Kyle (20) åpner tatoveringsstudio i to måneder

Til høsten skal tatoveringsartisten «Kyle The Kid» på verdensturné i ett år. Men først skal han åpne sitt eget tatoveringsstudio på Sørlandssenteret.

Publisert:
Kyle Eikenes, bedre kjent som «Kyle The Kid», i lokalet på Sørlandssenteret.

– Man kan vel kalle dette et slags "popup-studio" i sommer før jeg drar ut i verden, forteller Kyle Eikenes (20), bedre kjent i tatoveringsbransjen som "Kyle The Kid".

Den unge tatoveringsartisten fra Grimstad tar nemlig over lokalet til gamle Urban Art på Sørlandssenteret, hvor han selv har jobbet siden åpningen i 2016.

Tidligere i år valgte daglig leder Allan Nordbø å legge ned Urban Art, etter at han ville skifte bransje. Fra tidsrommet 2. juli til 31. august flytter altså KTK Studios (Kyle The Kid Studios) inn.

Les også vår oversikt over badesteder i sentrumsområdet!

Ett år på veien

Kyle Eikenes, bedre kjent som «Kyle The Kid».

Eikenes, som har over 36.000 følgere på Instagram, sier videre at målet med verdensturneen er å knytte flere kontakter i tatoveringsbransjen, og ikke minst lage god underholdning for YouTube-videobloggen "Ink the World".

Tatovøren skal blant annet innom Australia, Asia, USA og sentral Europa for å nettverke med andre aktører innenfor samme bransje.

– Etter verdensturneen har jeg tenkt å etablere et mer permanent tatoveringsstudio i Kristiansand. Og da er det gull verdt å ha kontakter over hele verden, siden jeg vil basere studioet på gjesteartister (gjeste-tatovører, journ. Anm) – Noe som ikke er vanlig i det hele tatt i Norge. Turen skal også bli dokumentert på YouTube-kanalen vår "Ink The World", sier han.

– Hvordan skal et sånt år gå rundt økonomisk?

– Jeg skal selv være gjestetatovør på flere av stedene, noe som blir det økonomiske grunnlaget for hele reiseåret.

Eikenes har selve flere tatoveringer.

Til tross for sin unge alder, har Kyle allerede fire års erfaring i bransjen. Etter at han besøkte Urban Art som 16-åring, som da holdt til i Grimstad sentrum, fikk han tilbakemeldinger om at var svært dyktig til å tegne, noe som til slutt resulterte i lærlingplass.

Det møtet skulle påvirke både livet og karriereveien til den unge tegneren.

– Planen var egentlig å bli arkitekt, og med 5,2 i snitt var ikke det utenkelig heller. Men jeg valgte altså å følge tatoveringsdrømmen. I starten var mamma sikkert litt bekymret over at hennes eneste barn droppet videre utdannelse for å bli tatovør, men i dag er hun min største fan, ler Eikenes.

Eikenes spesialiserer seg på portretter av dyr og mennesker.

– Flere kunder vil ha portretter

Og med fire års erfaring bak seg har Eikenes utviklet sin egen stil. Selv beskriver han den som fotorealisme, noe som betyr et hovedmotiv som ser helt likt ut som et fotografi – Til tross for at noen kunstneriske friheter i komposisjonen blir lagt til.

En av kundene til Eikenes ville ha «Ragnar Lothbrok» fra serien «Vikings» foreviget på overarmen.

– Flere kunder vil ha portretter av dyr. Det kan for eksempel være av katten eller hunden, eller andre dyr som tigrer, løver og ulver. Noen vil også ha minnetatoveringer av personer som sto de nært, for eksempel besteforeldre. Jeg lager også flere tatoveringer av kjente personer.

– Føler du på konkurransen her i byen?

– Jeg føler ikke mye på det, siden de nærmeste konkurrentene holder til i Kvadraturen. Jeg har dessverre ikke så mye kontakt med de andre studioene. Det er synd at det ikke er så vanlig i Norge å jobbe sammen på prosjekter.

– En «influenser»

Allan Nordbø fra nedlagte Urban Art oppdaget Eikenes som ung.

Allan Nordbø, som oppdaget Eikenes som 16-åring, har klokkertro på at framtida ser lys ut for den unge tatovøren.

– Kyle er en personlig veldig ressurssterk person med en veldig lys og stor framtid, ikke bare som tatoverings-artist men som influenser i sosiale medier. Med bakgrunn i hans korte tid i bransjen er han uvanlig flink og overgår enhver etablert artist med gode marginer hva ferdigheter angår, sier Nordbø og legger til:

– Kyle vil uten tvil være et navn en ser mer av i framtida, antakeligvis i flere sammenhenger en bare tatovering, forteller Nordbø avslutningsvis.

Les også om byens første yoga-festival!

Publisert:

Tanita (22) satser på eget tatoveringsstudio: – Et ekstremt krevende yrke

Til tross for at det allerede finnes fire etablerte tatoveringssteder i Kvadraturen, har Tanita Jakobsen (22) valgt å følge drømmen. Nå har hun åpnet eget studio.

Oppdatert: