Aktuelt

Håpløst å finne studier til høsten? I Gimlehallen får du svar!

Det kan være vanskelig å orientere seg i et hav av utdanningsmuligheter. Folk er i gang med tenke på hvilken linje de skal gå på videregående, eller hva de skal studere på høyere utdanning til høsten.

Publisert:
  • Håkon Netskar
Nelly Askje fra Universitetet i Tromsø. Foto: Håkon Netskar.

Ta Utdanning arrangerer utdanningsmesse i Gimlehallen. Besøkende fra videregående, ungdomsskoler og andre som trenger informasjon om utdanning var innom messa i går og i dag. Messa holder åpent 9 – 14 i dag.

Mange muligheter

– Utstillere på messen er norske og utenlandske universitet og høgskoler, folkehøgskoler, private og offentlige institusjoner, organisasjoner, fagskoler, opplæringskontor, videregående skoler og bedrifter, skriver Ta utdanning på sine hjemmesider.

Heidi

Heidi Tharaldsen sto bak standen for fengselsbetjentutdanning som for første gang er representert i utdanningsmessa. Hun er fornøyd med pågangen ved standen.

– Det har vært overraskende mye trykk hos oss. Naboene sier de aldri har opplevd så mye pågang hos en stand. Det har vært mye å gjøre, og jeg synes det har vært gøy å snakke med folk om utdanningen. Jeg håper at folk blir interesserte.

Nelly

Nelly Askje studerer fiskeri og havkunnskap ved Universitetet i Tromsø. Hun står bak stand for å informere om maritime studier for videregående, høgskole og universitet.

– Det vært ganske mye trykk i dag, mye mer enn for et par år siden. Studiene har vokst mye i det siste. Vi står her for å skape interesse, for vi trenger flere folk innenfor feltet. Jeg sto her i fjor også, og jeg liker det veldig godt. Det er viktig å vise at man kan gjøre mye forskjellig innenfor feltet.

Fortsatt usikker på hva du vil studere til høsten? Du har fortsatt tid på å bestemme deg! Søknadsfristen for høyere utdanning er 15. april. For videregående er fristen 1. mars.

Mange tok turen til Gimlehallen mandag ettermiddag. Foto: Håkon Netskar Mange tok turen til Gimlehallen mandag ettermiddag. Foto: Håkon Netskar

– Har nesten blitt mer usikker under utdanningsmessa

KRSby sjekket stemningen hos noen av de besøkende.

Elise Moland Hansen (18)

Elise

– Jeg har lenge hatt lyst til å gå folkehøgskole, men jeg vet ikke helt hvor. Nå har jeg fått informasjon og brosjyrer med oversikt over hvilke muligheter jeg har. Å være på utdanningsmesse har vært fint. Man får se så mye forskjellig man kan studere og hvilke land man kan dra til.

Matusz Rynski (18)

Matusz

– Jeg vil gå ingeniør på UiA til høsten, noe jeg på forhånd hadde bestemt meg for. Jeg har fått svar på det jeg lurer på, og jet synes det har vært fint å være på utdanningsmesse.

Kamilla Løvjomås Larsen (18)

Kamilla

– Jeg vil studere spesialpedagogikk etter videregående. Men jeg har nesten blitt mer usikker under utdanningsmessa, ettersom at jeg har fått så mye forskjellig informasjon om hvor jeg kan studere. Men det har vært bra arrangert, og man får mye info om man er usikker på hva man vil studere.

Nicolai Wergeland (15)

Nicolai

– Jeg er her sammen med resten av 10. klasse på Oddemarka skole. Det er interessant å være på utdanningsmesse. Jeg vil ta utdanning gjennom forsvaret, og jeg har lært mye om det her.

Helle Grue (21)

Helle

– Jeg går nå på Sonans, og ser på utdanningsmuligheter til høsten. Jeg ønsker å gå idrett eller sykepleien i England, så jeg har sett på det nå. Jeg har også fått mye bra info om hva man kan gjøre etter utdanningen.

Publisert:

Siste frist for å søke høyere utdanning er like rundt hjørnet. Her er alt du trenger å vite

15. april er her snart.

Oppdatert:
  • Camilla Kilnes, Adressa