Aktuelt

Restaurantbransjen frir til studentene

22 ute- og spisesteder går neste uke sammen for å gi studenter i Kristiansand et måltid for en hundrelapp.

Oppdatert:
 • Vegard Nekstad

Denne retten, svinenakke, ble servert til en hundrings ved "Spis for 100" for et par år siden. Foto: Gaute Beckett Holmslet.

I flere år har kampanjen «Spis for 100» vært populært. På ei uke i februar ble det solgt 40.000 retter ved spisestedene som deltok i kampanjen.

Nå gjentar en del av spisestedene kampanjen, men denne gang rettet mot studenter og markedsført under navnet «Student for 100».

LES OGSÅ: «Dirty Dancing» for å bli kjent i Kristiansand

Henning Vestavik ved Jonas B. Gundersen er prosjektleder for "Student for 100". Foto: Kristin Ellefsen. _Henning Vestavik ved Jonas B. Gundersen er prosjektleder for «Student for 100». Foto: Kristin Ellefsen._

Variert tilbud

– UiA tok kontakt med oss og ville gjøre en kampanje. Vi ville vise oss fram som lunsj-, spise- og møtesteder i byen. Stedene gir et tilbud på et måltid for 100 kroner, sier prosjektleder for «Student for 100», Henning Vestavik, til KRSby.

Blant restaurantene som deltar er Café Generalen, Food Asylum, Jonas B. Gundersen, Harveys, Lille Instanbul og Mother India.

LES OGSÅ: Over 40.000 på gratiskonserter

– Kristiansand har det mange mener er Norges beste indiske restaurant med Mother India, vi har Food Asylum, og en et bredt spekter av andre restauranter som Jonas B. Gundersen, Glipp, Harveys og Christianssand Brygghus, sier Vestavik.

Ved en del av stedene, men ikke alle, er det bare studentene som får tilbudet.

Mother India er et av spisestedene som deltar i "Student for 100". Foto: Steffen Stenersen. _Mother India er et av spisestedene som deltar i «Student for 100». Foto: Steffen Stenersen._

Ikke tapsprosjekt

– Er «Student for 100» et stort tapsprosjekt?

– Tap er det nok ikke, men om vi går i null så er vi fornøyd. Dette er et tilbud og blir markedsføring for oss. Vi synes det er gøy og morsomt, sier Erik Wikstøl, daglig leder ved Harveys.

LES OGSÅ: KRSby tester Pieder Ro

– Det er viktig å gi et tilbud slik at studentene får sett litt av byen og blir kjent med spisestedene. Det tok noen år før «Spis for 100» ble stort og vi regner med å bygge «Student for 100» stein for stein. Neste år håper vi at enda flere spisesteder deltar for å vise det varierte tilbudet som finnes blant spisestedene, sier Wikstøl.

Den neste uka regner han med å servere svært mange Harveys-burgere, en matrett som har blitt godt kjent de 17 siste årene.

Erik Wikstøl på Harveys, her som quizmaster på egen pub, vil vise studentene byens forskjellige spisesteder. _Erik Wikstøl på Harveys, her som quizmaster på egen pub, vil vise studentene byens forskjellige spisesteder._

Sosiale møtesteder

– Det som har kjennetegnet folk i Kristiansand tidligere er at man har spist ute i helgene. Nå bruker folk stedene også i ukedagene. Studenter bor gjerne i kollektiv og da bruker de stedene ute sosialt som møtesteder, sier Vestavik.

Kampanjen pågår fra 18. – 24. august.

LES OGSÅ: – Få artister synger 50 låter på en kveld

Disse stedene deltar: Amigos, Bakgården Både &, Bakgården Restaurant, Café Generalen, Café Dronningen, Christianssand Brygghus, Food Asylum, Gastropuben KICK Malt & Mat, Glipp, Håndverkeren, Harveys, Jonas B. Gundersen, Kilden, Jordbærpikene, Lille Istanbul, Mother India, Patricks Pub & Restaurant, Peppes Pizza, Pizzabakeren i Torridalsveien, Subway, Tollboden Burger Bordello og Villa Marina.

Publisert:
Oppdatert:
 1. Håndverkeren
 2. Harveys
 3. Kilden
 4. Subway

Denne uka spiser studenter for en hundrings

Mange av byens restauranter kjører denne uka spesialtilbud for studenter, og det er mye mat å få for en hundrelapp.

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Solgte over 5000 retter
  6 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Gjentar «Spis for 100»-suksessen
  6 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  Hva er din «Spis for 100»-favoritt?
  6 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  Dette er de 10 beste restaurantene i Kristiansand
  4 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL
  «Spis for 100»-menyen er klar: – Håper å slå rekorden
  4 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  2016: Her er årets «Spis for 100»-meny
  5 ÅR SIDEN