Nå er Foodora-syklistene kommet til Sandnes

Midt oppi streikekonflikten starter matleveringstjenesten opp i Sandnes.

Oppdatert:
De rosa Foodora -syklistene vil også være synligei Sandnes framover.

I oktober i fjor meldte Foodora sin ankomst til Sandnes.

Men de skulle ikke ta med seg de rosa syklene eller levere mat i det hele tatt - bare tilby restaurantene en plass i appen.

Men det var da.

Samtidig som selskapet står midt oppi en pågående streikekonflikt, startet Foodora forrige mandag startet opp med matleveringstjenesten i Sandnes, melder Sandnesposten.

Vil nå bredt ut

Flere lokale restauranter som er med fra starten, blant andre Pastabakeriet, Delicatessen by Foodfighters, India Tandoori, Birger Burger og Big Bite.

Foreløpig leverer Foodora i området fra Sola til Sviland og Ganddal til Dale, men leveringsområdet vil bli vurdert og oppdatert fortløpende, skriver Sandnesposten.

I tillegg til sykler, vil det bli benyttet biler og scootere for å nå så bredt ut som mulig.

– Sandnes har mange gode spisesteder som fortjener oppmerksomhet også utover de gangene folk er i sentrum og skal spise ute. Vi gleder oss derfor til å tilby herlige retter levert på døren av våre rosa syklister, sier nordensjef Carl Tengberg i Foodora til avisa.

Trapper opp streiken

Foodora startet opp i Stavanger i juni 2017, og finnes også i en rekke andre norske byer. Oslo, Bergen og Trondheim - selvfølgelig - men også Haugesund, Kristiansand, Tromsø, Drammen, Lillestrøm, Asker & Bærum.

Flere syklister i Foodora er i skrivende stund tatt ut streik etter at selskapet og Fellesforbundet ikke klarte å bli enige om en tariffavtale. Streiken startet i august, i Oslo.

Nylig ble det klart at også Foodora-syklister i Trondheim tas ut i streik: 27 av 57 syklister.

– Med tanke på Foodoras størrelse i Trøndelag vil dette ramme bedriftens aktivitet betraktelig. Vi håper Foodora ser at kostnadene ved å signere en tariffavtale er små sammenlignet med et omdømme som nå står i brann, sier forhandlingsleder Bjørn Jonassen i Fellesforbundet i en melding til NTB.

Foodora-bud i Stavanger og Sandnes er foreløpig ikke tatt ut i streik.

Publisert:
Oppdatert:

Foodora med rekordstart på 2022

Takeaway-bransjen går som det suser om dagen. Siden 2019 har Foodora mer enn firedoblet antallet leveringer i Norge. Lokale restauranter bekrefter tendensen.

Oppdatert: