Aktuelt

Christer Torjussen: – Jeg har fått klamydia i Kristiansand

Han har kastet terning på rutebilstasjonen, mottatt komiprisen og turnert som stand-up komiker i 16 år. Christer Torjussen holder fortsatt koken, og han har flere «gode» ting å si om Kristiansand.

Oppdatert:
  • Kristoffer Arnesen
- Det er kult at studentene fortsatt vil ha en gammel rass som meg her, sier Christer Torjussen som har rukket å bli 45 år. Foto: Kristoffer Arnesen

Siden debuten i 1999 har Christer Torjussen blitt en av landets mest anerkjente komikere, og i 2007 mottok han komiprisen i kategorien beste stand-up artist. Selv om Torjussen nå begynner å dra på åra turnerer han fortsatt rundt om i landet, og vi møtte han før han skulle på scenen på Østsia.

– Hvordan føles det å være tilbake i Kristansand?

– Det er alltid hyggelig i Kristiansand, i hvert fall på studentsteder. Nå er jeg faktisk så gammel at jeg kunne vært faren til folk, og det er jo litt absurd. Men det er artig at studentene fortsatt vil ha en slik gammel rass som meg til å komme og være morsom.

– Har du noen spesielle triks for å få studentene til å le?

– Jeg bruker mye observasjonskomedie, jeg snakker om ting som folk kan relatere seg til. Hvis ikke folk skjønner hva jeg prater om så ler de heller ikke. Også har jeg temperamentproblemer, jeg har en tendens til å bli forbanna over små ting, og det bruker jeg på scena.

Vi møtte Torjussen mens han tok seg en kaffe på studentpuben Østsia på UiA. Vi møtte Torjussen mens han tok seg en kaffe på studentpuben Østsia på UiA.

– Hvordan ser en vanlig dag ut for deg?

– Slik som den her. Jeg bor i en bag, og snakker med journalister. Det er mye reising. Jeg sitter på tog, busstasjoner og flyplasser. Jeg forbereder meg til show, gjør show, tar en øl, slukner og går å legger meg.

– Jeg prøver å komme fortest mulig hjem til familien. Der går det mest i lego, peis og tøffler. Så gammel har jeg blitt. Det er ganske lite glamorøst egentlig.

– Er du like morsom på privaten som du er når du opptrer?

– Jeg tror de fleste som er komikere har et litt sånn humoristisk gen, vi klarer å se humor i ting. Men kjæresten min synes ikke jeg er morsom hele tiden. Jeg tror egentlig ikke jeg er kjempefestlig privat, men det er kanskje fordi man bruker så mye tid på å være morsom ellers.

– Hva er det mest krevende med jobben som stand-up komiker?

– Det å fornye seg hele tiden. Jeg kan ikke komme tilbake hit med det samme som jeg hadde i fjor. Jeg må skrive nytt, og det må gjerne være bedre enn det jeg hadde sist. Også må man ikke kopiere andre, det er ikke lov.

- LES OGSÅ: KRSby på konsert: For en kveld!

- LES OGSÅ: Henter verdensstjerne til Palmesus

.. – Det å måtte fornye seg hele tiden er det mest krevende med jobben som stand-up komiker, forklarer Torjussen.

– Du har drevet på med dette i seksten år, har du noen fæle opplevelser som skiller seg ut?

– Mange! Jeg har gjort alle feilene det er mulig å gjøre etter femten år. Jeg har blant annet blitt uvenn med publikum. Det var en som avbrøt meg hele tiden, og da fikk jeg til slutt raserianfall og det ble banning på inn og utpust i tre minutter. Da er det vanskelig å hente opp igjen den gode stemningen.

– Jeg har også blitt hata for at jeg ikke var Truls Svendsen. Jeg kom på scenen og ble introdusert, og så var det bare kjempekjølig i rommet. Jeg fikk ikke noe respons, helt til jeg hører ei dame si: «men du e jo ikkje han Truls Svendsen». Da var det ei som hadde gått rundt å fortalt til alle at Svendsen skulle komme. For det første så er han tjukkere enn meg, og han er nordlending, hvordan kan man ta så feil?

- LES OGSÅ: Tipsene som gjør det motivert for trening

- LES OGSÅ: Støttet kvinnerettigheter med latter

Christer Torjussen har holdt på noen år. Her holder han show på Latter på Aker Brygge i Oslo tilbake i 2004. Foto: Heiko Junge / Scanpix. Christer Torjussen har holdt på noen år. Her holder han show på Latter på Aker Brygge i Oslo tilbake i 2004. Foto: Heiko Junge / Scanpix.

– Har du noen opplevelser fra Kristiansand som du husker godt?

– Jeg har fått klamydia her. Da var jeg var på turné tidlig i min karriere som komiker. Men jeg fikk høre at det hørte visst med å få en eller annen kjønnssykdom på turné, så det var raust.

– Du har tidligere vært krass mot rutebilstasjonen i Kristiansand, klarer du å komme med fem positive ting om byen?

– Ja, det er ikke vanskelig!

1. Studentmiljøet, det er veldig bra.

2. Kan man si noe positivt om noe stygt? Fasaden på McDonalds er noe av det jævligste jeg har sett. Det gamle bankbygget. Det er kanskje den groveste overtrampen noensinne.

3. Bakt potet i Markens. Men da jeg spiste den var jeg veldig full.

4. Jeg har hatt en av mine største konsertopplevelser her. Da Turboneger startet sin Reserection-turne.

5. Rutebilstasjonen. Vi må ha den med.

- LES OGSÅ: Team Me: – Folk må skjønne forskjellen på et band og en DJ

- LES OGSÅ: Lars Berrum: – Ble kidnappet på fylla i Marokko

Publisert:
Oppdatert:
  1. Østsia

– At studenter fortsatt ler av meg, er et kompliment

Han har holdt på med stand-up i 15 år og er fortsatt like aktuell. Torsdag står Christer Torjussen på Østsia i Kristiansand og vi tok en prat med morromannen!

Oppdatert: