Nå kan du snart få prøvesmake på Vinmonopolet

Mot betaling, men i første omgang bare noen få utvalgte steder.

Publisert:
Snart kan det bli mulig å prøvesmake på polvarene. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix.

Det har kanskje vært manges drøm: Å finne ut hvordan alle disse flaskene som står i polhyllene, egentlig smaker før man kjøper dem. Nå skal det faktisk bli mulig, forteller administrerende direktør Kai Henriksen på Vinmonpolet, til Aftenposten.

6-10 produkter om gangen

– Vi håper å få til en prøveordning med kurs i løpet av neste år, sier han til Aftenposten. Alle detaljene er ikke klare ennå. Og det blir nok ikke mulig å gyve løs på samtlige av varene. Dette vil bli styrt ut fra tematiske vinkler og det blir et begrenset antall vareprøver, i størrelsesorden 6–10 produkter pr. kurs, som Vinmonopolet kaller det.

Og folk må betale for kursingen.

Det er endringer i alkoholforskriftene som har gjort dette mulig. Endringer som Vinmonopolet i starten ikke var klar over alle konsekvensene av.

Vanlig i utlandet

I utlandet er dette forøvrig helt vanlig. En vinbutikk har ofte en krok i lokalet hvor man kan smake på dagens utvalgte dråper. Men også i Sverige, som har hatt et alkoholmonopol på linje med Norge, har dette vært i funksjon en tid.

Trolig er det et av syv spesialutsalg som kan tilby slike smaksseanser. Ingen av disse spesialutsalgene ligger på Sørlandet, men ifølge Aftenposten utelukker ikke polet også å teste konseptet på andre steder.

Tekst: Geir Salvesen

Publisert:

Snart kan du få prøvesmake på Vinmonopolet

Men bare noen få utvalgte steder i første omgang.

Oppdatert: