Dette kan du gjøre i helga

Ingenting å gjøre denne helga? Joda!

Oppdatert:
Denne helga er det mange konserter å velge i, fra rap til metal. Bare til å plukke en sjanger!

Denne guiden gjelder fra torsdag 11. april til søndag 14. april 2019.

Spiselig naturvandring

Hva: Studietur med spiselige vekster Hvor: Mostun natursenter Når: Torsdag kl.17

Det finnes en haug med spiselige planter som finnes ute der i naturen. Helt gratis og up for grabs - og ikke minst vanvittig kortreist. Vil du vite mer om dette, kan du melde deg på denne studieturen med avgang fra Mostun natursenter. Her får du en guidet tur med fokus på spiselige vekster langs turveien + bruksområder og utvikling gjennom vekstsesongen. Det koster 350 kroner per hode.

Speedfriending @Folken

Hva: Finn en venn - på den superraske måten Hvor: Folken, Stavanger Når: Torsdag kl.19

Hæ? Hva er speedfriending? Som speeddating, bare man friendzoner hverandre underveis, er den enkle forklaringen ifølge arrangøren. I avdelingen for å gjøre Stavanger til en morsommere og mer sosial studentby, har altså SiS og Velferdstinget i Stavanger tatt grep.

Arrangøren anbefaler alle å komme tidlig. De siste seks arrangementene har nemlig vært fullsatte.

Konsert til inntekt for barnekreft

Hva: Veldedighetskonsert Hvor: Tou Scene, Maskinhallen, Stavanger Når: Torsdag kl.20, dørene åpner 19

All inntekt og donasjoner for denne konserten går til forskning på barnekreft. På programmet står Vicereine, Rune Ellertsen m/band og band fra Bjergsted vgs og Stavanger Kulturskole.

Kevin Bridges

Hva: Standup-show Hvor: Stavanger Konserthus Når: Fredag kl. 19.30

Etter 19 utsolgte kvelder på The Hydro i hjembyen Glasgow, har nå Bridges tatt med seg «The Brand New Tour» på ja... tour... og tar et stopp innom Stavanger Konserthus.

Det norske publikum ble først kjent med Kevin Bridges gjennom hans mange opptredener på «Live at the Apollo» og «Have I Got News For You».

Sjekk ham ut her:

Elle Melle @Spor5

Hva: Konsert Hvor: Spor 5, Stavanger Når: Fredag kl.20

Elle Melle har albumslipp på vei - og inviterer til en liten pre-påskekonsert i Stavanger sentrum. Bandet som selv kaller seg «kanskje Norges mest kjente ukjente band» stiller opp på Spor 5 med både nye og gamle låter. Aldersgrense 18 år.

Manowar @Konserthuset

Hva: Konsert Hvor: Stavanger Konserthus Når: Fredag kl.21

Metal-heltene som i nesten fire tiår har utkjempet kampen for ekte metal, kommer til Stavanger, melder arrangøren. Det blir et fullspekket show med bandets største hits. Konserten spilles i Zetlitz, med stående publikum. Aldersgrense 18 år.

Stig Nergård @PåSiå

Hva: Konsert Hvor: PåSiå, Sandnes Når: Fredag kl.21.30

Med Stig Nergård på scenen er vi sikre på at du får deg en super opplevelse hos oss, melder arrangøren. Det loves et dypdykk i guilty pleasures - låter du hadde glemt du elsket og ikke ville innrømme at du digget!

Bvis releaseparty @TouScene

Hva: Releasekonsert Hvor: Tou Scene, Stavanger Når: Fredag kl.22

«Stavangers Finaste» aka BVIS har vært en stemme i norsk hiphop i femten år allerede, men det er først nå at debutalbumet er her. Med seg på releasefesten har han fått med seg de unge, lokale lovende i rapkollektivet Just Lucid og DJ Pursuit.

Bvis (i midten) sammen med Jenzki og Tore Pang i Kriminell Kunst.

Lucid Dreaming @Checkpoint

Hva: Konsert Hvor: Checkpoint Charlie, Stavanger Når: Fredag kl.22

Lucid Dreaming blir av arrangøren beskrevet som en «drømmepop -trio fra Tasta». Inspo er hentet fra flere sjangre, for å skape et et bredt og drømmende lydbilde, som har gjort at de blir karakterisert som «Norges svar på Sigur Rós».

Misty Coast

Hva: Konsert Hvor: Martinique, Stavanger Når: Fredag kl.22

Misty Coast er pop-barnet til bergensduoen Linn Frøkedal og Richard Myklebust fra The Megaphonic Thrift. Høsten 2017 slapp de sitt kritikerroste debutalbum, som også ble nominert til Spellemannprisen for Beste Indie, og nå er de klar med ny plate.

Whats the 4–1–1

Hva: Klubbkveld Hvor: Café Sting Når: Lørdag kl.22

What's The 4-1-1 er et event for deg som setter pris på urban musikk, mote og kunst. Bare de nyeste bangerne i hiphop- & R&B-sjangeren blir spilt - i tillegg til klassikere fra tidlig 2000-tallet, ifølge arrangøren.

The Good The Bad and The Zugly + Prikkedöden

Hva: Konsert Hvor: Tribute, Sandnes Når: Lørdag kl.22

Det er duket for punk-kveld når de The Good The Bad and The Zugly har invitert med seg Prikkedöden - det eneste skatepunk-bandet fra Madla - til Sandnes denne kvelden!

Motorpsycho @Folken

Hva: Konsert Hvor: Folken, Stavanger Når: Lørdag kl.21, dørene åpner kl.20

Lørdag er Motorpsycho tilbake på Folken med ny plate, «The Crucible». Arrangøren beskriver albumet blant annet slik: «...they are still proudly falling between all cracks, stools or chairs one might think of putting in their way. ‘Prog rock’? Call it Motorpsychodelia!»

Noe du synes mangler? Del det med andre lesere i kommentarfeltet under.

Hver uke presenterer vi et utvalg av det som skjer i byene med i våre anbefalinger for helgen. Send gjerne tips om hva som skjer innen tirsdag - til tips@byas.no!

Publisert:
Oppdatert:

HELGÅ: Sommerkonserter, bruktmarked og festivalstemning

Sommervarmen uteblir, men det gjør ikke arrangementene. Vi har satt sammen en kortliste til deg.

Oppdatert: