Til høsten åpner donut-kjeden i Stavanger sentrum
Da Happy Donuts åpnet i Bergen, måtte flere kunder stå to timer i kø. Snart er det Stavangers tur.
– Vi har opplevd en helt ekstremt vekst. Det har eksplodert, sier Marie Høyer.
Hun liker best stillingsbeskrivelsen «potet», men er på papiret kjedesekretær i den ganske ferske donut-kjeden.
Happy Donuts startet opp i Kristiansand i desember i fjor, men allerede i april utvidet butikken med en filial i Bergen.
I månedsskiftet september/oktober skal siddisene få tak i godsakene i de gamle lokalene til Coffeeberry i Klubbgata.
20.000 donuts på en uke
Byas har tidligere omtalt donut-fenomentet. Flere aktører har satset på søtsakene i Stavanger og Sandnes.
Men det er ikke bare innbyggerne på Nord-Jæren som har lagt sin elsk på den amerikanske godbiten.
Nytt spisested åpner i Pedersgata: – Skal være et sted folk vil henge
Indisk «spøkelseskjøkken» har åpnet innerst i Dokkgata
Da Happy Donuts åpnet i Bergen i vår, møtte flere hundre mennesker opp. Noen sto så lenge som over to timer i kø. Bergens Tidende skrev at Happy Donuts solgte 20.000 donuts på en uke.
– Det er nok opplevelsen som gjør at det har tatt av. Det gode humøret, men også smaken, så klart, sier Høyer.
På etableringstokt
Hun forteller at kjeden har som mål å etablere en ny filial hvert kvartal. Etter Stavanger følger andre storbyer som Oslo, Trondheim og Tromsø. Neste stopp i Rogaland blir trolig Haugesund eller Karmøy.
– Blir det to timer lang kø i Stavanger også?
– He he, det var en fantastisk opplevelse, så vi håper den blir minst like bra i Stavanger, sier Høyer.