Aktuelt

Onsdag klipper Peppes Pizza snora i Stavanger sentrum

Men allerede før åpningen snuser eierne på Peppes-utvidelser til Sandnes og Haugesund.

Publisert:
 • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Hilde Bloch-Johnsen (midten) får en gjennomgang av den høytidelige delen av programmet av driftssjefene i Peppes Pizza, Espen Kvam og Catherine Schierning. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

– Det er klart vi er spente, men vi tror dette kommer til å bli kjempebra, daglig leder ved Peppes Pizza i Stavanger, Hilde Bloch-Johnsen.

Klokka 15.00 skal hun klippe snora og åpne pizzarestauranten sammen med selskapets administrerende direktør. To timer senere, klokka 17.00, er restauranten åpen for pizzasultne siddiser.

 • Følg Byas.no på Facebook!

Comeback

Det er god grunn til at det kribler (eventuelt rumler) litt ekstra i magen. Dette blir Peppes comback i Stavanger. Den populære pizzakjeden forsvant fra byen i 2012, etter hvert tok Fish & Cow over lokalene på Torgterrassen.

Hilde og Petter Bloch-Johnsen skal drive Peppes Pizza i Øvre Holmegate. De ønsker også å starte opp Peppes-filialer i andre byer i fylket. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

I tillegg blir Stavanger-etableringen Peppes største og første satsing i Rogaland siden kjeden forsvant fra Bryne i 2014.

– Vi har savnet Stavanger, og vi vet at byen har savnet oss, sier driftssjef i Peppes Pizza, Espen Kvam.

LES OGSÅ:

Han er en av fem personer som har tatt turen fra hovedkontoret i Oslo for å hjelpe de nye franchisetakerne med den siste finpussen. Han har også et nært forhold til Stavanger. Kvam var nemlig daglig leder ved Peppes Pizza på Torgterrassen.

Noen Peppes-effekter må restauranten ha, men litt historisk og lokal tilhørighet får bestå. Som veggen av iddiser midt i lokalet. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

– Vi ønsket alltid å være i Stavanger, men leiekontrakten gikk ut på Torgterrassen. Så kom oljenedturen og vi valgte å ikke forlenge leiekontrakten på Bryne. I dag ser vi at Stavanger har vokst og blitt en mer moden by. Du trenger ikke lenger ligge midt i lysløypa og folk er villige til å gå de ekstra skrittene, sier han og viser blant annet til veksten som Fargegata har sett.

Flere Peppes-restauranter?

Når Byas er innom i 12-tiden onsdag er det 10–15 personer i sving. Det tas en siste gjennomgang av kassasystemet, til og med noen pizzaer er på vei ut av ovnene.

– Vi har bygd om lokalet. Fått inn nye møbler og malt. Det skal være litt lysere og koseligere enn det var, sier Bloch-Johnsen om restaurantlokalet som kan huse 170 gjester.

Pizza 28 i Øvre Holmegate har blitt forvandlet til Peppes Pizza. Restauranten vil på sikt også tilby utkjøring. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Forslaget om å døpe om Pizza 28 til Peppes Pizza kom først på bordet i fjor sommer. Håpet var å åpne innen studiestart, men oppussingen tok noe lengre tid enn først antatt på grunn av ferieavvikling.

Til tross for at Bloch-Johnsen-duoen har hatt nok å gjøre med å få Stavanger-restauranten på beina, har eierne klare planer for hva de vil gjøre framover.

– Dette blir første skritt med å bygge opp Peppes i Rogaland igjen, sier Bloch-Johnsen.

– Hvilke andre byer ser dere for dere?

– Det er ingenting som er bestemt, men vi håper i alle fall å kunne starte opp i både Sandnes og Haugesund, sier hun.

Publisert:
 1. Peppes Pizza
 2. Stavanger

Peppes Pizza-opning i Stavanger vart utsett

Kjeda som har vore vekke frå byen sidan 2012, opnar i lokala til Stavangers eldste pizzarestaurant i midten av september.

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  No er opningsdatoen for Peppes Pizza i Stavanger klar
  1 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  24 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk
  11 MÅNEDER SIDEN
 3. AKTUELT
  Legger ned «utestedet» for å rendyrke kjøkkenet
  1 ÅR SIDEN
 4. KULTUR
  2019 oppsummert: Havanna Badeland-mimresak topper i september
  11 MÅNEDER SIDEN
 5. AKTUELT
  Domino's-selskap vil forlate Norge
  1 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  For 34 år siden kunne du spise en bankers i Sandnes. Nå kan du spise hos Bankers.
  7 MÅNEDER SIDEN