Familie har startet nytt gatekjøkken i Stavanger

Meddie og Murat traff hverandre på et gatekjøkken for 18 år siden. Det har blitt levebrødet for ekteparet, som nå har etablert seg i Lagårdsveien med noen gode hjelpere.

På hver sin kant er innehaverne Murat og Meddie Sucu. Foran daglig leder Nesibe Sucu og bak Mehmet Sucu.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

– Har du tid til en så lang historie? svarer Murat Sucu når Byas spør hvordan de to traff hverandre.

Gatekjøkken er ikke bare burger, pommes frites og en dæsj Thousand island. For noen er det en kjærlighetshistorie og et levebrød.

Murat og Meddie Sucu traff hverandre før første gang i eimen av frityr og stekesjy på et gatekjøkken i Stavanger i 2000. Hun sto i kassen og han laget mat.

Siden har det vært de to. Som oftest bak disken med den samme arbeidsfordelingen. Nå er det på’an igjen.

Følg Byas.no på Instagram!

Lang erfaring

Mandag forrige uke åpnet de Tex & Turk Pizza And Grill i Lagårdsveien i Stavanger.

Tex fordi Meddie opprinnelig er fra Texas i USA. Turk fordi Murat opprinnelig kommer fra Tyrkia.

Resten sier seg selv.

– Jeg kom til Stavanger i 1976 og begynte egentlig i oljebransjen. Så ble jeg syk og måtte finne på noe annet, da ble det gatekjøkken, forklarer Meddie.

– Og jeg begynte å lage mat allerede da jeg var 12 år gammel hjemme i Tyrkia, forteller Murat.

LES OGSÅ:

Les også

Her kommer ny take away: – Vi ville ha et rent vegansk tilbud i byen

Les også

Kan være slutt på kenguru- og krokodillekjøtt i Pedersgata

Erfaringen er det ingenting i veien med. Tidligere har de blant annet drevet gatekjøkken både på Hundvåg og på Ålgård. Etter en pause på noen år, fant ekteparet ut at det var ingen vei utenom.

Gatekjøkken var jo noe de kunne de begge to.

– Du skjønner, av og til vil bare folk ha noe så enkelt som en hamburger. Det trenger ikke være mer fancy enn det. Kall det gjerne gammeldags, men vi serverer det med hjertet, sier Meddie.

Gatekjøkken, med litt ekstra, mener innehaverne. I tillegg til sitteplassene foran disken har gatekjøkkenet også rundt 50 sitteplasser i et eget rom lengre bak i lokalet.

Familiebedrift

Og slik ble det ferske gatekjøkkenet til. Mye var klart på forhånd, men oppgraderingen av det elektriske anlegget, samt kjøp av kjøkkenutstyr, førte til at investeringen landet på rundt 600.000 kroner.

Velbrukte penger, mener de begge.

– Vi kjøpte en arbeidsplass. Sønnen min flyttet til Norge fra Tyrkia, så både han og kona jobber her nå, sier Murat.

– Ja, egentlig synes jeg vi har vært veldig heldige, sier Meddie.

– Men hva tenker dere om at dere er utenfor sentrumskjernen?

– Jeg liker det. I sentrum har du en stor strøm av folk, inn og ut. Mentaliteten er en annen her, selv om det er et gatekjøkken skal du føle på en gjestfrihet. Det er viktig i både amerikansk og tyrkisk kultur, sier Meddie.

Det nye gatekjøkkenet åpnet dørene i Lagårdsveien mandag forrige uke.

Service

På menyen står de klassiske gatematrettene. Du får selvsagt pizza og burger - til og med angusburger fra Idsøe.

– Så er det texmex, selvsagt, siden jeg er fra Texas, humrer Meddie.

– Og kebab, kommer det kjapt fra Murat.

Det serviceinnstilte ekteparet har satt spor etter seg. Noen kunder forblir trofaste.

Den siste uka har flere tidligere stamgjester tatt turen til Stavanger, ens ærend for gatekjøkkenmaten.

– Vi har hatt folk fra Ålgård, Bryne, til og med Dirdal. Det setter vi stor pris på, sier Meddie.

MER FRA BYAS:

Publisert: