Aktuelt

Ny restaurant har åpnet i Pedersgata: – Dette er bare sykt kjekt

Forsinkelser, visumproblemer og et ødelagt dørhåndtak. Men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves.

Oppdatert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen
    Håvard Tanche-Larsen Knutsen
Bülent Cetintas har endelig åpnet dørene til restauranten Meze, fra innsiden, vel å merke.

– Det har vært helt sinnssykt.

Slik oppsummerer den rykende ferske restauranteieren de siste dagene.

Bülent Cetintas lener seg framover og støtter overkroppen med underarmen på bordet foran seg.

– Jeg hadde nok gjort noe annerledes dersom jeg kunne gått et år tilbake i tid. Men jeg sitter ikke her og er utakknemlig. Dette er bare sykt kjekt, sier 28-åringen og smiler.

  • Følg Byas på Instagram!
Cetintas anslår at restaurantetableringen har kostet i overkant av to millioner kroner. – Det er verdt hver krone, sier han.

Åpen (fra innsiden)

I april i fjor møtte Byas restaurantgründeren for første gang. Da sto han han utenfor gjerdene og fortalte om det som skulle bli restauranten Meze.

Den gang var målet å åpne i juli. Visumtrøbbel for kokkene gjorde at åpningen ble et halvt år forsinket.

LES MER:

Restauranten «ingen» har hørt om topper takeaway-liste

LES MER:

Spisesteder som åpnet i Stavanger og Sandnes i fjor

Men på torsdag kunne Meze endelig ønske gjestene velkommen, helt til vinden tok tak i hoveddøra, slik at den smalt i veggen og håndtaket falt av.

Men dørene er fortsatt åpne, så lenge de først åpnes fra innsiden.

– Torsdagen var hektisk. Vi har vel endret menyen nærmest hver eneste dag siden da. Mange tilbakemeldinger, konstruktive tilbakemeldinger, understreker 28-åringen.

– Men jeg kan ikke si at det har vært noe annet enn en suksess. Vi er fullbooket til helga. Det er veldig gøy.

På smårett-menyen finner du blant annet hummus, baba ganoush og tzatziki.

Koronaidé

Han trekker flere ganger på smilebåndet. Tydelig stolt, glad og lettet over å endelig være på plass.

Ideen om Meze begynte under pandemien, da Cetintas ble permittert fra sin gamle restaurantjobb.

Ved flere anledninger «plaget» han fetteren sin med ideer, forslag til hva de kunne finne på sammen. De landet på Meze, som begge nå eier hver sin halvdel av.

LES MER:

Sjekk oversikten: Dette er takeaway-favorittene i Stavanger og Sandnes

LES MER:

Ny restaurant skal flytte inn i historisk industribygg i østre bydel

Ferden gikk videre til eiendomsutvikler Anders Ohm. Etter å ha ventet på lokalene i over ett år og investert i overkant av to millioner kroner, er resultatet her:

Et spisested med 45 sitteplasser som serverer mat fra Midtøsten og Middelhavet.

Meze er mange småretter som folk kan dele, derav også navnet på restauranten. Vi vil at gjestene våre skal dele på maten, det skal være en sosial sammenkomst, forklarer Cetintas, før han er kjapp med å legge til:

– Men du kan selvsagt bestille en hovedrett også, om du vil.

Meze ligger på hjørnet av Pedersgata og Store Skippergate.

Fleksibelt konsept

Sosiale sammenkomster er ikke noe vi har hatt for mange av de siste to årene.

28-åringen spøker med at lettelsene i koronarestriksjonene forrige uke var en åpningsgave.

LES MER:

Restaurantkjeden satser i Sandnes: Her blir det bar, takterrasse og restaurant

LES MER:

Dette er vinneren av #byasbeste kjøkken

– Heldigvis har vi et fleksibelt konsept. Vi kan gå over til take away eller vi kan drive som bar om vi vil. Vi har flere muligheter, svarer Cetintas når han blir spurt om han er engstelig for om pandemien skal få konsekvenser for restaurantdriften.

Og apropos take away:

– Det kommer. Da vi skulle bestille beholdere var alt utsolgt. Men vi satser på å være på Foodora allerede til helga.

Publisert:
Oppdatert:
  1. Restaurant
  2. Stavanger
  3. Mat og drikke
  4. Storby, Stavanger og Sandnes
  5. Aftenbladet ung

Planen var å åpne en take away, men så dukket bar-ideen opp

Hekkan-eierne fulgte mottoet til Ole Brumm og sa «Ja, takk, begge deler». Slik ble utestedet Diggbar til. Til helga er det åpningsfest i Vågsgata i Sandnes.

Publisert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    19 spisesteder som åpnet i Stavanger og Sandnes i fjor
    4 MÅNEDER SIDEN
  2. AKTUELT
    Tusenvis av stemmer og åtte vinnere: Vi oppsummerer #byasbeste 2021
    5 MÅNEDER SIDEN
  3. AKTUELT
    Ny restaurant skal flytte inn i historisk industribygg i østre bydel
    6 MÅNEDER SIDEN
  4. AKTUELT
    Åpner ny restaurant: – Først i Norge med noen av rettene
    4 MÅNEDER SIDEN
  5. AKTUELT
    Disse er nominert til #byasbeste utested
    6 MÅNEDER SIDEN
  6. AKTUELT
    Åpnet på Tou fredag: – Nå kan vi kjøre bånn gass
    21 DAGER SIDEN