Det kan være en kunst å slappe av på festival. Det vet Lise og Ida alt om

Kommer du over et kunstverk eller to under Mablisfestivalen, må du ikke bli overrasket. Det er nemlig hele fem av dem, og de stilles ut av elever fra Kunstskolen i Rogaland.

Oppdatert:
Lise Behne Eie og Ida Sevheim er elever på Kunstskolen i Rogaland, og ble valgt ut til å stille ut kunstverket sitt under Mablisfestivalen.

Kunstskolen i Rogaland holder på å sette opp ulike kunstverk i Vålandskogen. Dette skal være på plass innen Mablisfestivalen begynner fredag den 8. juni.

Kunstskolen har gjort dette to år tidligere. Dette er et samarbeid med Mablisfestivalen, som er veldig takknemlige for samarbeidet.

– Vi er veldig opptatt av at publikum skal bli overrasket på festivalen. Det tilfører det lille ekstra og gir noe mer enn bare musikken, sier markedssjef for Mablisfestivalen, Birte Nettelhorst Bærheim.

Bærheim mener det har vært mye spennende å se på de tidligere årene og tror det også blir tilfellet i år.

– Det første året var det til og med noen som stjal med seg noe en elev hadde laget, så det er populært, sier hun.

Følg Byas.no på Facebook!

Heldige utvalgte

Det er seks elever fra første året på kunstskolen som får stille ut prosjektene sine. De er nøye utplukket på forhånd.

– Først har vi en befaring i Vålandskogen i februar/mars, slik at elevene kan få litt ideer til prosjekter det er mulig å gjennomføre. Deretter får de litt tid til å tenke før de må sende inn sitt bidrag, så er det noen utvalgte av disse igjen som får stille ut, sier Kjartan Lindland som er frivillig for Mablisfestivalen og har ansvaret for kunsten.

I fjor var land art temaet. Da fokuserte de på å lage kunstverk av materialer de fant i naturen. I år får vi se mer tradisjonell utsmykking.

– Alt fra skulpturer og installasjoner, til gatekunst og lyd og action, sier Lindland.

Kunstverket til Lise og Ida heter «Vevde røtter» og er laget av tau og vevde stoffer. Det er fortsatt «in the making», og skal være klart til festivalen starter på fredag.

Kombinerte ideer

Lise Behne Eie og Ida Sevheim er begge elever på Kunstskolen i Rogaland. De er blant de seks elevene som får stille ut sine kunstverk under festivalen til helga.

– Vi har jobbet med kunstverket i to og en halv uke. Det heter «Vevde røtter» og består av tau og vevde stoffer. Tau fikk vi fra Lises foreldre mens vevestoffene fikk vi fra Fretex. Vi klipte stoffene opp i passelig størrelse og laget et nøste av dem. Så hengte vi opp tauene, og vevde stoffene inn mellom tauene, forteller de til Byas.

I tillegg er det høyttalere oppe i kunstverket slik at folk også kan høre på dikt.

De har jobbet seks timer hver dag for å bli ferdige til Mablisfestivalen, og forteller at ideen var en kombinasjon av Lise og Idas idé, der Lise ville bruke dikt, mens Ida ville bruke veving.

– Folk kan klatre opp og ligge oppå kunstverket, og høre på dikt mens de slapper av, forteller Eie.

– Jeg ble inspirert av en italiensk kunstner, Elena Redaelli, som har jobbet på Ledaal Teppeveveri. Hun lager lignende skulpturer i natur, og bruker også miljøvennlig materiale, sier Sevheim.

Her oppe kan man blant annet ligge og høre på dikt, ifølge Lise og forteller at hun har skrevet diktene selv.
Publisert:
Oppdatert:

Sydentur og festivaler avlyst. Dette kan du finne på i sommer!

Stengte grenser, sosial distansering, og avlyste sommerferie planer. Heldigvis bor vi i et naturskjønt land! Her er 5 tips for å gjøre sommeren minnerik.

Publisert: