– Plata kommer ut nå, takket være mamma

Hanne Vasshus (32) har jobbet med låtene i over 10 år. Nå kommer endelig plata laget sammen med hennes nye band: «Vasshus».

Hanne Vasshus konsertdebuterer sammen med «Vasshus» på Tou Scene i februar. FOTO: Fredrik Refvem

Torsdag 4. februar konsertdebuterer «Vasshus» i Maskinhallen på Tou Scene.

– Jeg er veldig spent! Det blir gøy å få presentere mine egne låter. Det blir en heidundrende aften - det er jeg sikker på, sier sangfugl og skuespillerinne Hanne Vasshus, fra Tjensvoll.

Hun er ikke lenger «bare» Hanne Vasshus. Med seg på laget har hun nå fått «Vasshus». Bandet hennes.

– Det startet med at jeg tok opp en av sangene mine hos Steven Bishop, i studioet hans i Oslo, i mai i fjor. Det var så kjekt og så bra, at vi tenkte tanken på å lage en hel plate.

– Så da gjorde vi det!

Følg Byas.no på Facebook!

– Siste sang er til mamma

Det endte med at hun tilbrakte tre dager i studio sammen med Bishop, Erlend Aasland, Simen Ytre-Arne og Jørgen Apeness. Sammen lagde de lyden av «Vasshus», med utgangspunkt i Hannes tekster og melodier.

– Alt har blitt til litt og litt. Sangen «Oh, so many things» skrev jeg for 10 år siden, så det er noe som har blitt til over lengre tid. Men det har vært intenst nå mot slutten.

Den siste sangen har Hanne skrevet til moren hennes, som døde i fjor sommer.

– Det er takket være mamma at denne plata kommer nå. Hun har alltid sagt at jeg skal følge drømmen min, så da hun døde brukte jeg arven etter henne på denne plata. Jeg syns det er en fin måte å hedre henne på.

TIL MOREN: Siste sang på Vasshus' kommende plate er skrevet til hennes mor, som gikk bort i fjor. FOTO: Finn E. Våga

Lodder ut seg selv

Veldig snart slipper de plata, «Oh, so many things», men først vil de holde en konsert i Stavanger - hjembyen til Hanne.

– Jeg ville starte her, da dette er byen min, hvor jeg har blitt så godt mottatt. Så tar vi oss en tur ut og reiser etterpå.

Det blir poppete soul, funky gitarer og massevis av orgel. På scenen får du Hanne Vasshus, Erlend E. Aasland, Ådne Sæverud, Simen Ytre-Arne, Tale Egeberg Aasland og Øyvind Jakobsen. Marianne Alme blir med som support.

– Og så blir det en del gjesteopptredener, som foreløpig er hemmelige, sier Hanne.

Og! Alle som kjøper billett til konserten, får med seg et lodd.

– I løpet av konserten trekker vi en vinner, som får meg hjem i stua si. Den ideen kom jeg på i går, og er veldig fornøyd med det, sier hun og ler.

– Ting blir litt til mens vi går. Nå gleder jeg meg bare enormt til torsdag 4. februar.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

Disse kommer til Mablis

LES MER:

Marit Larsen til Stavanger

LES MER:

Nå gjenforenes dette jentebandet fra 90-tallet

Publisert:

11 ting du kan gjøre i helgen

Heeeelg! <3