til skolen. Inne i huset skjer det mye merkelig, og de må finne veien ut igjen slik at de rekker skolen - men det er enklere sagt enn gjort, sier Kristian.

På toppen av dette er det en trollmann, men han vil ikke røpe for mye.

– Jeg kan ikke fortelle alt, men det jeg kan si er at det er en spennende familieforestilling, og at den passer for absolutt alle.

Kristian er takknemlig for at så mange vil komme å danse hos HoD.

Skulle egentlig legge ned

På grunn av mangel på tid skulle dansestudioet avslutte driften i 2016. Kristian forklarte da i et intervju med BYAS at det handlet om prioriteringer, og at ingen av de som drev studioet hadde tid eller mulighet til å fortsette.

Men dansestudioet levde videre, tross planene om nedleggelse.

– Jeg følte at mye av ansvaret falt på meg, men nå har jeg et stort team rundt meg som jeg kan dele alt sammen med, sier Kristian.

Han er glad for at nedleggelsen ikke ble noe av.

– Nå får jeg oppfylt min drøm, som er å ha min egen forestilling i Sandnes kulturhus.

House Of Dance

– Vi er kun så sterke som fellesskapet

I løpet av HoDs eksistens har de bygd seg opp en god del medlemmer. Per dags dato er det omlag 200 personer i alderen seks til tjuefem år som danser hos dem. Det er Kristian takknemlig for.

–Alle danserne våre jobber svært hardt for at denne forestillingen skal bli så bra som overhodet mulig. Uten de hadde dette aldri gått.

For han er samholdet de har på HoD det viktigste.

– Vi er kun så sterke som fellesskapet er. Samholdet vi har på HoD er helt spesielt. Det håper jeg publikum vil se under forestillingen, sier han.

Hva er dine forventninger til torsdagen?

– Jeg håper så klart at vi får full sal. Det hadde vært helt fantastisk. Men det jeg ønsker aller mest er at alle som er med på scenen gir alt og har det gøy. Klisjé, men sant, avslutter Kristian.

Publisert:

Sjekk hva som skjer til helga

Utenom de obligatoiriske valentinsarrangementene, kan du denne helgen underholde deg med blant annet Fargegaten i New Orleans-stil, litt blasfemi og flere konserter.

Publisert: