Edgar (22) åpner sin første kafé

Edgar Barsegen (22) fra Sandnes har startet opp Kaffelades første kafé utenfor Bergen.

Publisert:
Edgar Barsegen er kanskje bare 22 år gammel, men han har allerede åpnet sin første egne kafé. Han jobbet for foreldrene i forrige kafé, og nå jobber han for søskenbarnet sitt, men han sier at han ikke blir lei av familie.

Edgar Barsegen (22) fra Sandnes er ny daglig leder og eier ved Kaffelade, en ny kafé som har flyttet inn i deler av de gamle lokalene til Indiska i Galleri 4.

Til tross for hans unge alder, er han allerede godt kjent med hvordan bransjen fungerer. Foreldrene drev Jærbakeren sitt utsalg på Torgterassen, og der startet han først som vanlig ansatt, før han etter hvert fikk mer administrativt ansvar.

Han tar også en bachelor ved BI Stavanger i økonomi og administrasjon, og selv om at han føler at flere av fagene er både interessante og relevante, er det kafé han vil drive med. Han ville begynne med en gang, og da passet det fint at lokalene i Galleri 4 var ledige.

Det tok ham litt tid å finne riktig plass for kafeen, og han er overrasket over hvor vanskelig det var å finne ledige, passende lokaler etter at oljekrisen har satt sitt preg på byen.

Følg Byas.no på Facebook!

Slik ser det ut i lokalene i Galleri 4.

– Men nå ser det ut til at det er i ferd med å snu. Folk har begynt å bruke penger igjen. En by kan aldri få nok spiseplasser, sier han.

Kaffelades meny består av klassiske kafevarer som diverse bakervarer, kaffe og te, men også pizza og tapas. På sikt håper han også at de kan bli bar på kveldstid.

Kafeen ble først etablert i Bergen i 1927, og de er faktisk fortsatt i samme lokaler på kjøpesenteret Galleriet, hvor noe av innredningen faktisk er like gammel.

Da søskenbarnet hans overtok driften i 2016, åpnet han enda et utsalg på Matbørsen, og nå står altså Stavanger for tur.

22-åringen er ikke helt ferdig med studiene ennå, men han er glad for at han turte å satse.

– Man må ta sjanser. Jeg kunne ha ventet, kanskje jeg kunne ha fullført studiene først, men jeg har hatt lyst til å eie et fint lokale og drive kafé lenge. Jeg har funnet min lidenskap, sier han.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Lørdag åpner et nytt spisested i Stavanger sentrum

LES MER:

Her er bryggeriene som kommer til What’s Brewing

LES MER:

Snart åpner Valentino Pizza & Grill

Publisert:

Her skal Thomas (27) åpne kafé

Både maten og møblene skal stavangermannen lage selv.

Oppdatert: