UiA kan rammes av streik

111 ansatte på Universitetet i Agder kan bli tatt ut i streik fra torsdag. En eventuell streik vil ramme eksamenssensuren til studentene.

Oppdatert:
Foto: Tore André Baardsen

– Om forhandlingene mellom Staten og arbeidstakerorganisasjonene ikke fører fram, er 111 UiA-ansatte i streik fra torsdag morgen, om forhandlingene ikke fortsetter på overtid, skriver UiA på sin egen hjemmeside.

10 tegn på at du snart har eksamen

Eksamenssensuren vil bli rammet av en eventuell streik. Foto: Kjartan Bjelland Eksamenssensuren vil bli rammet av en eventuell streik. Foto: Kjartan Bjelland

Fremtidig pensjon

Det er det statlige tariffoppgjøret som det nå forhandles om. Dersom partene ikke kommer til enighet innen fristen, onsdag 25. mai ved midnatt, vil Unio ta ut 2000 medlemmer i staten i streik i første omgang.

– Dette handler først og fremst om retten til å forhandle om våre medlemmers fremtidige pensjon. Den retten er helt grunnleggende for oss som fagforbund, og svært viktig for de 750.000 ansatte i offentlig sektor, sier forhandlingsleder Petter Aaslestad i Unio Stat til Forskerforbundet.no

Alle de som eventuelt tas ut i streik fra UiA er medlemmer fra UNIOs fagforeninger. Disse er Forskerforbundet, Norsk sykepleierforbund, Utdanningsforbundet og Akademikerforbundet. De ansatte tilhører samtlige fakulteter, i tillegg til Fellesadministrasjonen.

Lese til eksamen? Her er åpningstidene for UiA-lesesalene!

UiA har over 12.000 studenter, fordelt på campuser i Kristiansand og Grimstad. Foto: Kjartan Bjelland UiA har over 12.000 studenter, fordelt på campuser i Kristiansand og Grimstad. Foto: Kjartan Bjelland

Vil påvirke eksamenssensur

UiA er i disse dager inne i eksamensperioden, men den vil ikke bli påvirket av en eventuell streik før en opptrapping.

– Eksamensavviklingen er i all hovedsak skjermet, og går som oppsatt. Alle studenter som ikke har fått beskjed om noe annet, skal møte som planlagt. Det er likevel ikke til å unngå at enkelte muntlige/praktiske/utøvende hvor faglærer er i streik, må utsettes. Studenter som er berørt vil få egen melding om dette, skriver UiA på sin hjemmeside.

En ting som vil bli berørt dersom streik bryter ut, er eksamenssensur. UiA opplyser om at streiken vil få konsekvenser for vitnemål.

Publisert:
Oppdatert:

En gruppe studenter kan bli hardt rammet denne uken

Det gjelder også Vinmonopolet: – Ikke ett pol kommer til å holde åpent.

Oppdatert: