Fått med deg byggearbeidet i Pedersgata? Her åpner restauranten til Bulent (27)
I nærmere et halvt år har byggearbeiderne vært på stedet. Snart kan 27-åringen ta over ansvaret.
– Det går fort! Det var ikke mye her for to uker siden. Jeg kjenner det kiler litt i magen nå, sier Bulent Cetintas (27).
Hele byen slumrer. Det er få biler på veiene, mange har tatt påskeferie.
Men denne onsdagen, halvveis ut i «den stille uka», er det hektisk aktivitet på hjørnet av Pedersgata og Store Skippergate.
– Jeg får hele den flaten her, sier 27-åringen og peker mot betongdekket på andre siden av sperringene.
Deler på maten
Her skal han sammen med fetteren sin, Yusuf Cetintas, åpne restauranten Meze.
Et spisested som skal servere mat fra Tyrkia, Midtøsten og Middelhavet. Restauranten får rundt 50 sitteplasser og åpner allerede i juli.
– Å starte en restaurant er noe både jeg og søskenbarnet mitt har tenkt på lenge, men det var først da pandemien kom at vi landet et konsept som vi ville gå for, sier 27-åringen.
Fløy hjem fra New York med 76 donuts i bagasjen. Nå vil de satse selv
Pizzarestauranten i Sola utvider til Madla og Tasta
Det siste året med korona har de fleste av oss kjent på savnet etter å samles og treffes.
Kanskje over en matbit, der man sitter så tett at albuen din treffer albuen til sidemannen, uten at det blir sett på som en hilsen.
– Det blir en restaurant for det sosiale samværet, folk skal ut igjen og hverdagen kommer tilbake. Derfor satser vi på en del småretter som folk kan dele, sier Cetintas.
Restaurant og leiligheter
Det er daglig leder i Pedersgata Utvikling, Anders Ohm, som nå holder på å pusse opp adressene i Pedersgata.
Det har vært en omstendelig jobb. På et tidspunkt svevde det ene trehuset i løse lufta.
Den kommende restauranten Meze får hele lokalet på bakkeplan. I etasjene over bygges det seks nye leiligheter.
– Restauranten kan starte driften ganske tidlig, men arbeidet med leilighetene vil fortsette utover sommeren, forteller han.
Ifølge Ohm har ombyggingen og restaurasjonsarbeidet en prislapp på rundt 15 millioner kroner.
Åpner i juli
Cetintas er oppvokst på Storhaug, men det var tilfeldighetene som førte ham til Pedersgata.
Om formiddagen den 17. november oppdaget han et banner på Nytorget som sa: «Næringslokaler til leie».
Dagen etter hadde han et møte med Ohm og partene ble enige.
– Da hadde jeg lett etter lokaler i tre måneder og hadde egentlig planer om å starte et annet sted i sentrum. Men jeg er glad for at vi kommer til Pedersgata. Det er mye spennende som skjer her nå, sier Cetintas.
Ser for seg 1000 kvadratmeter med mat og drikke på hjørnet av Pedersgata
Skal åpne bar og restaurant over to etasjer i Fargegata
Nøklene til bygget får han allerede i april. Åpningen er planlagt i løpet av juli.
Hvor mye Cetintas og fetteren hans investerer i prosjektet, har han foreløpig ikke oversikt over.
– Akkurat nå er det ikke dyrt, fordi Anders betaler for oppussingen. Min tur kommer snart, da går vi i gang med det innvendige, sier han og ler.
Ny restaurant har åpnet i Pedersgata: – Dette er bare sykt kjekt
Forsinkelser, visumproblemer og et ødelagt dørhåndtak. Men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves.
Relaterte artikler
- AKTUELTDet smarteste hadde vært å stenge, permittere og vente. Men hvor kjedelig er ikke det?2 ÅR SIDEN
- AKTUELTNy restaurant skal flytte inn i historisk industribygg i østre bydel1 ÅR SIDEN
- AKTUELTNytt konsept på Storhaug: – Noe måtte gjøres4 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTSnart åpner en ny restaurant i Pedersgata6 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTNå åpner det første av tre spisesteder i dette nybygget1 ÅR SIDEN
- AKTUELTDette bygget i Fargegata er solgt: På sikt kommer nytt serveringssted2 ÅR SIDEN