Aktuelt

Snart står Ingrid (23) fra Kristiansand alene på scenen i Kilden

– Veldig givende å kunne stå på scenen og berøre folk, sier Ingrid Klem fra Kristiansand. Hun står alene på scenen når forestillingen «Kjærlighetsbrev til kollektivtransporten» settes opp.

Publisert:
  • Håkon Netskar

Ingrid Klem er i godt i gang med øvingen til forestillingen. Foto: Jacob Johannes Buchard.

– I høst dro jeg på audition, og jeg fikk dette tilbudet. Det var veldig deilig å få tilbud om en såpass stor rolle, og å kunne vise seg fram på audition. Å få være med på denne produksjonen betyr utrolig mye for meg, sier Klem.

Teaterinteressen startet da hun var sju år, og hun fikk sin første hovedrolle på barneskolen. Hun hadde egentlig drømt om å bli jurist eller lege, men da hun fikk rollen som Sonja i Reisen til julestjernen på Agder Teater i 2010, skjønte hun at teater var noe å satse på.

– Nå satser jeg for fullt på teater. Det har aldri vært et mål å bli kjent, men det er veldig givende å kunne stå på scenen og berøre publikum. Teater skal få publikum til å sette spørsmålstegn og reflektere over ting, og det er et sinnssykt kick å være med på det, sier Klem.

Klem står alene på scenen med få, men virkningsfulle rekvisitter. Foto: Jacob Johannes Buchard

Enmannsforestilling

Kjærlighetsbrev til kollektivtransporten er skrevet av Molly Taylor, og er en stykke hvor tre karakterer forteller sine historier. Ingrid Klem skal stå alene på scenen og spille alle tre karakterene.

– Det er en enmannsforestilling, så jeg har ingen drahjelp fra andre skuespillere på scenen. Men det er tett samarbeid med regissøren, Laura Christine Brøvig Vallenes. Det er en veldig gøy og krevende utfordring å spille tre karakterer. Jeg må finne ulike reaksjoner til de ulike personene, og finne en måte å forstå utviklingen i emosjonene deres. Det er mye svingninger i humøret, og alle karakterene går igjennom utfordringer som de takler på ulike måter, sier Klem.

10 KRSby-anbefalinger i vinterferien

– Poenget med stykket er ikke de triste historiene, men det å sette pris på ting som tas for gitt, og det å se det positive i noe som er negativt. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i temaet, og folk kan føle seg truffet på forskjellige måter ut i fra de ulike karakterene, sier Klem.

Poenget med stykket er ikke de triste historiene, men det å sette pris på ting som tas for gitt

- Man må være blant de beste for å ha en sjanse i denne bransjen, forteller Klem. Foto: Håkon Netskar

Det er foreløpig satt opp 16 forestillinger med Kjærlighetsbrev til kollektivtransporten mellom 2. og 16. mars. Øvelsene til stykket har pågått siden 18. januar.

– Det har kommet på et nivå vi er stolte av, og jeg gleder meg til å sette i gang. Det er en forestilling man kan være stolt av å være en del av, og det blir fælt når det er over. Det blir en slags vakuumfølelse og man tenker «hva skjer nå?», sier Klem.

Kristiansandsjenter til semifinalen i Miss Universe Norway

Ingrid Klem i en av de tre rollene. Foto: Jacob Johannes Buchard. Ingrid Klem i en av de tre rollene. Foto: Jacob Johannes Buchard.

Satser på teater for fullt

Ingrid Klem kom i fjor sommer tilbake til Kristiansand etter å fullført bacheloren fra East 15 Acting School i London. Hun satser nå på en karriere i Norge.

-Det er et mindre marked her i forhold til i England, men også lettere for å selv komme seg frem og møte de rette folkene eller sende søknader til auditioner. Det var en tøff utdannelse der, og tilbakemeldingene var ofte veldig direkte, men det fikk folk til å prestere maksimalt. Jeg øvde fra 9 til 18 hver dag, av og til mer. I starten var det utfordrende å snakke med britisk aksent. Jeg jobbet mye med det, og mot slutten gikk jeg for å være britisk. Nå satser jeg på en karriere i Norge, men dukker det opp tilbud i England, takker jeg ja, sier Klem.

– Skamløsheten er noe av det som gjør dette sirkuset så fascinerende

Ingrid i "Reisen til julestjernen" i 2007. Foto: Reidar Kollstad. Ingrid i «Reisen til julestjernen» i 2007. Foto: Reidar Kollstad.

I tillegg til å ha spilt i Reisen til julestjernen på Agder Teater, har Ingrid Klem spilt i Like til Bethlehem og Spellemann på taket, i tillegg til en mindre rolle i NRK-serien Valkyrien.

Publisert:
  1. Kilden

Her skal volden være morsom: – Det blir mye blod og gørr og mord. Og avhogde hoder

Ungdomsteatret setter opp William Shakespeares «Macbeth». Premieren er 21. januar.

Oppdatert: