Spiselig byfest åpnet dørene: – Veldig avslappende sammenlignet med stemningen i Vågen

Mens du står som sild i tønne i Vågen, har du mye boltreplass i Stavanger Øst. Nettopp dette setter gjestene ved Spiselig byfest stor pris på.

Oppdatert:
Ellinor (2) får slukket tørsten sammen med pappa Andrew Hegland-Budd i Lervigtunet park under Spiselig byfest onsdag ettermiddag.

– Vi har tatt turen fra Randaberg. Jeg liker meg veldig godt her, det er et fantastisk område, sier Siv Elisabeth Vik.

Hun, mannen Torstein Hegdal og sønnen Erlend Vik-Hegdal (12) sitter på toppen av en liten haug med god utsikt over Lervigtunet park.

Spredt utover området sitter barnefamilier og unge voksne. Noen tar seg en liten matbit på langbordene, andre mater minstemann på gresset like ved, noen få meter bortforbi nyter en ung vennegjeng et par øl.

– Vi har allerede vært i Vågen, men dette er behagelig og rolig, sier Vik.

Følg Byas.no på Facebook!

Tørre vitser slår an hos familien Vik. – Hva står det på gravsteinen til Super Mario? Game over! sier Erlend Vik-Hegdal (12), til latter fra mamma Siv Elisabeth Vik og Torstein Hegdal. Hunden Proffen slapper av på fanget til matmor.

Fint for de minste

Da startskuddet for Gladmat gikk klokka 12 i formiddag, åpnet også Spiselig byfest dørene for sjette året på rad.

Lillesøsteren i øst har over de siste årene dratt flere og flere gjester. I fjor var nærmere 20.000 mennesker innom.

Spiselig byfest arrangeres på dugnad for alle som har lyst på en litt mer rolig Gladmat-feiring. Det er det mange som setter pris på.

– Det er en fin plass, særlig for de minste. Veldig avslappende sammenlignet med stemningen i Vågen, sier Nina Halseid-Budd.

Lervigtunet park er den største delen av festivalområdet til Spiselig byfest. Her blir det servering av mat og drikke, samt flere aktiviteter gjennom hele gladmatuka.

Hun og ektemannen Andrew Halseid-Budd prøver å holde øye med dattera Ellinor på to år. Den lille jenta springer fram og tilbake over de små gresshaugene på området. Hun får raskt både en, to og tre nye lekekamerater.

– Jeg er litt usikker på hvem det er sin unge, jeg tror de sitter der borte, sier Halseid-Budd og ler.

Hilde Marie Hunsbedt sørger for at Herman Olai Fjellså (1) får i seg litt mat.

– Fantastisk moro

Mens ungene løper fritt og foreldrene kan ta seg en velfortjent øl, går også Børge Svensen, daglig leder i Ostehuset øst, rundt på området.

Han er på jobb, og er en av de som er ansvarlig for den store matdugnaden i østre bydel.

– Dette er fantastisk moro. Folk koser seg, det er det viktigste, sier han.

Både tobeinte og firbeinte koste seg i parken. Hunden Bella får litt kos av Ingeborg Langåker (24). Bak Johannes Moen Kjelle (23) og Maren Sliper (28).

I går var brannmannskapene innom parken. Hele området har blitt gjort røykfritt på grunn av den store brannfaren. Tørken er ekstrem, i dag gikk også brannvesenet ut med et totalforbud mot å gjøre opp ild ute.

Heldigvis har Spiselig byfest dispensasjon til å fyre opp grillen utendørs og servere mat til sultne festivalgjester.

– Vi tok siste del av riggingen i dag tidlig og var på jobb klokka åtte. Så åpnet vi som normalt klokka 12, det er kjekt å se så mange familier her allerede, sier han til Byas i 15.30-tiden.

Uten mat og drikke, duger helten ikke.

Kult område

Selv om det er aller flest småbarnsfamilier til stede, trekker matfesten i øst også flere unge voksne.

– Det er ikke slik at vi har noe imot det som skjer i Vågen, men det har bare blitt til at vi går her i stedet for, sier Erlend Færevåg (27).

Han og fire andre venner har slått seg godt tilrette i hver sin solstol i det ene hjørnet av parken.

Her blir de værende en stund.

Vennegjengen setter stor pris på at det skjer mye i Stavanger Øst. Fra venstre: Ingrid Forsell (23), Ole Varhaug (27), Tore Haugland (27), Sindre Kvivesen (28) og Erlend Færevåg (27).

– Det er kult at det skjer så mye i dette området. Jeg bor like i nærheten og trives med at det er rolig og mindre kommersielt, sier han.

Det er kompisen Sindre Kvivesen (28) enig i.

– Det er et mangfold her som skiller seg fra andre steder i byen, sier han.

Kokkene Andrei Andrejetskin og Ørjan Lothe Mardal fra Ostehuset øst sørger for at gjestene kan få noe å bite i. På menyen står blant annet sliders, seviche av laks og indisk grønnsakscurry.
Publisert:
Oppdatert:

Håper dugnadsinnsatsen gir 20.000 besøkende: – Det er organisert kaos

For sjette året på rad skal Stavanger Øst forvandles til Spiselig byfest.

Publisert: