Kim (27) er faddersjef: Vil gjøre uka større, bedre og sette en helt ny verdensrekord

Kim Roger Andersen (27) skal sørge for at de nye studentene ved UiS får en magisk start på studentlivet neste semester.

Til vanlig går Kim Roger Andersen siste året på hotelledelse. Til tross for at fadderuka ikke er før i august, er planleggingen godt på vei.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

– Jeg har ambisjoner om å gjøre fadderuka større. I rapporter jeg har lest fra tidligere faddersjefer, står det at fadderfestivalen ikke kan bli større enn det den har vært til nå. Det har jeg ikke tro på, sier Andersen.

Forventningene er store, men planene større.

2,8 millioner kroner skal 27-åringen svi av på en uke. Fadderområdet blir annerledes, det skal settes en verdensrekord, det skal være flere alkoholfrie arrangementer.

Andersen inviterer selvsagt til konserter, på en utescene - i Stavanger?!

Følg Byas.no på Facebook!

Rekruttering

Men first things first:

Inspirasjonen om å bli faddersjef kom fra en tidligere kollega i militæret (og tidligere faddersjef) Christian Pettersen.

Gjennom Pettersen fikk 27-åringen være med på forskjellige fadderarrangementer på universitetet. Da kom følelsen av at faddersjef-stillingen var noe han selv kunne tenke seg.

Han har gjort noen endringer i ledelsen. Her er det to nyoppretta stillinger, en koordinator og et ekstra menneske inn i event-crewet, skal(forhåpentligvis) gjøre at alt går smertefritt for seg.

LES OGSÅ:

For et stort arrangement krever en stor jobb, men alt er ikke bare praktisk. En festival trenger også et publikum, og her skal det legges inn en ekstra innsats i år.

– Antallet studenter som blir semesterregistrert og hvor mange som melder seg på som fadderbarn, går ikke opp. Det er et stort gap mellom 500 og 1000 studenter som ikke er med på fadderuka, sier Andersen.

Det er nettopp denne gjengen han nå skal fri til. Han lurer på hvor disse studentene gjemmer seg og hvorfor de ikke er med på fadderuka.

– Festivalen handler om å bli kjent med nye mennesker!

 Her skal han ha et frokostbord på 600 meter.

Verdensrekord

Fadderfestivalen har i år et budsjett på ca. 2,8 millioner kroner, 700.000 kroner mer enn i fjor. Budsjettet har blitt godkjent, og han vet hva millionene skal brukes på.

– Budsjettet er utvidet med målsetning av at vi skal sette en verdensrekord, det andre er at vi skal satse mye mer på alkoholfrie arrangementer enn det vi har gjort tidligere, sier han.

LES OGSÅ:

Planen er å sette opp et gigantisk frokostbord den første dagen i fadderuka. Der blir det servering mellom 08.00 og 10.15.

Verdens lengste frokostbord, vel å merke.

– Vi setter opp et 600 meter langt bord som skal gå bortover gågata ved UiS, også inviterer vi 5000 studenter til frokost, sier han.

Forandringer

Festivalområdet i fadderuka skal også gjennom forandringer.

– Jeg kan røpe såpass at det ikke kommer til å bli en innescene, det blir en utescene. Det er et sterkt ønske jeg har for fadderuka, sier Andersen.

De hvite, store teltene vil han beholde, men hele oppsettet blir annerledes fra tidligere år.

– Jeg vil ha litt mer festivalfølelse. Planen er å få fram den mobilscenen som Utpoia brukte i fjor, sånn at vi kan få den størrelsen vi ønsker, sier Andersen.

Forhåpentligvis vil faddersjefen være heldig med været, med tanken på alt det han har planlagt.

– Vi håper på fint vær, men vi skal bestille 10.000 ponchoer, så vi kommer til å være forberedt. I tillegg til så har vi booka DDE! Bookingen har gjort at vi har fått en del spørsmål fra andre aktører, som ikke er studenter, som lurer på om de kan komme. DDE lager stemning på en måte som ingen andre kan, sier Andersen.

UiS + BI + VID = sant

Han har vært på møter med BI og Vitenskapelige Høgskole både i Stavanger og i Sandnes, planen er at studenter fra BI og VID kan være med på festen.

– Vi er såpass voksne nå at vi ikke mobber andre fordi de kommer fra en annen skole, folk må forstå at vi går på universitet og ikke i barnehagen.

Samarbeidet skal ikke stoppe der, fadderstyret ønsker å få en faddervaktordning, som skal gå vakt under festivalen og i byen.

– Vi kommer til å være der hvis det skjer noe. Vi skal samarbeide med politi og ambulansetjenesten. Personene i faddervaktordningen skal ha tett kontakt med nødetatene, på denne måten blir det enkelt for fadderbarna å ta kontakt med en person hvis det skulle være noe, sier Andersen.

Fikk du med deg boble-fotballkampen under fadderuka i fjor?

Publisert: