Nå er Nuart på jakt etter nye vegger!

Nuart er på jakt etter vegger, både til festivalen på sensommeren og til resten av året.

Oppdatert:
  • Leif Tore Lindø
Denne laget Martin Whatson og Sandra Chevrier på en vegg i havna i Stavanger

Hvert år, i slutten av august og starten av september, kommer en rekke gatekunstnere og urbane kunstnere til Stavanger for å jobbe under Nuart-festivalen. I løpet av 16 år har de produsert en rekke store og små kunstverk i og rundt Stavanger. Blant de mest kjente er kontrolltårnet på flyplassen på Sola, samt en rekke landemerker i Stavanger sentrum og i østre bydel.

I fjor sto festivalen også bak verdens største utendørs veggmaleri, som strent tatt var på et tak. den franske kunstnerduoen Ella & Pitr å ferdigstille det 21.000 kvadratmeter store «Lillith and Olaf» på bare fire dager. Verket ble laget på taket til Block Berge Bygg på Klepp.

Nå er de igjen på jakt etter vegger å bruke.

– Det trenger ikke være vegger, selv om det er det vi bruker mest. Nuart har dekorert busser og båter tidligere, så vi er også interesserte i alternative prosjekter, sier Nuarts daglige leder, James Finuncane.

Følg Byas.no på Facebook!

Noen av Nuart-verkene opp gjennom årene.

Hillevåg?

Tidligere har de jobbet hovedsaklig i østre bydel og i Stavanger sentrum, med noen avstikkere som de enorme prosjektene på Sola og Klepp. De vil fremdeles ha flater å boltre seg på i sentrum, men også andre ut mot andre bydeler.

– Det viktigste for oss er synlighet. Vi vil lage kunst som folk ser. Da må veggene være steder folk ferdes. Det kan være i sentrum, langs veier eller lignende. Hillevågsområdet, Lagårdsveien og slike steder håper vi å finnen noen som vil ha kunst på veggen, sier Finuncane.

Nuart ønsker kontakt med både privatpersoner, bedrifter, huseiere og andre som er interessert. Veggene bør være noen kvadratmeter, og helst i et materiale som har en jevn overflate og ikke trenger all verdens arbeid for å kunne brukes.

– Vi får ofte henvendelser fra folk som har bakgårder eller steder i hagen som de vil vi skal bruke. Da forsvinner poenget med synlighet, så det er sjeldent aktuelt. Folk må kunne se resultatet uten å ringe på døra eller hoppe over hekken, sier Finuncane.

Nimi er kunstneren bak denne, som står på Jorenholmen parkeringshus i Stavanger.

Stort og smått

Festivalen vil at kunstverkene skal få bli værende, gjerne opp mot ett år, uten at de blir malt over. Eventuelle avtaler med huseierne er fleksible, men det er hovedønsket.

De vil gjerne se på privathus, offentlige bygninger, skoler, butikkfasader og andre steder som kan egne seg.

Noe vil bli brukt under festivalen i august/september. Andre kan være aktuelle for prosjekter resten av året.

Send e-post til Nuart på anne@nuartfestival.no hvis du tror du har et egnet sted som kan brukes.

Fra guidet tur i Østre bydel / Storhaug for å se på veggmalerier som inngår i årets Nuart-festival. Guiden Erik Rønning Bergsagel i Nymansveien barnehage. Bildet er laget av den spanske kunstneren Axel Void

Mer fra Byas:

LES MER:

Bysommer? Dette skjer i Stavanger og Sandnes i sommer

LES MER:

Nå blir det Nuart-festival også her

LES MER:

10 fantastiske Nuart-kunstverk vi nesten hadde glemt

Publisert:
Oppdatert:

Har du tenkt deg på en «Street Art Tour»? Da må du få med deg disse gatekunstverkene

Hvert år arrangeres Nuartfestivalen i Stavanger, og flere gatekunstnere kommer til byen for å dekorere vegger, trapper og alt mulig de kommer over.

Publisert: