HELGÅ: Lær å sy vikingklær eller vandre i Sandnes

Koronarestriksjonene setter fremdeles en stopper for flere arrangementer, og mye er avlyst. Men hvis det kribler etter å komme seg ut i helgen, har vi noen forslag til hva du kan gjøre.

Oppdatert:

Denne guiden gjelder fra fredag til søndag 28.–30. januar.

Kle deg som en viking!

Jernaldergården ønsker å kle byens befolkning i vikingdrakt! Nei, ikke en blå fotballdrakt, men slike kjortler, kjoler og underkjoler som vikingene brukte. De spanderer kurs i å sy ditt eget vikingplagg, og gjennom et tre dagers kurs lærer du alt du trenger å vite.

Vil du sy deg en kjortel, kjole eller underkjole, men trenger litt veiledning? Nå kan du ta kurs i å sy vikingklær!

Film – med eller uten barn!

På lørdag viser KinoKino filmer både for store og små. På Knøttekinoen vises Charlie Chaplin-suksessen «Småen», som kom på kino for første gang for akkurat 100 år siden.

For de voksne er det Filmmatiné – formiddagsforestilling – av den nye filmen Coda, som handler om 17 år gamle Ruby som er den eneste hørende i en ellers døv familie.

«Coda» handler om 17 år gamle Ruby som er den eneste hørende i en familie med døve. «CODA» står for «children of deaf adults».

Historisk byvandring i Sandnes

Syns du det er litt mye fokus på Rutenparken og alt det andre nye som oppstår i Sandnes? Flott er det, men kanskje er du nysgjerrig på hvordan Sandnes var i gamle dager? Da kan du bli med Jack Rostøl, som har skrevet flere bøker om Sandnes, på byvandring fra Melkebaren.

Byvandringen med Jack Rostøl starter og slutter på Melkebaren i Industrigata.

Har du innspill til ting som skjer neste helg? Send en e-post til helga@byas.no!

Publisert:
Oppdatert:

Sultan (19) fra Sandnes på rød løper i hovedstaden

Onsdag sto Sultan Hadaddeen fra Sandnes på rød løper i Oslo for å promotere «norske beefer».

Oppdatert: