Derfor dater de ikke på nett

– Nettdating blir for upersonlig.

Oppdatert:

– Jeg mener det blir for upersonlig. Du får ikke noe skikkelig inntrykk av personen om det er over nett, sier Trude Alvestad til Byas. Hun er en av flere vi møter som ikke tror på nettdating.

Over en halv million nordmenn bruker datingapper, men hvorfor er det noen som ikke ønsker å bruke et slikt hjelpemiddel?

Vil møtes

Istedet for å lete etter en partner via en app eller online, er det bedre å møte folk ansikt til ansikt. Som fester, musikkorps, og mer til, som du får se i videoen.

– Etter min erfaring er det mye bedre å møte dem i person første gang også, fremfor å gjøre det gjennom en app, fortsetter Alvestad.

Selv med dagens teknologi, er det gamlemåten som vinner frem blant de vi har snakket med. Personvernproblematikken blir også trukket fram.

Følg Byas.no på Instagram!

Trude Alvestad mener at nettdating blir for upersonlig. Hun er en av flere Byas har møtt som ikke tror på nettdating som veien til lykke.

Ikke behov

– Jeg har ikke hatt behov for det, og jeg har type. Jeg tror også flere bruker det bare for moro skyld, så det blir litt useriøst, sier Maia Lapidus Pettersen.

Samtidig legger Pettersen til at kusina skal gifte seg med en hun møtte på Tinder, så hun ser at det kan fungere for enkelte.

Både hun og Alvestad sier at de forskjellige appene fremdeles er populære blant venner og venninner.

Maia Lapidus Pettersen mener nettdating fort kan bli useriøst.

Går tilbake til gamlemåten

Ifølge datingekspert Ane Hagen er oppfatningen på gata også registrert trenden for datingappene. De er ikke like populære som før.

– Selv om flere av mine klienter har funnet den store kjærligheten på Tinder og liknende er det blitt veldig useriøst. Før gikk du på byen om du ville ha et «one night stand», nå bruker du Tinder. Vi ser at folk vil gå tilbake til gamlemåten, sier Hagen, som hjelper folk med å finne den rette.

Hun peker på en viktig ting for de som vil treffe noen, men som ikke ønsker å bruke nettdating.

– Folk må bli tøffere. Spør vennen eller venninna di om de kjenner noen som kan passe for deg. Ikke vær redd for å si at du ønsker deg en kjæreste, sier Hagen.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Kan du disse datingbegrepene?

LES MER:

Så mye informasjon gir du fra deg når du dater på nett

LES MER:

QUIZ: Kjenner du igjen disse kjærlighetssangene på stavangersk?

LES MER:

Er dette de beste sjekketriksene i byen?

Publisert:
Oppdatert:

Julien syntes norske datingvaner var så interessante at han skrev en bok om det

Julien S. Bourrelle ble så fascinert av norsk dating-kultur at han ville dele det med resten av verden.

Oppdatert: