Mablis-stjerneskuddene Sigrid og Amanda: Én har aldri vært i byen før, og den andre elsker dialekten!

Sigrid og Amanda Delara har noe til felles; de har lysende karrierer foran seg, og de står begge på scenen på Mablis i helgen. - Jeg synes Stavanger-dialekten er så fin å høre på, så jeg gleder meg til å høre masse av den, sier Delara.

Oppdatert:
Få med deg disse to på Mablis: Det skiller ett år på alderen og kanskje det samme på suksessen, men dette er to damer det er verdt å sjekke ut i helgen!

Sigrid tar i disse dager verden med storm. Til og med selveste Sir Elton John har uttalt at han har lagt sin elsk på stemmen til den unge sunnmøringen. Amanda Delara har ikke kommet seg til LA ennå, men man skal ikke se bort i fra at det skjer i fremtiden. I fjor slapp hun den vakre singelen «Paper Paper», og laget en cover-versjon av Karpe Diem’s «Gunerius» som gutta selv la sin elsk på. Hennes talent er blitt godt kjent, og vi ser nå bare starten på en lysende karriere.

En ting er derfor «klinkende» klart, og det er at vi kan glede oss til to nydelige stemmer i helgen.

Følg Byas.no på Facebook!

Har aldri vært i Stavanger

Sigrid har blitt omtalt som den mest spennende artisten i verden akkurat nå av BBC Radio 1 i Storbritania og fremført sin store hit «Don’t Kill My Vibe» på «The Late Late Show» med James Corden i Los Angeles.

Verden har fått øynene opp for 20 år gamle Sigrid fra Ålesund, men det har ikke kommet av seg selv. Tilbake i 2013 ga hun ut et knippe låter og opptrådte blant annet på Gullruten, men da fikk hun ikke noe tommel opp av Elton John.

Byas fikk tak i Sigrid, som er på en liten rundtur i USA før hun kommer hit. Hun tok seg litt tid til å svare på noen spørsmål. Det er tydelig hektiske dager for den 20 år gamle, unge kvinnen fra Ålesund. Svarene er korte, men konsise.

Se Sigrid hos James Corden her:

Stjerneskuddet Sigrid

– Har du vært i Stavanger før, eller i området? Opplevd noe bra/dårlig, eller hørt noe bra om byen?

– Jeg har aldri vært i Stavanger!! Det er litt flaut, så jeg gleder meg til å besøke byen.

– Hva kan vi forvente av Sigrid under årets Mablis-festival her i Stavanger?

– Nei, vi kommer til å ha det gøy og håper det smitter over på publikum!

– Hva gleder du deg mest til i sommer? Du har vel en nokså travel sommer foran deg?

– Gleder meg aller mest til å reise på tur med bandet. Vi har det så gøy sammen! Og så håper jeg at jeg skal få tid til å gå på tur hjemme i Ålesund og ligge litt i sjøstjerneformasjon på svabergene utenfor Nøtterøy.

– Hva kan du trekke frem som noe av det viktigste for din utvikling som artist?

– Teamet mitt. Management, plateselskap, publisher, booking. De betyr alt for meg og de fortjener all skryt og ros de kan få! De er virkelig en fin gjeng!

La oss ta henne godt i mot så hun sitter igjen med gode minner fra Stavanger! Sigrid kan vi se kl. 17.45 på Ajax-scenen på lørdag!

LES MER:

Nå er Mablis-lineupen komplett: Slik er programmet!

Amanda Delara: – Elsker Stavanger-dialekt!

Amanda Delara fra Nes i Akershus er sammen med Sigrid fra Ålesund blant de mest spennende norske pop-artistene om dagen. Det har gått fort etter at hun slapp «Paper Paper» i fjor. Singelen ble plukket opp fort av P3 og gikk godt Spotify og sosiale medier.

Hennes stemme og lyrikk gjør inntrykk på deg med ekte budskap og tema. Hun skriver og synger på engelsk, men covret som sagt «Gunerius» hos Christine Dancke på P3. Etter stor etterspørsel ble denne versjonen endelig sluppet på streaming-platformer for noen uker tilbake.

Se Delara covre Karpe Diem her:

– Har du vært i Stavanger før, eller i området? Opplevd noe bra/dårlig, eller hørt noe bra om byen?

– Jeg har vært i Stavanger en gang tidligere da jeg spilte , men da var det bare kjapt inn kjapt ut, fikk knapt sett noe.. Fra det lille oppholdet så har jeg kun gode minner da, og ser veldig fram til å komme tilbake! Jeg har ikke hørt så mye om byen ellers, men jeg syns Stavanger dialekten er så fin å høre på, så gleder meg til å høre masse av den!

– Hva kan vi forvente av Amanda Delara under årets Mablis-festival her i Stavanger?

– Dere kan forvente veldig god stemning og ikke minst fin musikk!

– Hva gleder du deg mest til i sommer? Du har vel en nokså travel sommer foran deg?

– Jeg gleder meg jo litt til bursdagen min, jeg fyller 20 år den 14. juni! Også gleder jeg meg til å få spille på alle festivalene, oppleve det vakre Norge, møte nye mennesker og reise til utlandet for å lage mer musikk! Det blir travelt, men jeg er sikker på at jeg kommer til å nyte det likevel.

– Hva kan du trekke frem som noe av det viktigste for din utvikling som artist?

– Det viktigste for at jeg skal utvikle meg er å øve øve øve og å ikke holde inne kreativiteten, det er det som skaper framgang for min del.

– Den beste isen = ?

– Veldig godt spørsmål. Det spørs litt med tanke på omstendighetene. Hvis det er ekstremt varmt ute og jeg vil ha noe avkjølende, men godt, da er Lollipop best. Hvis jeg skal slappe av og det er litt mer kjølig ute så er Sandwich en vinner! Royal trippel er også ekstremt god.

Amanda Delara er å finne på Bajass-scenen på fredag - det må man få med seg! Vi oppfordrer alle lokale å dra skikkelig til med dialekten!

Mer fra Byas:

LES MER:

Festivalguide: Alt du trenger å vite før Mablis

LES MER:

Elisabeth (30) etterlyste en Mablis-date: Fikk 60 frierbrev!

LES MER:

Festivalsjef Eirin (29): Derfor er Mablis en festival som vil overleve

Publisert:
Oppdatert:

Amanda Delara kommer til Stavanger - her kan du vinne billetter

21-åringen har konsert på Folken 2. november.

Publisert: