På fredag åpner en ny restaurant i Pedersgata

Indisk og pakistansk mat står på menyen.

Publisert:
Søstrene Farheen Javed (33) og Samreen Javed (31) skal sammen med faren drive Pedersgatas nyeste restauranttilskudd: Shahi Kitchen.

– Det var helt tomt da vi tok over, vi måtte bygge alt, sier Samreen Javed (31).

– Det lignet egentlig mest på et lager, fortsetter Farheen Javed (33).

Lokalet i Pedersgata 10 har gått gjennom store forandringer de siste ti månedene.

Kjøkken, vegger, fliser og inventar - alt er nytt.

Totalt investerer søstrene i overkant av millionen for å få restauranten på beina.

– Det er en drøm som vi har hatt i tre-fire år, sier Samreen.

Og på fredag braker det løs.

Følg Byas.no på Facebook!

Restauranten ligger nesten vegg i vegg med en annen pakistansk restaurant, likevel skremmer det ikke familien fra å investere i overkant av millionen for å få spisestedet i gang.

Familiebedrift

Hun blir daglig leder, søsteren blir alt-mulig-dame, mens far blir sjefen på kjøkkenet.

Foreldrene til de to søstrene kommer fra Pakistan, men både Samreen og Farheen er født i Norge og oppvokst på Storhaug.

– Det blir litt spesielt å åpne noe her i Pedersgata, vi har vokst opp rett borti her, sier 31-åringen.

– Hvorfor tar dere sjansen på å åpne akkurat her? Zouq, som ligger like ved, er også en pakistansk restaurant.

– Det er umulig å sammenligne restaurantene med hverandre. Alle har sin måte å lage mat på, det er som kunst, forklarer Samreen.

Hun har tidligere jobbet som vaktleder i Securitas. Farheen har vært nestleder i en Matkroken-butikk.

– Men nå skal vi gjøre dette på fulltid, sier 31-åringen.

– Oppsigelsen er levert, legger Farheen til.

Faren til de to søstrene, Javed Iqbal, skal stå ved grytene. Han har vært kokk i 38 år og jobbet ved flere restauranter i utlandet.

Åtte ansatte

Far i huset, Javed Iqbal (62), har lagd mat så lenge søstrene kan huske.

Han har jobbet i restauranter i London og Dubai. I Norge har han også hatt jobb som kokk, i tillegg til andre småjobber.

Nå skal han begynne å jobbe 100 prosent igjen.

– Han er et stort forbilde for oss, og vi vet at dette er noe han har hatt lyst til lenge, sier Samreen.

Totalt får restauranten åtte ansatte, fire ansettes på fulltid. Det blir en restaurant med 25 sitteplasser, men det er også mulig å bestille take away.

– Nå mangler vi bare kasseapparat og noen skilter på dørene, så er vi klare, sier 31-åringen.

Restauranten har fått navnet Shahi Kitchen, «shahi» betyr kongelig på urdu.

Og ja, de har prøvesmakt menyen.

– Vi har nok lagt på oss noen kilo, sier Samreen og ler.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Max og Max har startet sushi-foodtruck i Stavanger: – Vi har satset alt!

LES MER:

Nå fortsetter pizzakjeden ekspanderingen til Madla

LES MER:

Skagen-veteraner åpner nytt spisested i Eiganesveien

LES MER:

Skjenking fram til 03:00 og ta med drikke mellom barene?

Publisert:

Her er de nominerte til #byasbeste takeaway!

Dere har nominert favorittene deres og nå er de 10. mest populære takeaway-stedene plukket ut. Stem på din favoritt i bunnen av saken!

Oppdatert: