13 spisesteder, men lite kebab klokka to
Av de 13 spisestedene i Pedersgaten som tilbyr take away, er det kun ett sted som er nattåpent. – Ikke interessant for oss, sier daglig leder på Zouq, Rizwan Rafiq.
Av de 13 spisestedene i Pedersgata som tilbyr take away, er det kun en plass som er nattåpent, til nå.
– Vi vurderte det veldig tidlig, men vedtektene i sameiet vårt begrenser oss der, men vi har ikke prøvd og utfordre dem. Det er rett og slett ikke interessant for oss, sier Rafiq.
Han tror ikke det er et behov for nattåpent i Pedersgata.
– De fleste som er på vei hjem til Storhaug har allerede fått mat, sier Rafiq.
Han mener det er for mye stress tilknyttet nattåpent. Han hadde vært nødt til å ansette flere, og samtidig tenke på sikkerheten, når flesteparten av kundene er beruset.
– Det kommer nok ikke til å skje, det er større sannsynlighet for at vi åpner tidligere heller, sier Rafiq.
Fremtidens Pedersgate
Eier og dagligleder hos Istanbul kebab, pizza & grill, Ümit Kama har prøvd å holde nattåpent før. Han forteller at det blir for dyrt med nattåpent slik det er nå.
– De fleste får kebaben sin i byen, og tar taxi rett hjem til Storhaug, sier Kama.
Han tenker også på sikkerheten da det er snakk om å servere nesten utelukkende berusede mennesker. Men han utelukker ikke å prøve på nytt.
– Det er ikke aktuelt nå, men kanskje i fremtiden. Hvis Pedersgata blir gågate, blir det mer aktuelt, sier Kama.
Satser på de unge
Pollo Loco er det eneste spisestedet som har hatt nattåpent i Pedersgata, med unntak av kjeden 7/11, men restauranten er nå midlertidig stengt i påvente av at nye eiere skal ta over driften.
Tidligere daglig leder Georgios Kontaratos forteller at kundene har vært fornøyde med tilbudet.
– Jeg forstår at mange ikke vil holde nattåpent. Det er mye dyrere å drive nattåpent, men vi satser på de unge. De som kommer hit setter pris på å ha en plass å sitte, og få i seg noe god mat.
Kontaratos forteller at det for det meste er berusede unge som har kommet innom om natten.
– Ofte deles de opp på byen og møtes hos oss. Jeg pleier å servere de kaffe, det setter de pris på, sier Kontaratos.
MER FRA BYAS: