Arrangerer fotballfest i Sandvigå - håper på 100.000 besøkende

Denne sommeren blir det Fotballfeber utenfor konserthuset i Stavanger. Det blir sol og god stemning, håper arrangøren.

Oppdatert:
Christian Øie (t.v.) og Michael Darboe (t.h.) gleder seg til at veggen bak dem skal dekkes av en storskjerm under fotball-VM.

14. juni sparkes fotball-VM i gang i Russland, men i år håper Fotballfeber at du ikke trenger å reise så langt for å se kampene sammen med andre.

De rigger nemlig til foran konserthuset i Sandvigå, hvor kampene skal vises over så og si hele veggen - skjermen blir 55 kvadratmeter stor.

Følg Byas.no på Instagram!

Deles opp i soner

Området vil være delt inn i soner, hvor noen vil være for familier, mens andre vil være for de litt mer voksne. Både mat og drikke vil serveres. Arrangørene har fått skjenkebevilling.

– Vi skal vise alle VM-kampene, med mindre to vises samtidig. Da må vi velge den mest attraktive, sier Christian Øie, bemanningsansvarlig for arrangementet.

Michael Darboe er barsjef på arrangementet, og han har lang erfaring fra bransjen. Han er opptatt av at arrangementet skal være for alle, og har gjort seg noen tanker om å holde de verste fyllefantene borte fra et familiearrangement.

– Det blir som på en festival. Er du overstadig beruset, vil du bli bortvist. Vi kommer til å ha vakter til stede. Det skal ikke være en sånn type fest, sier han.

LES OGSÅ:

LES MER:

Derfor kommer du ikke inn på byen

Gratis arrangement

Arrangementet er gratis, og har plass til 4000 besøkende om gangen. De kommer til å vise alle kampene, og de dagene det ikke vil være kamper, kommer de til å ha andre aktiviteter. Totalt håper de at 100.000 stikker innom i løpet av perioden de er der - fra 14. juni til 15. juli.

– Det skal være den foretrukne plassen å se VM på for hele distriktet. Vi vil være en del av folkelivet, og det skal være tilgjengelig for alle, sier Øie.

Å vise fotball-mesterskap på storskjerm, begynte først på Kontraskjæret i Oslo. I 2016 var 200.000 besøkende innom under EM.

Christian Øie (t.v.) og Michael Darboe (t.h.) heier begge på Island i VM, selv om at Darboe er mest medgangssupporter. – Jeg heier på de som vinner, sier han.

– Stavanger blir best

I 2016 arrangerte Fotballfeber noe lignende i Bergen, hvor 60.000 mennesker var innom (krever BT-abonnement). Det er disse som nå tar med seg konseptet til Stavanger, i tillegg til at noe lignende blir å finne i Bergen, Kristiansand, Fredrikstad og Trondheim.

Øie er derimot ikke i tvil om at Stavanger sitt arrangement blir det beste.

– Selvfølgelig! Mat, drikke, fotball og sol. Hva mer trenger du?

Kommunen er positive

Også kommunen ser frem til at Stavangers befolkning skal få se fotball-VM på storskjerm. De har vært med å planlegge og tilrettelegge for arrangementet.

– Det blir kjekt, det. Det er noe som ikke er prøvd her før. Nå håper vi bare på fint vær, sier Terje Emil Knutsen, arrangementskoordinator i Stavanger kommune.

Han tror heller ikke at Stavangers fyllefanter kommer til å bli et problem.

– Jeg tror ikke det. Det blir i så fall opp til arrangørene å takle de situasjonene som eventuelt oppstår.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Linn savnet alternative møteplasser for single i Stavanger. Det har hun gjort noe med

LES MER:

Joachim (23) fra Stavanger er uoffisiell norgesmester i vannsklie

LES MER:

Jørn har i hele sitt yrkesaktive liv levd av å prate

LES MER:

Hamza (17) blir hetset og utskjelt, men han har aldri vurdert å slutte

Publisert:
Oppdatert:

Fotballfesten vil tilbake til Stavanger neste år

Opp mot 50.000 mennesker fikk med seg fotball-VM på storskjerm utenfor Konserthuset i fjor. Nå vil arrangøren tilbake under fotball-EM 2020.

Publisert: