Dokumenterte ulovlig boligutleie – vant journalistpris

Journaliststudentene Jonas Borge Svendsen, Jonas Sivertsen Fossing og William Kirkevold vant konkurransen «Journalistikk som betyr noe».

Oppdatert:
Jonas Sivertsen Fossing (t.v.), William Kirkevold og Jonas Borge Svendsen har vunnet journalistikkpris på NLA Mediehøgskolen Gimlekollen. Montasje: Pressefoto & Sørnett.no.

NLA Mediehøgskolen Gimlekollen-studentene dokumenterer i saken «Bolighaier tjener gode penger på studenters bekostning» at det skal foregå ulovlig og farlig utleie av leiligheter i Kristiansand.

– Studentene har vært litt snille som har anonymisert utleieren, sier jurymedlem Tarjei Leer-Salvesen, som er imponert over det grundige arbeidet, i en pressemelding.

Faksmile: Sørnett.no. Faksmile: Sørnett.no.

Konfronterte utleieren

Juryen mener saken er godt dokumentert.

– Studentene bruker en rekke skriftlige og muntlige kilder, og de konfronterer en profesjonell utleier med ulovlige forhold i hans leiligheter. I saken kombineres skrift og video, og i en videosnutt vises hvordan en leilighet har helseskadelig mugg på veggene og at rømningsveien gjennom et vindu ikke er mulig å benytte fordi vinduet ikke lar seg åpne. Dette er avdekking av forhold som potensielt kan sette mennesker i livsfare, heter det i juryens begrunnelse.

Prisutdeling. Pressefoto. Prisutdeling. Pressefoto.

I fjor vant journaliststudentene Karianne Hinlo og Madeleine Liereng tilsvarende pris for en sak om busser som kjørte for fort.

Konkurransen er et samarbeid mellom NLA Mediehøgskolen Gimlekollen og Institutt for journalistikk.

Saker om forurenset brøytesnø som dumpes i Otra og fotoboks i Baneheitunnelen ute av drift fikk hedelig omtale i konkurransen.

Publisert:
Oppdatert:

Studenter jaktet forurenset betong – vant journalistpris

Journaliststudentene Jacob Sundblom Nygaard, Marianne Furuberg Gjedtjernet og Magnus Haga Kvale er tildelt prisen «Journalistikk som betyr noe» etter at de «gravde» etter forurenset betong.

Publisert: