Har pusset opp i halvannen måned: Slik blir nye Skagen Restaurant
Åpner onsdag.
– Vi har byttet ut ventilasjonen. Vi har fått nytt gulv, fliser, bygget om kjøkkenet, ny bardisk...
Sjøhuset Skagen har blitt til Skagen Restaurant.
Daglig leder Kristoffer Wilhelm Hansen ramser opp hva som har skjedd med det ærverdige trehuset i Vågen.
– Du kan egentlig holde på i det uendelige, eller?
– He he, vi har gjort ganske mye. Til og med disse er nye, sier han og peker på salt- og pepperkverna på bordet.
– Millionbeløp
Selv om mye ikke har endret seg på utsiden, er det innvendig den store forandringen har skjedd.
Møblene har blitt lysere. Lampene i taket er fra en lokal glassblåser, de nye bordene har blitt snekret sammen på Jæren.
– Men vi har klart å beholde sjelen i bygget, så du kommer fortsatt til å kjenne deg igjen, betrygger Hansen.
Han forteller at oppussingen var helt nødvendig. Det var på tide å få et mer moderne uttrykk.
* Gira på street food til helga? N.B. Sørensen går sammen med fire andre restauranter og lager gatemat-festival i Stavanger
– Hvor mye penger har dere brukt?
– Vi snakker om et millionbeløp. Hvor mye er jeg ikke sikker på, vi har ikke fått alle regningene ennå, sier Hansen med et lite smil.
Familiegjenforening
Sjøhuset har vært i familiens eie i over 300 år, og det var Hansens far (Lauritz Hansen), som startet opp Sjøhuset Skagen i 1978.
Det er spennende, kjekt og inspirerende, men jeg blir litt kvalm også.
De siste 26 årene har stedet blitt drevet av Dickens-eier Ståle Mørch.
Så gikk leiekontrakten ut, da var det på tide å få en Hansen tilbake i førersetet igjen.
– Det er spennende, kjekt og inspirerende, men jeg blir litt kvalm også, sier den daglige lederen før han utdyper:
– Det er et press, jeg kjenner på ansvaret. Dette er noe jeg legger på meg selv. Det å ta over driften her... Du har litt sommerfugler i magen, sier han.
Hansen er også daglig leder ved nabobaren Hansen Hjørnet. Restauranten går nå inn i samme selskap: Hansen på Skagen drift AS.
500 avgjørelser
Til tross for en storstilt oppussing, er ikke Hansen i gang med en stor revolusjon.
Det er ikke sushi som skal stå på menyen, og siden han kun tar over driften, beholder alle de 35 ansatte jobben.
– Konseptet vårt forblir det samme, men med enda bedre råvarer enn før, lover han.
Den 28. desember stengte stedet dørene.
Nå gjenstår den siste finpussen før det er åpning igjen onsdag formiddag.
Grovarbeidet er ferdig for lenge siden, det er bare småting igjen.
– De siste dagene har jeg sikkert tatt 500 avgjørelser til dagen. Skal høyttalerne være der eller der, serviettene sånn eller sånn, humrer Hansen.
– Er du fornøyd selv?
– Veldig, og spent!
Mer fra Byas:
Her får du billig og bra mat i Stavanger
Her får du bra burger til en billig penge
Nå skal den populære restauranten utvide
Anmeldelse Skagen Restaurant: Vellykket oppussing
Sjøhuset Skagen har blitt til Skagen Restaurant. Heldigvis er det trivelige sjøhusets lange historie og sjel godt ivaretatt.
- Kine Hult
Relaterte artikler
- AKTUELTDenne gjengen blåser nytt liv i byens eldste restaurant3 ÅR SIDEN
- AKTUELTKontoret er historie: Åpner ny bar med nytt konsept6 ÅR SIDEN
- AKTUELTChevy’s går fra rockebule til nattbar: Sjekk forvandlingen3 ÅR SIDEN
- AKTUELTYips Dumplings & Digg har åpnet - sjekk forandringen5 ÅR SIDEN
- AKTUELTHar pusset opp bowlinghallen i over tre måneder: Sjekk forvandlingen7 ÅR SIDEN
- AKTUELTHar brukt 2,5 millioner for å få taco-restauranten på beina4 ÅR SIDEN