Aktuelt

Hemmelig kickoff-konsert i helga!

Einar Stray Orchestra og Get Your Gun spiller hemmelig konsert på Sørlandet i helgen.

Oppdatert:
  • Magnus Nødland Skogedal
Einar Stray Orchestra opptrer i Kristiansand i helgen, men de vet ikke hvor. Foto: Simon Skreddernes

– Vi vet ikke hvor vi selv skal spille, så dette blir spennende, sier Einar Stray.

Sammen med det danske bandet Get Your Gun skal de være med på musikkbransjefestivalen Sørveivs kickoff på lørdag. Publikum skal møte opp klokken 17.45 på busstasjonen i Kristiansand, for å bli busset til lokalet hvor konsertene skal være.

Sørveiv arrangerer hemmelig kickoff på lørdag. Her Baby In Vain, som opptro under fjorårets festival. Foto: Torgeir Eikeland _Sørveiv arrangerer hemmelig kickoff på lørdag. Her Baby In Vain, som opptro under fjorårets festival. Foto: Torgeir Eikeland_

En snakkis

– Vi vil skape litt blest rundt festivalen, og vil derfor lage et spesielt arrangement. Det blir en opplevelse som publikum kommer til å snakke om frem mot festivalen i november, sier festivalleder Kjetil Nordhus.

Publikum er mellom 100-150 inviterte gjester fra musikkbransjen i Agder og Telemark, men det er også mulighet for andre å skaffe seg billetter til arrangementet.

– Vi har et forhåndssalg for de som vil se bandene. Det er veldig eksklusivt, og det er ikke mange billetter igjen nå, sier bookingsjef i Trashpop, Pål Alvsaker.

– Kult i seg selv

– Vi ble inspirert av en konsertarrangør i Oslo som gjør lignende ting på alle sine konserter. Dette er kult i seg selv, og skaper en del mystikk. Publikum kan forvente seg en veldig spesiell kveld, med lansering av vårt eget festivaløl og egne pølser, i tillegg til programmet for festivalen. Stedet vi skal være har aldri blitt brukt til konserter før, så dette blir spennende, sier Nordhus.

Einar Stray gleder seg til å spille på Sørlandet igjen, noe bandet ikke har gjort siden 2008.

– Det begynner å bli en stund siden vi spilte i Kristiansand, så det blir spennende å se hvor mange som møter opp. Folk bør komme og bli overrasket. Jeg har selv gått på hemmelige konserter før, og det er alltid noe som gjør meg gira. Man blir dratt ut på en eventyrlig kveld, sier han.

LES OGSÅ:

LES MER:

Innholdsrik høst på Samsen

Mange folk var innom festivalen ifjor, og nå satses det igjen. Foto: Torgeir Eikeland _Mange folk var innom festivalen ifjor, og nå satses det igjen. Foto: Torgeir Eikeland_

Over 40 band

Sørveiv er nå inne i sitt fjerde år, og merker at publikum har fått opp øynene for festivalen.

– I fjor merket vi at folk begynte å høre på artistene våre en stund før festivalen, som gjorde at de fant sine favoritter. Noen band hadde helt utsolgte konserter, selv om de aldri hadde spilt i byen før, sier Nordhus.

Sørveiv har booket over 40 band fra Norge, Danmark, Sverige og Island, og har en klar strategi på hvilke band som blir booket.

– Vår profil er å booke band som ikke er så store, men som vi har troen på. I år lanserer vi programmet vårt en måned tidligere enn i fjor, fordi vi ønsker at publikum skal få tid til å høre på dem som kommer før de ser dem live, sier Nordhus.

Publisert:
Oppdatert:

Sørveiv Kickoff 2014

Festestemte bransjefolk, presse og musikkinteresserte ble lørdag kveld busset ut til en hemmelig location. Selv artistene som skulle opptre fikk ikke vite hvor de skulle.

Oppdatert: