Mablis inviterer til konsert et halvt år før festivalstart

– Vi ønsker at folk skal begynne å glede seg allerede nå!

Publisert:
Du kan få et gjensyn med Cezinando på Folken 11. mars. Da inviterer Mablis-festivalen til konserten Mablis Presenterer, og nedtellingen til festivalen i Vålandskogen starter for alvor.

Det grå vinterværet gir deg ikke akkurat festivalfølelsen, men musikkfestene, latteren rundt engangsgrillen og en barbeint-festivalsommer nærmer seg! Sakte, men sikkert...

Men klyp deg i armen og ikke drøm deg helt bort, for vi må være ærlige: Det er en stund til Mablis-festivalen 9. og 10. juni.

Følg Byas.no på Facebook!

Konsert

I et håp om å gjøre ventetiden litt lettere, drar gjengen bak Mablis-festivalen i gang en konsert på Folken den 11. mars.

Navnet på konserten er Mablis Presenterer.

– Det blir en forsmak på Mablis 2017. Vi ønsker at folk skal begynne å glede seg allerede nå, sier markedsansvarlig for Mablis-festivalen, Birte Nettelhorst Bærheim.

LES MER:

* Norske festivaler satser på sikkerhet

LES MER:

* Publikum strømmer til konsertene, men ingen forstår den massive økningen

LES MER:

Mablis [startet opp i fjor,](http://www.byas.no/article/helt-ny-musikkfestival-satser-stort-i-stavanger-byen-trenger-en-skikkelig-bra-festival-563515c024b8a169008b45a8) går [av stabelen i Vålandskogen](http://www.byas.no/article/mablis-er-i-gang-sjekk-ut-alle-bildene-her-575ad431a3f9516f008b45da) og har en ganske ung festivalsjef.

LES MER:

I fjor var Skambankt på besøk, i tillegg til blant annet Hear Me Roar, Honningbarna, Lars Vaular og Cezinando.

LES MER:

* Disse artistene er klare for Mablis 2017.

Izabell skulle egentlig spilt under fjorårets Mablis, men måtte kansellere på grunn av sykdom. Men i år er hun klar! I tillegg er også Janover, Sondre Justad og Hjerteslag klare for Våland.

Cezinando!

– Og nå kan du få muligheten til å se Cezinando igjen, sier Bærheim.

Under konserten på Folken i mars står nemlig fjorårets gjennombrudd på scenen. I tillegg jobbes det må å få inn enda en artist.

– Cezinando er ikke en del av programmet i 2017, men i år ønsker vi å gjøre noe som vi ikke fikk muligheten til i fjor. Derfor inviterer vi til en konsert, og håper at gjensynet med Cezinando kan få folk til å kjenne litt på festivalfølelsen igjen, sier Bærheim.

Det samme håper festivalgründer Ketil Hvindenbråten.

– I Stavanger er det vel småsko-vær hele året, men konserten er en påminner om at det er vår og at folk må begynne å finne fram sommertøyet og gjøre seg klar for festival, sier han.

Birte Nettelhorst Bærheim, markedsansvarlig for Mablis.

Samarbeid

I tillegg ønsker hjernene bak festen i Vålandskogen å vise fram lokale støttespillere.

– Vi har et nært og godt samarbeid med helårsaktørene i byen, som blant annet Folken, sier Hvindenbråten.

Bærheim trekker også fram Musikkfest og Tou Scene.

– Hvorfor er et slikt samarbeid viktig for dere?

– Vi ønsker å være der det er musikk og liv. Det skaper vi ikke alene, og derfor er det viktig at det går bra for alle, sier hun.

Under Mablis Presenterer 11. mars kommer store deler av festival-ledelsen til å være til stede. Her kan du melde deg som frivillig, kjøpe festivalpass eller kun mimre tilbake til fjorårets festival.

Mer fra Byas:

LES MER:

Slik blir konsertvinteren på Tou Scene

LES MER:

Slik blir konsertene på Folken i vinter

LES MER:

Dette må du ha med deg på festival

Publisert:

Disse to er klare for Mablis

Ei fra Ålesund og en fra Australia!

Publisert: