André og Per Arne har laget Klepps første hotell - rett ved surfestranda på Bore

André Gilje og Per Arne Zahl skulle egentlig ikke inn i hostell-bransjen. Nå åpner de snart sitt tredje hostell.

Per Arne Zahl (t.h.) og André Gilje har gjort ferdig sitt tredje hostell.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

I løpet av november åpner André Gilje og Per Arne Zahl et nytt overnattingssted på Bore. At de endte opp i reiselivsbransjen, er egentlig ganske tilfeldig.

For tre år siden lette han etter kontorlokaler. Han hadde sluttet i IT-bransjen etter syv år, og ville gjøre noe nytt. Han snublet tilfeldigvis over en kul kontorbygning utenfor kontorene til Helen og Hard.

Da bestemte han seg for å «leia driden», og fikk kompis Per Arne Zahl med på laget. De fant ut at det å lage et hostell ble beste løsning.

Året etter åpnet de enda et hostell - denne gangen på Hjelmeland for sommersesongen. Det ble en suksess, og de hadde derfor hostell denne sommeren også.

Nå holder duoen på med tredje hostell ut - et slags overnattingssted på Borestranda.

Slik ser det nye overnattingsstedet på Bore ut!

42 sengeplasser

Overnattingsstedet har både mikroleiligheter, et hostell med 22 sengeplasser og dobbeltrom. Totalt blir det 42 sengeplasser.

Både Zahl og Gilje har troen på hostell.

– Vår erfaring er at flere ønsker å treffe nye folk, og da oppfordrer hostell til det, heller enn litt mingling i baren gjør. Det gir noen sosiale rammer, sier Zahl.

Bygget består av gamle brakker som faktisk blir gjenbrukt for tredje gang!

André Gilje står der velkomstpartiet kommer til å være. Per Arne Zahl leker blid gjest.

– Prosjektledere i mente

Nå står brakkene på Borestranda, og der skal de bli stående.

Det har vært en stor jobb å få alt ferdigstilt, forteller Zahl, som også jobber offshore.

Han og Gilje har fungert som to prosjektledere, og har sprunget mellom de forskjellige partene for å få alt i boks. Gilje beskriver seg selv og Zahl som «prosjektledere i mente», og han legger ikke skjul på at han har vært lei av prosjektet til tider.

– Hadde jeg visst hvor mye arbeid det ble, hadde jeg aldri gjort det. Men det har vært kjekt og spennende også, sier Gilje.

I tillegg til penger som prosjektet har fått fra Innovasjon Norge, har Zahl og Gilje investert rett under en million kroner av egen lomme i prosjektet. Nå håper de å åpne stedet i november - de er nemlig tomme for penger.

– Vi har ikke råd til å gå på Fretex en gang, sier Gilje og ler.

Tanken bak stedet er at flere skal kunne bruke det, enten du reiser på ferie eller skal arrangere yogaseminar. De kommer ikke til å tilby egne aktiviteter selv, men vil tilrettelegge for aktiviteter hos andre parter.

Les også

– Plukker du opp en Q-tips, har du bidratt til å gjøre havet litt renere

Slik ser innsiden av en mikroleilighet ut.

Hva skal barnet hete?

Både Zahl og Gilje synes det er vanskelig å beskrive hva som faktisk står på Bore, og enda vanskeligere er det å finne ut hva det nye overnattingsstedet skal hete.

De har vært innom Boretunet, Bore Beach House, Bore Surf House.

De har derimot konkludert med at de ikke vil ha surf i navnet - fordi at de ønsker at overnattingsstedet skal være for alle, ikke bare surfere.

  • Har du et godt forslag til hva duoen kan kalle overnattingsstedet sitt? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet!
Publisert: