Har pusset opp i halvannen måned: Slik blir nye Skagen Restaurant

Åpner onsdag.

Publisert:
Kristoffer Wilhelm Hansen tar over Sjøhuset Skagen, som nå får navnet Skagen Restaurant . Det er 26 år siden sist et medlem av Hansen-familien hadde en virksomhet i det gamle sjøhuset.

– Vi har byttet ut ventilasjonen. Vi har fått nytt gulv, fliser, bygget om kjøkkenet, ny bardisk...

Sjøhuset Skagen har blitt til Skagen Restaurant.

Daglig leder Kristoffer Wilhelm Hansen ramser opp hva som har skjedd med det ærverdige trehuset i Vågen.

– Du kan egentlig holde på i det uendelige, eller?

– He he, vi har gjort ganske mye. Til og med disse er nye, sier han og peker på salt- og pepperkverna på bordet.

Følg Byas.no på Facebook!

Nye bord, stoler, puter. Nytt gulv, kjøkken og fliser, men fortsatt gjenkjennelig for gamle stamgjester. Nå er restauranten klar for å vise seg fram i ny drakt.

– Millionbeløp

Selv om mye ikke har endret seg på utsiden, er det innvendig den store forandringen har skjedd.

Møblene har blitt lysere. Lampene i taket er fra en lokal glassblåser, de nye bordene har blitt snekret sammen på Jæren.

– Men vi har klart å beholde sjelen i bygget, så du kommer fortsatt til å kjenne deg igjen, betrygger Hansen.

Han forteller at oppussingen var helt nødvendig. Det var på tide å få et mer moderne uttrykk.

LES MER:

* Gira på street food til helga? N.B. Sørensen går sammen med fire andre restauranter og lager gatemat-festival i Stavanger

– Hvor mye penger har dere brukt?

– Vi snakker om et millionbeløp. Hvor mye er jeg ikke sikker på, vi har ikke fått alle regningene ennå, sier Hansen med et lite smil.

Hektisk aktivitet dagen før åpning, men noe stort kalas blir det ikke.  – Vi kjører en soft opening, sier Hansen.

Familiegjenforening

Sjøhuset har vært i familiens eie i over 300 år, og det var Hansens far (Lauritz Hansen), som startet opp Sjøhuset Skagen i 1978.

Det er spennende, kjekt og inspirerende, men jeg blir litt kvalm også.

De siste 26 årene har stedet blitt drevet av Dickens-eier Ståle Mørch.

Så gikk leiekontrakten ut, da var det på tide å få en Hansen tilbake i førersetet igjen.

– Det er spennende, kjekt og inspirerende, men jeg blir litt kvalm også, sier den daglige lederen før han utdyper:

– Det er et press, jeg kjenner på ansvaret. Dette er noe jeg legger på meg selv. Det å ta over driften her... Du har litt sommerfugler i magen, sier han.

Hansen er også daglig leder ved nabobaren Hansen Hjørnet. Restauranten går nå inn i samme selskap: Hansen på Skagen drift AS.

Det er på innsiden de store forandringene har skjedd. Fasaden forblir nesten uendret.

500 avgjørelser

Til tross for en storstilt oppussing, er ikke Hansen i gang med en stor revolusjon.

Det er ikke sushi som skal stå på menyen, og siden han kun tar over driften, beholder alle de 35 ansatte jobben.

– Konseptet vårt forblir det samme, men med enda bedre råvarer enn før, lover han.

Den 28. desember stengte stedet dørene.

Nå gjenstår den siste finpussen før det er åpning igjen onsdag formiddag.

Grovarbeidet er ferdig for lenge siden, det er bare småting igjen.

– De siste dagene har jeg sikkert tatt 500 avgjørelser til dagen. Skal høyttalerne være der eller der, serviettene sånn eller sånn, humrer Hansen.

– Er du fornøyd selv?

– Veldig, og spent!

Mer fra Byas:

LES MER:

Her får du billig og bra mat i Stavanger

LES MER:

Her får du bra burger til en billig penge

LES MER:

Nå skal den populære restauranten utvide

Publisert:

Anmeldelse Skagen Restaurant: Vellykket oppussing

Sjøhuset Skagen har blitt til Skagen Restaurant. Heldigvis er det trivelige sjøhusets lange historie og sjel godt ivaretatt.

Publisert:
  • Kine Hult